Este un singur Dumnezeu adevarat. El este omnistient, omniprezent, omnipotent. El este Creatorul si El ne va judeca indiferent de confesiune, religie.
Care pacate mai, nu v-ati saturat si voi de minciunile astea fara sens. Baga-ti frate mana in foc sa arda de tot sa-i daruiesti ofranda si recunostinta daca te framanta pactele astea inchipuite.
Incercand sa aplic ce ne cere prin intermediul Bibliei si vorbind si altora despre Dumnezeu si tot ce face pentru noi.Matei28:19,20
Cine i-a cerut lui sa moara pentru cineva? Nu cred ca i-a cerut lui cineva asa ceva.Ca urmarte eu cel putin nu sint curios de cea facut daca a facut asa cdva cineva. Odata ce nimeni nu te obliga, nimeni nu te pune sa mori pentru el nu vad rostul sa vina cineva sa zica eu vreau sa mor pentru cineva.Dar pentru cine a murit ca eu tot nu inteleg? De fapt si in biblie daca ne uitam nu a venit Isus sa zica dati-va la o parte ca uite acum ati condamnat pe cineva la moafrte si daca se poate ii iau eu locul lui. Odata ce nu s-a intamplat asa ceva cum puteti spune ca a murit pentru noi? Si ce pacate care erau alea sau care sint acele pacate? Si eu chiar sa zic ca am pacate e problema mea.Atunci cum ramine cu judecata cu raiul si iadul? Daca voi spuneti ca el a murit pentru noi sa fim iertati de pacate inseamna ca toata lumea merge in rai.Deci daca toti mergem in rai cind intram probabil el va fi acolo si spunem multumesc si trecem mai departe.
Sus si-a dat viata de buna voie acolo la cruce.El a luat vina pacatelor noastre asupra Lui.,, Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică,,.« Caci, daca sangele taurilor si al tapilor si cenusa unei vaci, stropita peste cei intinati, ii sfinteste si le aduce curatarea trupului, cu cat mai mult sangele lui Hristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui Viu! » Evrei 9 :13, 14.
Isaia 53,, Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
Mat 8.17; Evr 9.28; 1Pet 2.24;
5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.,
---
saia 53:5 "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."
„Cristos a murit pentru păcatele noastre" scrie adesea în Sfânta Scriptură. Cât de scurt şi concis este expus acest adevăr al mântuirii în 1 Cor. 15.3. Este de ajuns pentru orice inimă îndreptată spre pocăinţă ca să găsească pacea prin credinţă în acest cuvânt. Spurgeon a spus pe patul morţii: „Isus a murit pentru mine; aceasta este toată teologia mea." Într-adevăr, în aceasta este înglobată toată mântuirea noastră veşnică. Câtă nevoie este să cunoaştem cu toată claritatea că numai suferinţele nespuse ale Domnului Isus la cruce, judecata lui Dumnezeu care s-a sfârşit prin moartea Domnului Isus pentru noi cei vinovaţi, poate să ne mântuiască şi să ne desăvârşească în faţa lui Dumnezeu. Dacă El nu ar fi mers la judecată în locul nostru - „Cel neprihănit pentru cei nelegiuiţi" dacă n-ar fi fost „bobul de grâu" căzut în pământ ca să moară - atunci El ar fi rămas singur. Nici un om nu ar fi putut să vadă slava Lui şi să fie făcut părtaş cu El. Toţi erau despărţiţi de Dumnezeu prin păcat. Dar acum, prin jertfa Domnului Isus, toţi cei care cred în El sunt împăcaţi cu Dumnezeu. Cristos a purtat pedeapsa pentru păcatele noastre şi prin sângele Lui a şters datoria noastră. Moartea Lui ne-a dat viaţa. Nu am fi putut face nimic pentru această lucrare. Trebuie să-I mulţumim cu adâncă recunoştinţă. O, de-ar fi pentru fiecare din noi o trebuinţă neapărată să-L lăudam şi să-L adorăm. Niciodată să nu uităm că El a spus: „Să faceţi lucrul acesta spre amintirea Mea."
Noi vestim moartea Lui care ne-a adus viaţa, care ne-a scos din nelegiuire, şi ne-a şters pentru totdeauna, toate păcatele. Sărbătorim această moarte ca pe o biruinţă asupra lumii, păcatului, asupra morţii şi a lui Satan şi facem acest lucru până va veni Domnul, Cel lepădat de lume, ca să ne ia cu El în cer şi să ne facă parte de binecuvântata Lui părtăşie dintre El şi Tatăl.
Cunosc religia, dar tu nu mi-ai raspuns la intrebare!
Si nu inteleg de ce citezi din Biblie!
Daca Biblia este dovada ca Dumnezeu exista, atunci benzile desenate sunt dovada ca Superman este real?!
Biblia este O DOVADA dintre zecile sau sutele de DOVEZI! Citez din Sf.Scriptura fiindca e cartea scrisa sub influenta Duhului Sfant si a lui Dumnezeu.Ti-am raspuns prin citatul din Biblie.Dar nu ai vazut si inteles tu asta.
Tot nu mi-ai raspuns la intrebare! Ai repetat exact acelasi lucru la care ai fost contrazis!
De ce este Biblia o DOVADA?
Zeci sau sute de dovezi?
Spune-mi macar UNA si in secunda 2 imi schimb radical parerea.
Biblia,este o plagiatura si o combinatie de mituril sumeriene, babiloniene, grecesti, egiptene si evreiesti!
Daca spui ca NU, inseamna ca esti incult si stii numai religia ta(nici asta asa de bine).
Am pus o intrebare si am postat si linkurile cu dovezile. Daca spui ca nu ai vazut nicio minune, cauta carti cu marturii, sunt SUTE. Minunile Sfantului Nectarie e una dintre ele.
Am cerut DOVEZI nu POVESTI DE ADORMIT COPII!
NU exista minuni, sunt doar fenomene fara explicatii, care dupa studii si cercetari au o explicatie.
"Minuni" au avut loc dealungul timpului indiferent de timp, loc, credinte.
Acestea nu reprezinta un argument!
Nu vreau sa intru in conflict si polemici cu tine, fiecare crede in ce vrea.Nu putem obliga pe nimeni sa creada in El sau sa nu creada.Eu doar am pus o intrebare si am asteptat niste raspunsuri civilizate nu batjocoritoare.
Daca alea sunt povesti de adormit copii eu sunt iepure cu doua capuri.Normal,vrand sa nu existe Dumnezeu asa le socoti.
Din moment ce nu au dovezi, sunt catalogate drept POVESTI!
Si eu pot sa scriu o carte cu minunile infaptuite de MINE prin puterea ortodoxiei, care este singura care spre Dumnezeu, ultima speranta a omenirii care se alfta in ceasul al-12-lea!
Am un talent in fricosator la mintit! Daca vreau pot sa fac chestia asta, dar aici intervine caracterul si demnitatea!
Stiinta nu a gasit raspuns la acele minuni si nici nu le-a contestat.Deci gata, e ultimul mesaj, fiecare crede in ce vrea.
A gasit multe explicatii la trucuri penibile pe care oamenii lui Dumnezeu cu mintea deschisa si sufletul curat, credeau ca sunt minuni!
La mult nu a gasit explicatii, pentru ca nici nu au avut loc!
Oke, crezi ce vrei, fugi ca un las de realitate!
Multa sanatate!
"Stiinta nu a gasit raspuns la acele minuni si nici nu le-a contestat.Deci gata, e ultimul mesaj, fiecare crede in ce vrea."
Care minuni? Nu a existat nicio minune, minciuni grosolane, poti sa crezi ca cu 5 paini si doi pesti Isus a hranit 5 000 de oameni si a mai ramas 12 cosuri de frimituri. Cum sa demonstre stiinta gogomania asta? Mai da ce "forta" aveti de inghititi tot felul de trasnai fara sa le rumegati si voi putin.
PACATUL, o minciuna gogonata folosita de sefii religiosi pentru ai prosti pe oameni sa-i tina in frau si sa le ia zeciuiala.
Ma refer nu numai la minunile care le-a facut Iisus ci mai ALES la minunile care sunt facute zi de zi cand te rogi la Sfintii bineplacuti si alesi inaintea lui Dumnezeu.Sunt mii de carti cu marturii.Cauta una dintre ele:Minunile Sfantului Nectarie sau cauta pe internet.Esti intr-o eroare si asa iti place sa stai.
