"Iisus Hristos a marcat existenta omenirii, fie ca vreti, fie ca nu vreti..asta e evident"
Nu stiu ca de evident este din moment ce exista istorici care contesta nu doar contributiile lui Iisus, dar pana si a lui existenta.
Daca un istoric isi permite una ca asta cred ca si un om fara prea multe cunostinte istorice are acelasi drept.
Oricum nici nu stie de ce ma mai obosesc sa raspund. Dicutia cu tine e tot atat de interesanta ca discutia cu o caramida. Asta pentru ca tot ce stii sa faci este sa arunci niste afirmatii in vant, iar cand cineva le combate preferi sa te retragi ca si cand nmic nu s-ar fi intamplat.
Daca nu iti place si nu ai chef sa raspunzi la intrebarile mele, pleaca si nu mai raspunde, nu esti obligat, dar nu raspunde si imi zi mie ca nu stii de ce mai postezi sau ca discutia cu mine e in nu stiu ce fel..hai du-te repejor si citeste-l pe Stephen Hawking ca stiu ca il visezi si noaptea.Si vezi tu TPU nu e format numai din intrebari care iti plac si iti convin, adica ateiste la categoria religie ci si pro credinta, pro Dumnezeu.Asa ca, nu ma impresionezi cu nimic..nu esti mai sus decat o baba murdara care crede in Dumnezeu(cum zicea P. Tutea) a si acum hai uimeste-ma cu a ta gandire analista, critica si ''inteligenta''.De oameni ca tine, mi-e sila, efectiv.Si nu pentru ca esti ateu, ci pentru ca esti nesimtit.
"TPU nu e format numai din intrebari care iti plac si iti convin"
Problema nu e intrebarea ci comportamentul retard care consta in a face afirmatii nefondate si a ignora contrargumentele.
Un om spune ceva. Ii spui ca greseste, ii ARATI de ce greseste.
Ignora complet ceea ce spui, dupa care repeta iar afirmatia initiala.
Cred ca si tu si ceilalti utilizatori recunoasteti ca asta-i un comportament tamp. Fie ca vrei, fie ca nu,... asta e evident.
Acesteaesta e comportamentul(unul din ele) dupa care identificam prostia inainte sa te intalnesc pe tine sau pe Milan9, regula ramanand valabila si dupa aceste intalniri dezagreabile.
Foarte bine ai spus.De fapt, daca nu ar fi fost Fiul lui Dumnezeu nu ar fi putut influenta atat de mulți oameni din atatea generații.Acum e rege in cer si consider ca e un model pentru fiecare dintre noi. Daca l-am imita, oamenii ar fi mai buni si s-ar gandi mai mult la faptul de a face bine altora.
Personal pot spune ca am rascolit Evangheliile cautand o greseala morala la Iisus. Nu am gasit! Generalizand, cred ca si o mare parte din oameni cred la fel.In plus Iisus propovaduieste o recompensa (care se vede si in plan prezent)pentru cei ce respecta Poruncile.Adica este Messia.
Nu vreau să te superi pe mine însă ai luat-o cam tare, sincer... Ai în context mesaje directe cum că Iisus există 100%, nu există proproție de 100%, îți dau un exemplu imediat, dar întâi să-mi termin ideea. Existența Lui este ceva relativ, nu poate fii concretizat pe lângă asta sunt multe alte religii, alt aspect ar mai fii și cel mai improtant, este faptul că fiecare are dreptul să creadă în ce vrea, să nu-i fie impusă credința.
Bun, de probabilitatea 100%, mergi să zicem odată la 2 zile la ABC de peste drum să îți iei o pâine, presupunem că ai 20 ani mergi de pe la 7 singur după pâine. 20-7=13 / 13*365= 4745:2=2372. Bun, ai mers de 2372 de ori pe același drum după o simplă pâine. Eu îți pun în mână 10 lei, te trimit după ea îmi poți garanta pe toate averile tale că te întorci? îți răspund eu, nu. De ce? Ziceam că treci un drum, corect? În viață sunt accidente, așa dacă, Doamne ferește te lovește o mașină? Nu te mai înorci cu mâinea. Dacă e furtună și iar Doamne ferește ești fulgerat? Dacă ești atacat de un agresor?
Să zicem că probabilitatea de a păți una din aceste lucruri este 00, 01% dar există!
Așa și cu existența a ceva divin, nu este 100%...
Iar în încheiere vreau să-ți mărturisesc căci sunt creștin-ortodox și cred în Dumnezeu, dar nu pot garanta 100% existența Sa, așa că nu trebuie să fim așa direcți.
Evident..de asta se numeste credinta si nu stiinta... daca nu ar fi credinta si ar fi stiinta sau certitudine nu ar mai fi credinta asa de frumoasa, uneori.
Dar sa nu uitam ca si Tacit si alti cativa l-au mentinat pe Iisus in scrierile lor(am vazut asta intr-un articol pe net) si chiar multi oameni de stiinta admit si accepta, nu contesta deci existenta istorica a lui Iisus...majoritatea contesta doar partea divina a lui Iisus ..ci si existenta...iar faptul ca nu exista om civilizat care nu a auzit de Iisus si ca timpul calendaristic(anii, erele)sunt marcate cu i.Hr si d.Hr si ca exista foarte multi oameni care se roaga, au respect si cred in Iisus si acum dupa 2015 ani sau au crezut in toti acesti ani de la moartea lui intareste faptul ca Iisus Hristos a marcat existenta omenirii
anda_9874 întreabă: