O comparatie:
2 Samuel 1:3-16
Putem compara oamenii cu acest tanar.El stia despre David foarte putine lucruri cum ar fi:
1)faptul ca v-a deveni rege
2) credea ca ii face un serviciu mintind
dar nu cunostea:
1)sentimentele lui David.
2) de ce David nu s-a eliberat de Saul de cate ori a avut ocazia... nu cunostea motivele.
la fel si oamenii de azi stiu foarte putine lucruri despre Dumnezeu. Dar nu stiu motivele pentru care Dumnezeu nu actioneaza, nu cunosc sentimentele lui Dumnezeu atunci cand suferim... nu stiu faptul ca Dumnezeu manifesta o extraordinara stapanire de sine pentru a nu interveni!
Poate-i face plăcere.
Uneori, și oamenilor le place să vadă cum cei din jurul lor suferă... și cum "suntem creați după aemănarea sa".
Nu prea...
Daca lumea pe Pamant era un paradis atunci asta era un semn, indiciu ca o fiinta suprema exista.
In halul in care e lumea, nu prea cred ca exista ceva suprem.
Normal că îi pasă, se zvârcolește în pat din cauza asta, are coșmaruri. Din nefericire, nu poate să facă nimic fiindcă nu există.
Da, lui Dumnezeu ii pasa de fiecare pas parcurs din viata noastra. Se spune ca ne ofera greutati pentru a vedea "cat putem sa ne ducem fiecare crucea". Vor veni perioade mai bune pentru lumea in care ne aflam. Dar fiecare nedreptate si suferinta patita acum, se plateste mai tarziu pentru ca roata mereu se intoarce. Don't forget that!
Toata lumea da vina pe dumnezeu din cauza suferintei din lume, a starii deplorabile a pamantului..., dar de ce nimeni nu da vina pe Satan pentru tot raul din lume?
Biblia spune clar că Dumnezeu nu este răspunzător pentru suferinţa oamenilor. „Nimeni, când este în încercare, să nu zică: «Sunt încercat de Dumnezeu». Căci Dumnezeu nu poate fi încercat cu lucruri rele şi el nu încearcă pe nimeni." (Iacov 1:13) De fapt, ideea că Dumnezeu este răspunzător pentru suferinţa din lume nu este în armonie cu felul în care Biblia descrie personalitatea lui Dumnezeu.
Una dintre principalele calităţi ale lui Dumnezeu este iubirea (1 Ioan 4:8). Pentru a accentua această idee, Biblia îl înfăţişează pe Dumnezeu ca având sentimente asemănătoare cu cele ale unei mame care alăptează. „Poate o femeie să-şi uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de fiul pântecelui ei?", întreabă Dumnezeu. „Chiar dacă aceste femei ar uita, eu nu te voi uita." (Isaia 49:15) V-aţi putea imagina o mamă iubitoare făcându-i în mod voit rău copilaşului ei? Dimpotrivă, un părinte grijuliu ar încerca să aline suferinţa copilului său. În mod asemănător, Dumnezeu nu-i face pe oamenii nevinovaţi să sufere (Geneza 18:25).
Dumnezeu permite suferinţa din motive întemeiate. Observaţi unul dintre aceste motive: De multe ori, oamenii sunt cei care-i fac pe alţii să sufere. Mulţi persecutori şi tirani care le cauzează altora suferinţă nu sunt dispuşi să se schimbe. De aceea, pentru a înlătura o cauză importantă a suferinţei, Dumnezeu va trebui să-i distrugă pe aceşti oameni.
Apostolul Petru arată de ce Dumnezeu nu i-a distrus încă pe cei care fac răul: „Iehova nu este încet cu privire la promisiunea sa, cum consideră unii încetineala, ci este răbdător cu voi, fiindcă nu doreşte ca vreunul să fie distrus, ci doreşte ca toţi să ajungă la căinţă" (2 Petru 3:9). Răbdarea lui Iehova Dumnezeu este o expresie a iubirii şi a îndurării sale.
În curând, însă, Iehova Dumnezeu va trece la acţiune. El îi va ‘răsplăti cu necaz pe cei care le provoacă necaz’ altora. Iar cei care îi fac pe cei nevinovaţi să sufere „vor suferi pedeapsa judecătorească a distrugerii veşnice" (2 Tesaloniceni 1:6–9).
Daca el a cauzat totul de ce sa ii pese? Normal ca nu si prosti sunt aia care inca cred in vampiri(iehova).De fapt iehova chiar e un vampir sangeros am si surse din biblie in care in V.T sunt NUMAI jertfe de sange, de N.T nu-mi mai pasa pentru ca isus a fost furat din alti 18 zei pagani..deci te-ai prins pana la urma.
dianka_4861 întreabă:
EstiFericitaSauTrista întreabă: