Am postit si inca o fac conform calendarului Ortodox dar de fapt eu mai mult pseudopostesc deoarece postul nu implica doar abtinerea intinctului de hranire ci si perioada in care sa pacatuim mai putin. O perioada de rugaciune indelungata. O cerere de iertare.
De mai multe ori, când am stat prost cu banii și nu mi-am putut permite să îmi cumpăr carne de porc, brânză, cașcaval, că la țigări este greu să renunți.
Afirmatia e scoasa dintr-un context mai lung:"cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate", si nu are aici legatura cu postul.Iar notiunea de post inseamna mult mai mult decat a flamanzi pur si simplu.
Da din pacate cand eram mica, am fost prostita cu Isusu si alte prostii religioase. Acuma am crescut nu imi mai pasa de rahaturile astea!
Intrebarea se adresa, evident, ortodocsilor. E cumva si retorica, pentru ca nici eu n-am tinut nici o zi de post negru pana acum; nu-mi amintesc daca prin armata oi fi facut vreodata foame.
Cand or ''posti'' politicienii de la furat bani atunci o sa postesc si eu.
Daca vrei matale sa legi problemele...
Esti sigur ca se referea la mancare? fiindca Iisus a mai zis; veniti cei insetati, ca va voi da apa vietii vesnice.care apa filip? care paine? caci la cina cea de taina tot Iisus a spus; acesta e trupul meu care se frange pentru cei multi.deasemeni a mai spus Iisus Hristos mantuitorul nostru, ca omul; Nu traieste numai cu paine si apa ci cu orice cuvant ce vine de la Dumnezeu.cum crezi ca a trait in pustiu 40 de zile?
Cred ca apa de care scrii este Duhul Sfant. Cred ca se referea si la mancare, insa nu doar la mancare.
anonim_4396 întreabă: