Chiar acel individ, v. pustan spune la exact minutul 5:50 ca filozofia l-a indepartat de dumniezau; si mai tarziu spune ca faptul ca a citit multe carti, l-a indepartat de dumniezau[observati cata indobitocire, {pardon, vladimir pustan spune adevarul} si felul cum el singur recunoaste acest lucru; ce pot eu deduce din asta? ca daca citim multe carti ajungem in iadu'; ca nu mai trebuie sa citim nimic-exceptie biblia-, si ca trebuie sa ramanem prosti toata viata? adica sa raman*, sa raman prost toata viata?]
Bineinteles. Poti trata filozofia din perspectiva religioasa, precum Sf. Augustin sau Sf. Toma d'Aquino, sau religia din perspectiva filozofica, precum Ficino sau Pico della Mirandola.
Oamenii cu vila si masina ce legatura au ei cu iisus? ma voi degeaba cititi biblia daca nu invatati nimic din ea
Asa si ce mare branza a facut? tot sectant ramane adica tot la iad merge
Dracii nu te lasa sa dormi, lumina de la ierusalim e omeneasca, bravo, e cel mai bine un perete alb? ia spune-mi unde va botezati voi, in lighean? de ce si la ce varsta?
In acelasi mod in care a facut-o si Domnul Isus. In apa curgatoare la varsta maturitatii.
De ce a facut la 30 de ani si nu la 20 sau la 18? e o problema de logica, dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere!
Pentru ca un bebe mic habar nu are ce i se intampla.Il bagi in apa si il scoti ud.
a, si logica era asta ca nu trebuie sa astepti 30 de ani?
Dar de ce s-a botezat Hristos la 30 si nu la 20, asta e intrebarea de logica? cine se boteza matur se boteza cu toti ai casei, deci erau si prunci, la ortodocsi nasul marturiseste pentru copil
Unde scrie ca nasul va da socoteala in locul copilului? Stiu ca e pleonasm, dar am subliniat pentru tine!
Este obligatoriu daca se boteaza unul si celalalt sa devina crestin, indiferente de opinia lui?
Asa era atunci, cred ca de aceea au rezultat si sectele ca unii n-au fost chiar credinciosi, exact ca si evreii in vechiul testament
Pentru ca asculta de Dumnezeu nu de oameni rai ca tine.
Am vazut reportajul mai demult si tot incerc sa iau legaura cu el sa vad de unde a inteles el ca oamenii vor merge in cer, din Biblie saa din filozofie? Ca in acest caz nici Biblia nu o pricepe si nici filozofia n o sa i foloseasca.
Lumina de la Ierusalim e cea mai mare inselaciune a bisericii ortodoxe in zilele noastre.
Sa nu mi spui ca nu stiu ca eu locuiesc linga Ieusalim.
Si noi stim cer se petrece acolo.
Dar daca voi vreti sa va lasati orbiti, mergeti mai departe.
Oricum aveti si moaste care va insotesc pe drum.
Cit priveste botezul poate mai ai multe de invatat.
Am un prieten in Hunedoara care e Bebe si are peste 40 de ani.
Daca nu iubesti pe cel de langa tine pe care il vezi, nu ai cum sa-l iubesti pe Dumnezeu pe care nu-L vezi, inseamna ca esti o mincinoasa, daca stii sa provoci de ce nu raspunzi la intrebarea pusa de mine, inseamna ca nu ai pic de logica
Rapcapitulare întreabă:
anonim_4396 întreabă: