Cred ca ce am vazut acolo e un exemplu de cum arata religia in scoli. 90% dintre parinti au optat pentru religie, iar copiii lor invata astfel de lucruri la scoala. Invata ca d-zeu ii va omori daca nu vor asculta de parinti, sau daca vor lucra ceva in zi de sarbatoare. Invata ca va da masina peste ei, sau ca se vor imbolnavi. Si mai invata ca e mai bine sa moara decat sa renunte la religia lor, asa cum au facut si Brancovenii, uitand faptul ca asemenea lucruri s-au intamplat acum 300 de ani, si nu mai reprezinta un model de urmat in lumea moderna de azi. Nu cred ca e o idee buna sa renunti la viata asta pe care esti sigur ca o ai, pentru una "de dincolo" despre care ai auzit ca ar exista, dar n-ai nicio dovada. Dar se pare ca 90% dintre parintii acestei tari nu vad nimic rau in tot ce am scris eu aici. Iar asta arata gradul incredibil de indoctrinare religioasa in care se afla tara. E o situatie foarte grava, dar parca cu totii se prefac ca totul e in ordine.
Pai daca e cu specific crestin... ce sa le ceri? Vezi la americani ce le fac tembelii de habotnici copiilor - https://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac
Nu despre asta e vorba, Kodrut.
Sunt valori care pot fi trasmise copiilor ca cinstea corectitudinea, adevarul... puse in in asa fel in care copillul sa nu sufere traume!
Valorile alea nu tin de o religie anume, sint valori independente de faptul ca meditezi, iti faci cruce, scuipi cu bolta in nu-stiu-ce riu sfint sau sacrifici cate o gaina la fiecare luna plina.
De aceea conteaza foarte mult testul psihologic pe care il face fiecare profesor la inceputul anului...
Profesorul la care te referi, sau invatatoarea respectiva, o posibil deci sa fii sarit peste etapa respectiva...
E foarte important conditia integra a omului care face educatie morala celor mici...
Problema e ca multi profesori sunt sariti de pe fix. Ar trebui ca toti sa treaca pe la psiholog, inainte de a fi lasati sa predea. Am avut si eu parte de astfel de specimene.
Daca scoala este cu specific crestin, adica axata pe raspandirea minciunilor si pe alienarea mintilor normale, nu trebuie sa te surprinda, pentru ca exact asta fac ceea ce le este specificul, si anume transformarea unor copii normali in oi proaste din turma Domnului
Dar celelalte, vopsite, boite injectate cu botox, siliconate, si atotprezente pe ecrane cum ti se par? fiindca vazui doua fetite de maxim 2-3 anisori aratandu-si posetutele si laudandu-se fiecare cu a ei? la asa o varsta? Cine face religie va trebui sa invete cum se castiga viata vesnica si cununa cea nepieritoare.eu am jucat in clasele mici in napasta.era cam violenta piesa dar nu m-a afectat decat cu un pic de cultura generala mai mult decat pe ceilalti.intreaba tu cativa elevi despre Vlad tepes, si niciunul nu va sti cine a fost si de ce-i spuneau Vlad dracul.ar toti stiu de Dracula.Vampirul cel bland care da nemurirea sugand sangele si muscand jugulara.angycutule? lumea moare si baba se cheaptana?
Dragutule Jorpane, fiecare fetita de 2-3 anisori se lauda cu posetute, papusele, e spcific varstei.
Dar NU asa aratam adevarate valori.Mie mi s-a parut dura scena
Poate a vrut sa trasmita despre sacrificiu sau ceva de genul...
Parintiii erau foarte mandri de odrasele lor. Unde mai pui ca e vorba de scoala particulala, nu orice merge acolo.
Ecrane? Pai daca tot va dati crestini in sus si in jos de ce stati cu sticla dracului in casa? Eu ma pi*h cu bolta pe 90% din ce reprezinta religia asta de sclavi si uite ca nu am TV. Dar nici nu ii dau peste bot asteia mici cind se mindreste cu ceva. Pot sa pun pariu ca "smerenia" cam asa se dobindeste. A, esti mindru? Jnap, una peste bot! Vezi ca nu asa se dobindeste viata vesnica. Ai luat 10 la scoala? Jnap, una peste bot! Ce e cu rinjetul ala pe fata ta, ce daca ai luat 10? Asa te mintui? Etc...
Ai o problema, dar nu cu religia.Cu perceptia normala a problemelor, a vietii si a chestiilor importante de la primii pasi, pana la ultimil partz ori pana la saltul cel mare.
Toti care o dau in sus si in jos cu smerenia in timp ce se inchina la icoane poleite cu aur au o problema mult mai mare ca mine.
Ma baiete problema ta e, ca ei nu au nimic cu tine.probleme lor sant ale lor.ale tale, sant ale tale.
Au, cum nu au? In momentul in care din banii mei isi fac ei catedrale si in scolile publice e plin de icoane, au.
Cand iti platesti impozitele nu te intrebi ce fac hotii cu banii tai.la fel cu rovigneta, ori cu cei din sanatate.cu ei nu ai nici o problema.si te mananca astia de 10 ori m, ai mult decat cei cu icoanele care doar asteapta sa dea omul nu le ia legal banii din buzunare.ca sa nu mai amintesc de profetia unora ca ei care spun; o sa vi se ia si cenusa din vatra.traind si nemurind, o vom vedea implinita fiindca sant multi puturosi, care vor sa traiasca pe banii tai, si? de unde stiu eu ca nu esti chiar tu unul dintre acestia ori poate parintii tai? fiindca eu m-am nascut cu munca si cu cinstea, si sant trecut in cartea saracului.dar tu? stii cu ce se papa astea? ori parintii tai?
Nu pot plati preferential, din pacate. De exemplu as prefera ca toti banii sa mearga la Spitalul din Slobozia. Fiindca stiu ca acolo e manager unul care face mult cu putin. Tu faci fix cum fac toti cu de-alde Becali "Lasa ca altii fura mai mult, ia uita-te la el ca a mai facut si ceva bine." E ca si cum ai acorda clementa unui pedofil pentru ca a trecut o babuta strada si i-a dus sacosa pina acasa, desi a violat fara remuscari 500 de copii.
P.S. Se intimpla ca eu si cu parintii mei s-a cam fim nevoiti sa muncim pentru bani. Din pacate nu primim o gramada de bani pe nimic.
Bai puiule? avem o lege, aparata de oameni, platiti de noi, care recompenseaza cinstea, si condamna infractiunile.treava ta ca tanar fiind si destept, este sa faci mai mult decat mine in indreptarea societatii si a lumii.Nu sa acuzi,sa condamni,de la calculator si la maturitate sa te plangi cum fac multi de seama mea ca; NE MERITAM SOARTA.Iar daca ai norocul sa ajungi la maturitate poate si mai departe, la batranete, atunci vei fi un om deplin probabil si desavarsit care nu desparte dreptatea divina de cea omeneasca dupa cum are chef, ci dupa cultura si educatia ce o are ca sa nu mai spun de legi si reguli, obligat sa le respecti infiderent daca iti convine ori nu.asa e ca e usor la comp sa trancanesti? ohoo inca ce usor.
Nu e usor sa trancanesti online. Chiar ma intreb de multe ori de ce draq imi pierd timpul comentind pe FB sau aici, cind as putea sa fac ceva mai util.
P.S. Ce lege recompenseaza cinstea?
Aia morala, ma mir ca intrebi.
Ai zis lege aparata de oameni platiti de noi si acuma bagi duma cu "aia morala"? Te refereai la mafiotii in sutana cumva? Geez...
Am vazut si eu stirea aia, fost doar o joaca, copii aia nu au fost decapitati de adevaratelea. Eu am fost torturat de adevaratelea de mic si nu am ramas cu traume, sunt bine mersi, iar aia nu a fost nimic mai mult decat o gluma. Eu cred ca un copil trebuie sa experimenteze multe chestii extreme pentru ca atunci cand o sa ajunga mare o sa-si potoleasca pofta de adrenalina si o sa ajunga si mai calculat si o sa-si cunoasca adevaratul potential.(pararea mea).
Pune link-ul. nu ascunde realitatea. aveti aici videoclipul. http://bit.ly/1AzDgqs e stupid cum isi duc parintii copiii ca oile la taiat.
Nu este ok ceea ce fac, de asta acum este optionala religia + ca nu e vina saracilor copii ci a prof. Si a parintilor
Scoala e cu specific crestin!
O fi cu specific crestin dar trebuie sa aiba niste limite ca sa nu afecteze copii
Corect!
Da tu esti mare nu-i asa? ai 13 ani si iei decizii? si mai ales iti urasti parintii inapoiati, ca nu te lasa noatea pe afara si habar nu au de nimic de invechiti ce sant? pai cam sant lamurit.