Am citit despre multe minuni, toate sunt numai minciuni. Eu stau si ma intreb daca Isus stapanea tehnicile marilor iluzionisti de azi David Blaine Chriss Angel, David Copierfield, Dynamo, cred ca evrei la acea vreme il declara direct Dumnezeu si nu il rastignea.Lasa-ma cu minunile tale religioase ca nu exista. Ai putea sa spui ca si asta e o minune nu?
http://www.youtube.com/watch?v=A2ooUWxOItw&feature=player_embedded
Sa crezi ca sutele de mii de minuni ale Sfintilor sunt mincinoase si nu exista inseamna ca dai dovada de o ignoranta fara margini.Asa vreti voi sa credeti, fiindca voi vreti sa nu existe Dumnezeu dar asta nu inseamna ca nu exista.Cred ca poate minti un om dar sa minta milioane nu cred. Ignoranta. Ignoranta. Ignoranta.
"fiindca voi vreti sa nu existe Dumnezeu" Atentie! NOI NU CREDEM.
Măi, ce răzvrătit ești! Scrii și cu majuscule? Zi zău cu limba scoasă și te cred (dar nu promit )!
Pai, lipsea miercurea din post, ce inseamna telepatia asta, cred ca chiar cand scriai randurile mi-ai aparut in gand si tocmai ma pregateam sa intru la tine la raspunsuri sa vad daca esti pe tarla si nici nu apuc sa purced si hop, raspuns de la tine.
Hopa-hopa!
Iisus a murit pentru pacatele noastre!
Atunci daca nu pacatuim, Iisus a murit degeaba?!
Hmmm...
Pentru iertarea pacatelor noastre. Daca pacatuim nu ne pasa de Dumnezeu si de jertfa Lui.
Si daca nu avem pacate, inseamna ca a murit degeaba...
Trebuie sa fim pacatosi ca sa aiba rost jertfa Lui
Ce chestie, mie chiar nu-mi pasa...
Nu exista un om care sa nu aiba pacate in afara de Iisus Hristos care a fost Mantuitorul nostru si Dumnezeu.Chestia cu daca nu avem pacate se exclude.Pacatul ''e ca alunita''. Toti o au.
Adica Iisus a murit pentru ceva care oricum avem, deoarece asta este natura noastra umana!
Iisus era perfect, stie ca NU putem fii niciodata perfecti!
Dar El a murit pentru ca nu suntem perfecti...
Cum sa mori pentru ca leii mananca carne?!
Cum sa mori pentru ca pasarile zboara?!
Cum sa mori pentru ca omul greseste?!
Daca un ceas nu functioneaza, este vina Ceasornicarului!
Ceasul nu are nici o vina!
Daca omul nu este perfect, este vina Creatorului!
Omul nu are nici o vina!
"Nu exista un om care sa nu aiba pacate"... pe ce te bazezi? Eu spun ca exista. Daca te bazezi pe biblie, eu spun ca servetelul meu magic zice ca "exista miliarde oameni fara pacat". Ba mai mult, mai zice si ca "in religia X, doar adeptii acelei religii sunt pacatosi. Adeptii altor religii sau cei care nu au o religie nu sunt pacatosi intr-o religie anume".
Daca eu sau cei din diverse religii suntem pacatosi in religia ta, si tu esti pacatos in religiile altora. Ce vei face in acest caz? O sa ceri iertare tuturor zeilor? O sa te inchini tuturor zeilor? Stii ca zeul tau nu te poate ierta de pacatele comise impotriva altor zei nu?
Ghici ce... eu nu sunt pacatos in religia ta la fel cum tu nu esti in religia altora. Eu si alte miliarde oameni NU suntem pacatosi in religia ta iar sacrificiul semizeului tau a fost degeaba.
Sa zici ca toti sunt pacatosi in religia ta e ca si cum eu te bat pe tine si ma duc sa-i cer iertare unui om din china.
In plus... daca tot afirmi ca zeul tau exista si ca toti sunt pacatosi, DOVEDESTE.
Nu pun la indoiala afirmatiile privind felul in care a actionat si jertfit Iisus.Ca necredincis ma intreb insa:Oare nu toate evenimentele si cronologia lor au fost stabilite inca de cand a fost anuntata Maria ca va naste un fiu,de catre D-zeu Tatal,cu scopul cunoscut?
