| Exal a întrebat:

Iisus afirma ca este atat intuneric ca si noapte simultan pe Pamant. Cum va explicati asta?
Cum putea stii cineva acest lucru la acea vreme, cu atat mai putin egiptenii aia?
Aceasta afirmatie duce totodata si la faptul ca Biblia inca o data recunoaste pamantul ca fiind rotund, deoarece altfel asa ceva nu s-ar fi putut intampla.

„Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat. Două vor măcina împreună; una va fi luată şi alta va fi lăsată. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa." (Luca 17, 34-36)

2 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Iisus afirma ca este atat intuneric ca si noapte simultan pe Pamant. Cum va explicati asta?"

Mie versetul respectiv nu imi spune asta. Deci nu am ce sa explic.

Interpretarea ta a lui Luca 17, 34-36 spune ca este atat intuneric ca si noapte simultan pe Pamant.
Explciatia mea fiind gandirea deziderativa (confirmation bioss) si "ciresica" (Cherry picking).

Daca vrei sa ti se raspunda la intrebare intai trebui sa dovedesti ca interpretarea ta este cea corecta. Atat timp cat nu ii poti lua un interviu direct lui iisus este cam imposibil.

| xerxes1 a răspuns:

Iisus nici nu stia sa scrie.
Sumerienii in schimb au lasat harti stelare care au fost intelese abia acum cateva zeci de ani.