Totuși, biserica într-o țară arata credință unui popor. Noi avem biserici ortodoxe în mare parte în Romania. Nu ar fi nimic rău dacă oamenii s-ar duce la biserică și ar fi mă "blânzi" ca să le zic așa. Aici nu mă refer la toți care se duc la biserică, să ne înțelegem. Din cate am observat eu, în majoritatea bisericilor ortodoxe babele vin înainte de preot ca să se adune toate acolo și să bârfească, unii preoți vorbesc și tare când te spovedești și cei din jur se uită la tine ciudat, până și în biserică există răutate, nici acolo nu mai este omul pur. Repet, este din propria observație. Daca oamenii ar fi practic fără prihană sau măcar ar încerca, s-ar duce acolo în biserică fără să mai aibă și calitățile rele cu ei care le dăunează celorlalți. Într-un cuvânt, nu este nimic rău în a te duce la biserică dacă ești bun în adevăratul sens al cuvântului. Da, te poți ruga acasă și să te mai duci la biserică când simți tu că ai nevoie (la o slujbă, de sărbători să te împărtășești și să te spovedești etc). Important este să faci ceea ce a spus Iisus practic, ceea ce am scris eu în acel comentariu "târziu".
Isus se duce singur la o parte si se ruga Tatălui.
In Luca 22/39:"După ce a ieșit afara, S-a dus ca de obicei, in muntele Măslinilor. Ucenicii lui au mers după El.
40. Când a ajuns acolo le-a zis :"Rugati-va, ca sa nu cădeți in ispita."
41. "Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatra, a îngenuncheat, si a început sa se roage."
Din toate Evangheliile rezulta ca Isus întotdeauna se ducea singur pentru a se ruga. Daca uneori il însoțea unii din ucenicii sai, El se îndepărta de ei si apoi se ruga.
Nu- i păcat daca nu mergi la Biserica, Domnul Isus daca ar fi considerat ca e păcat nu ne-ar fi dat sfatul respectiv. Eu am părăsit biserica si ma simt mult mai aproape de Dumnezeu decât înainte.
Citez ce ai spus tu: "Nu-i păcat daca nu mergi la Biserica, Domnul Isus daca ar fi considerat ca e păcat nu ne-ar fi dat sfatul respectiv. Eu am părăsit biserica si ma simt mult mai aproape de Dumnezeu decât înainte." e gresit, te inseli pe tine insuti avem nevoie de credinta ca altfel suntem pierduti, daca il abandonam pe Iisus lumea se prabuseste.
Apocalipsa 1 (8): „Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice Domnul Dumnezeu, cel ce este, cel ce era și cel ce vine."
Apocalipsa 21 (6): „Apoi a zis: S'a isprăvit! Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieții."
Apocalipsa 22 (13): „Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul."
Doamne Dumnezeule Mare.
Hrhhhhh! Proasto.,.,., copii, copii o Doamne Dumnezeule Mare.
Nu l-am abandonat! Inca ma simt mai aproape de El.
Bravo pentru că te lauzi cu colțul de rugăciune.
Iisus a mai spus că unde sunt doi sau trei adunați numele Lui, acolo va fi și El între ei (Matei 18:20). Deci nu e ceva gresit ca creștinii să se adune. Nu se fac rugăciunile personale în public ( adică atunci când te rogi pentru tine, familie, ajutor, etc), pentru că te duc ușor în mândrie. Rugaciunile din biserică nu se fac spre mândrie, de asta nu se cuvine a povesti despre cum te rogi acolo. Să fii credincios departe de o comunitate de oameni ca și tine îți face o viață foarte complicată și urâtă.
„Iar la vreo opt zile după cuvintele acestea i-a luat pe Petru și pe Ioan și pe Iacob și S'a suit în munte ca să se roage" (Luca 9:28).
„ Căci tot cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, de acela și Fiul Omului se va rușina când va veni întru slava Sa și Tatălui și a sfinților îngeri "(Luca 9:26). Ești sigur că ceea ce ai scris în întrebare este motivul real pentru care nu mergi la biserică?
Plus că am anxietate sociala
Păi asta deja e altceva. Problema asta se poate rezolva cu ajutorul unui psiholog sau de unul singur, doar că nimic nu reușește fără de efort. Ce te face să te simți diferit de ceilalți oameni?
E o greseala ce faci. Da, trebuie sa te rogi si singur si te poti ruga oriunde dar nu scrie in Biblie ca Isus a inter, is rugarea la biserica. Cred ca atunci cand ne-a indemnat sa nerugam in odaita noastra, voia o rugaciune care sa nu fie constransa cumva de mediul inconjurator, adica sa nu spunem ce vor altii sa auda ci sa fi sincer.
Iisus a spus asta, uin cazul in care nu te poti duce in casa sa, dar acolo ai fi mai aproape de El.
kaynmaincallme întreabă: