A păsa e puţin spus. Unii sunt aşa într-un hal de îndoctrinaţi cu privire la credinţa lor,că îşi ghidează toată viaţa după religie,şi cred cu tărie în toate absurdităţile spuse de biserică.Iar dacă îi întrebi de ce sunt creştini,nu-s în stare să îşi argumenteze credinţa,cred doar pentru că "aşa e bine". Oricum,pentru mine biserica e doar o formă de manipulare a oamenilor, să zicem, cu o capacitate mai mică de înţelege a lucrurilor.
Fiecare este liber sa aleaga.Iadul este o realitate.Domnul Isus ne vorbeste despre grozavia iadului.Intunericul de afara,locul de osanda,plansul si scrsnirea dintilor,iazul de foc si pucioasa,locul de chin,gheena.Vedem ca focul va fi natura predominanta a iadului.Focul cel vesnic.Sunt multe marturii ale oamenilor care au experimentat moartea clinica si au vazut iadul si raiul.Un coleg de-al sotului meu care radea de el ca s-a pocait a ras si a spus daca exista Dumnezeu sa ma schimbe de pe un picior pe celalalt.A doua zi a avut un accident foarte grav la locul de munca i-a fost prins un picior la masina la care lucra si a fost operat.In timpul operatiei a vezut cerul si iadul si pe Domnul Isus.Cand s-a trezit a cerut o Biblie si de atunci s-a pocait.Eu nu castig nimic daca cineva se pocaieste sau nu.Eu as dori ca toti sa primeasca bucuria mantuirii in inima .Nimeni nu se va putea dezvinovati.
Bă lasă tâmpeniile...din ceea ce a spus Isus se vede clar că el a comparat moartea cu somnul, el nu a zis că Lazăr s-ar fi dus în cer ci a zis: (Ioan 11:11–15). . .După ce a spus aceste lucruri, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, se odihneşte, dar mă duc acolo să-l trezesc din somn". 12 Discipolii i-au zis: „Doamne, dacă se odihneşte, se va vindeca". 13 Isus vorbise despre moartea lui, dar ei credeau că vorbea despre odihna prin somn. 14 Atunci Isus le-a spus deschis: „Lazăr a murit 15 şi mă bucur pentru voi că n-am fost acolo, ca să credeţi. Să mergem dar la el".
(Ioan 11:17). . .Când a sosit, Isus a aflat că Lazăr era deja de patru zile în mormântul de amintire. . .
Cât despre Iad (Hades (greacă), Sheol(ebraică) ), el reprezintă locuința morților, iar Iad (gheenă) reprezintă distrugerea eternă. De fapt uite ce spune Biblia despre moarte Revelaţia 20:13–15). . .Marea i-a dat înapoi pe morţii din ea, moartea şi Hadesul i-au dat înapoi pe morţii din ele. Şi au fost judecaţi fiecare după faptele lui. 14 Iar moartea şi Hadesul au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta înseamnă moartea a doua: lacul de foc. 15 Şi cine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în lacul de foc.
În Biblia ortodoxă, termenul grecesc Hades este redat prin „iad" în toate cele 10 ocurenţe ale sale în Scripturile greceşti creştine. Textul din Luca 16:19–31 vorbeşte şi despre chinuri, însă întreaga relatare este simbolică.
Termenul ebraic Şeol apare de 65 de ori în Scripturile ebraice, iar Biblia ortodoxă îl redă prin „iad", „locuinţa morţilor", „mormânt", „împărăţia morţii" şi „împărăţia morţilor".
Omul cere iertare de la Dumnezeu mereu, poate fara sa`si dea seama noi am invatat ca Dumnezeu ne da mereu si mereu deoarece el e Dumnezeu.Ba nu e asa pana cand crezi ca ne va da? el ne-a dat pana si fiul lui si noi l`am omorit si ce mai meritam? dar uite ca inca ne iarta,si dejaba spune unu ca ii pasa de Dumnezeu si in seara aia merge si se uita la filme erotice sau merge si injura toata ziua,asa cum jumatate din Romania posteste un sfert nici macar nu stiu de ce,celalalt sfert tine post dar dupa post injura bea e curvar,atunci Dumnezeu nu va vrea acel post si doar iti vei chinui trupul, in fine e greu sa zici cu adevarat ca o persoana chiar ii pasa de Dumnezeu,eu zic ca majoritatea persoanelor le pasa mai mult de ei de iertarea pacatelor propii si sa scape la judecata sa ajunga in rai, Asta nu inseamna sa-ti pese de Dumnezeu, asta inseamna sa-ti pese de Tine
Da cu vorba ca cu faptele sunt toti zero, nu-i laud pe pocaitii dar sunt singuri care respecta biblia
Buna. Dumnezeu ne-a creat pe noi oamenii si tot restul.Noi trebuie sa il iubim sa credem in el si etc. Totusi ''Diavolul'' ne indeamna la lucruri rele mereu exista ceva ca sa ne faca sa uitam de Dumnezeu sa ne rugam si etc. Nu mai suntem aproape de Dumnezeu mereu.Ne rugam la el doar cand ave nevoie de ceva. Stiu ca nu este bine ca nu mai cred in el dar nu stiu ce sa fac ca sa imi recapat iubirea fata de Dumnezeu.
Păcat că dumnezeul ăsta al tău nu a creat şi gramatica...
De parca nu te-ai obisnuit ca pe site-ul asta sa domneasca incultura si prostia
Mie da! Si sper sa iti pese si tie Bucura'te de viata, de copilarie, cat o mai ai... si ocupa'te de sufletul tau Caci pe lumea cealalta, faptele bune se rasplatesc!
Mie imi pasa.si imi va pasa mereu. pentru ca numai prin credinta am parte de liniste, lumina si iertare de pacate pe care toti le facem...