Se refera la faptul ca Isus a murit pentru ca pacatele oamenilor sa fie iertate. Pana la moartea si invierea lui Isus oamenii nu se mantuiau, adica nu ajungeau in cer daca erau buni. Ajungeau intr-un loc special pregatit pentru acest lucru, numit limb. Asa e in religia mea. Eu sunt catolica. Isus a infiintat sacramentul spovezii si implicit al impartasaniei. Pana la El acestea nu existau. Prin cele doua sacramente Isus poate ierta pacatele oamenilor din toate timpurile, inclusiv ale celor din ziua de astazi.
Daca nu murea El, noi nu existam.Deoarece lumea a murit odata pentru pacate, adica in Potop.Bun, acum tu o sa spui "dar daca nu era Hitler, noi nu ne nasteam". Daca nu ne iubea atat de mult Christos, nimeni nu mai era.
Pacatul de la Adam si Eva, pe care l-au mostenit toti oamenii. Atunci cand ne nastem cu totii avem acest pacat originar. Dumnezeu le-a spus celor doi sa nu manance din pomul cunoasterii binelui si raului, iar ei nu l-au ascultat. Astfel ei au comis primul pacat din lume.
Se refera la faptul ca Isus a murit pentru ca pacatele oamenilor sa fie iertate. Pana la moartea si invierea lui Isus oamenii nu se mantuiau, adica nu ajungeau in cer daca erau buni. Ajungeau intr-un loc special pregatit pentru acest lucru, numit limb. Asa e in religia mea. Eu sunt catolica. Isus a infiintat sacramentul spovezii si implicit al impartasaniei. Pana la El acestea nu existau. Prin cele doua sacramente Isus poate ierta pacatele oamenilor din toate timpurile, inclusiv ale celor din ziua de astazi.
DeProfundis99 întreabă: