| mentholinks a întrebat:

"Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata." Intrebarea ar fi, care este judecata? fiidca Isus nu a spus prea mare lucru, ori de aici reiese ca ar fi ceva foarte important.

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Judecata din versetul tău poate fi înțeleasă ca și dreptatea. Noi suntem obișnuiți ca atunci când auzim de judecată să ne gândim doar la condamnarea inculpatului; dar judecata se referă și la dreptatea celui nedreptățit.

Mai există și alte aspecte ale judecății de care vorbește Biblia.
"Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El." (Ioan 3:17)
Dumnezeu a venit ca să salveze lumea, și să fie mântuită prin El, prin Isus Hristos. Problema apare atunci când cei care nu cred au și fost judecați după cum este scris: "Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele." (v. 18, 19)
Concret, cine nu crede, de fapt refuză salvarea, mântuirea oferită de Dumnezeu. Mulți se gândesc că, dacă păcatul există în lume așa cum îl descrie Biblia, Dumnezeu ar rezolva problema păcatului cum ar crede ei, sau în alte moduri decât acesta pe care l-a ales Dumnezeu (adică prin jertfă, prin umilință, prin moarte și înviere, prin Isus Hristos).
Iuda a fost cel mai inteligent dintre ucenici. Era văzut bine de toți. El "ținea punga" cu banii pentru nevoile ucenicilor și ale Mântuitorului laolaltă. Un astfel de om era văzut bine și dădea dovadă de inteligență. Dar el a vândut pe Mântuitorul tocmai pentru că lui Iuda nu îi plăcea să Îl vadă umilit. El nu putea să slujească unui astfel de Dumnezeu. El se gândea că dacă Domnul Hristos are puterea să facă minuni, de ce El nu face nimic în dreptul Său ca să termine odată cu cei împotrivitori, cu tot răul din lume. La fel și astăzi sunt mulți oameni care cu niciun chip nu pot pricepe că doar așa omul va putea fi salvat, că dușmanul oamenilor și al lui Dumnezeu doar în felul acesta, prin umilință, prin supunere și ascultare față de Dumnezeu, va putea fi învins și condamnat.

| minrest a răspuns:

Isaia 42. N-are nimic ca nu a spus Isus, spune contextul. 41:21. Aparati-va pricina - zice Domnul - aratati-va dovezile cele mai tari, zice Imparatul lui Iacov.
22. Sa le arate si sa ne spuna ce are sa se intample; care sunt prorociile pe care le-ati facut vreodata? Spuneti, ca sa luam seama la ele si sa le vedem implinirea; sau vestiti-ne viitorul.
23. Spuneti-ne ce se va intampla mai tarziu, ca sa stim ca sunteti dumnezei, faceti macar ceva bun sau rau, ca sa vedem si sa privim cu totii.
24. Iata ca nu sunteti nimic, si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi.
25. Am sculat pe cineva de la miazanoapte, si vine de la rasarit; el cheama Numele Meu; trece peste voievozi ca pe noroi si-i calca in picioare cum calca olarul lutul.
26. Cine a vestit lucrul acesta de la inceput, ca sa-l stim, si cu mult inainte, ca sa zicem: "Are dreptate"? Nimeni nu l-a vestit, nimeni nu l-a prorocit si nimeni n-a auzit cuvintele voastre.
27. Eu, Cel Dintai, am zis Sionului: "Iata-i, iata-i!", si Ierusalimului: "Iti trimit un vestitor de vesti bune!"
28. Caci Ma uit, si nu este nimeni, nimeni intre ei care sa proroceasca si care sa poata raspunde, daca-l voi intreba.
29. Iata ca toti sunt nimic, lucrarile lor sunt zadarnice, idolii lor sunt o suflare goala! 43:1. Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.
2. Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.
3. Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul tau! Eu dau Egiptul ca pret pentru rascumpararea ta, Etiopia si Saba, in locul tau.
4. De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.
5. Nu te teme de nimic, caci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.
9. Sa se stranga toate neamurile si sa se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au facut cele dintai prorocii? Sa-si aduca martorii si sa-si dovedeasca dreptatea, ca sa asculte oamenii si sa zica: "Adevarat!" -
10. "Voi sunteti martorii Mei - zice Domnul - voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi.
11. Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun mantuitor!
12. Eu am vestit, am mantuit, am prorocit, nu sunt strain intre voi: voi Imi sunteti martori - zice Domnul - ca Eu sunt Dumnezeu.
13. Eu sunt de la inceput, si nimeni nu izbaveste din mana Mea; cand lucrez Eu, cine se poate impotrivi?
14. Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul vostru, Sfantul lui Israel: Din pricina voastra, trimit pe vrajmas impotriva Babilonului si cobor pe toti fugarii, chiar si pe haldei, pe corabiile cu care se faleau.
15. Eu sunt Domnul, Sfantul vostru, Facatorul lui Israel, Imparatul vostru."
Concluzia mea este ca nu sunt motive de ingrijorare; nu este o judecata a oamenilor individuali, ci o judecata a Dumnezeilor, altfel spus a tuturor religiilor si ideologiilor, o judecata a culturilor. Si as zice ca judecata nu va vea loc curand.

| EestiSodalane a răspuns:

Versetul ăla e foarte prost tradus. Normal că nu-l înțelegi. Traducerea corectă e asta:

"...sufletul Meu l-a primit.
Duhul Meu L-am pus peste El, El va face judecată neamurilor"

Nu zice nicăieri că va vesti neamurilor judecata ci că va FACE judecată. Iar aici judecata are sens de restaorare a unei ordini cosmice. Nu se referă la o judecată legală cum vezi în sălile de judecată. Se referă la ordinea divină. Adică că va îndrepta neamurile, le va aduce la adevărata slujire în Duh și Adevăr.

| Pocait01 a răspuns:

Cum să nu fie important? A făcut dreptate neamurilor care fac și ele parte din creația Sa prin aducerea Adevărului și la ele.

Judecata, sau sentința formulată de Marele Judecător, este aceea că toți trebuie să credem în Fiul Său pentru a fi salvați.
Prin lucrarea Domnului Isus pronunță o sentiță de admitere a cererii de eliberare condiționată dacă extrapolăm forțat în cultura noastră actuală. Adică dacă noi, care suntem păcătoși și condamnați la moarte, credem în Isus -> Îi cerem iertare (criteriul iertării fiind plata păcatului care s-a realizat la Golgota) -> El acceptă cererea noastră de iertare dacă umblăm după învățăturile Sale.

| AndreiIonescu12345678 a răspuns:

In trecut nimeni nu-i putea verifica pe cei care afirmau ca au avut revelatii, vedeti ca acum nimeni nu mai poate demonstra ca i-a vorbit Dumnezeu sau vreun zeu pentru ca exista tehnologie moderna care poate constata ori falsul minciuna ori halucinatia.Intelegeti?