Deci toti oamenii care au avut un rol in desfasurarea evenimentelor (apostli,farisei,Pilat,oameni de rand, etc.), au actionat determinati de D-zeu sa actioneze asa cum au facut-o. Daca ma contraziceti, inseamna ca D-zeu nu avea un control asupra desfasurarii evenimentelor, deci nu este atotstiitor.Asa ca, zic eu, venirea lui Iisus si rolul Sau, nu cred ca trebuie socotit un sacrifici, ci o modalitate a divinitatii de a ne da un exemplu de felul in care doresteEl sa ne traim viata terestra.
Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. el stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii.
Pai tocmai asta am spus si eu, Ema. Jertfa este, daca o privim din punctul nostru de vedere.Din partea Tatalui si Fiului, este o modalitate de a ne arata calea si nu o jertfa.Cel putin asa judec eu, ca necredincios.
Apreciez faptul ca, in ciuda statutului tau de necredincios, incerci sa privesti lucrurile din perspectiva crestina si nu vorbesti de sus cu cei care au alte convingeri religioase.
I-aş dărui un bax de bere dacă mi s-ar arăta într-o noapte cu lună plină, şi dacă ar mărturisi şi el că majoritatea creştinilor sunt retarzi.
O singura intrebare. Daca Dumnezeu voia sa ierte pacatele omenirii, de ce nu a facut-o pur si simplu? De ce a trebuit sa isi trimita fiul (care de fapt este tot el) sa se nasca dintr-o virgina (sigur...), sa moara in chinuri groaznice, pentru a ierta omenirea de la un pacat (stramosesc) pe care nimeni nu la comis?
As aprecia un raspuns concis.
Ca sa clarifice lucrurile despre Dumnezeu.Sa arate ca Dumnezeu e iubire nu razboi,ca Dumnezeu e nu un sef ci Tatal Nostru. Iisus Hristos a venit in lume ca sa sadeasca credinta,iubirea si pace DEOARECE oamenii nu credeau decat in zei, unul al razboiului, altul al mortii, altul al apei, deci oamenii nu aveau credinta adevarata. Datorita ratacirii lor Dumnezeu ne-a mai dat o sansa.Si a aratat curatie pura, dragoste pura si pace pura.
Uite aici un articol, raspuns mai detaliat:
Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege" (Galateni 4:4). Acest verset declară că Dumnezeu Tatăl L-a trimis pe Fiul Său "la împlinirea vremii." În timpul primului secol au avut loc mai multe evenimente care, cel puţin din motive umane, păreau să facă ideală venirea lui Hristos la acel moment.
1) Era o aşteptare mare printre evrei privitoare la momentul venirii lui Mesia. Stăpânirea romană peste Israel i-a făcut pe evrei să fie înfometaţi după venirea lui Mesia.
2) Roma unificase mare parte din lume sub stăpânirea ei, lucru care a condus astfel la un spirit al unităţii în aceste teritorii. De asemenea, datorită faptului că imperiul se afla relativ în pace, creştinii au avut posibilitatea să călătorească răspândind astfel Evanghelia. O astfel de libertate de a călători ar fi fost imposibilă în alte secole.
3) În timp ce Roma a câştigat în plan militar, Grecia a câştigat în plan cultural. O formă comună a limbii greceşti (diferită de cea clasică) era limba comercială care era vorbită în tot imperiul, astfel, prin această limbă, fiind posibilă comunicarea Evangheliei la multe grupuri de oameni.
4) Faptul că mulţimea idolilor la care se închinau au eşuat în a le da victoria asupra cuceritorilor romani a avut ca rezultat abandonarea închinării la aceşti idoli de către cei mai mulţi. În acelaşi timp, în ţările mai "culturale", filosofia greacă şi ştiinţa de la acea vreme i-au lăsat pe unii goi din punct de vedere spiritual în acelaşi fel în care guvernările comuniste lasă un vid spiritual în zilele noastre.
5) Religiile de la acea vreme puneau accentul pe un dumnezeu-salvator şi cereau închinătorilor să ofere sacrificii de sânge, acest lucru făcând ca Evanghelia lui Hristos, care a implicat un sarificiu suprem, să fie credibilă pentru ei. De asemenea grecii credeau în nemurirea sufletului (dar nu şi a trupului).
6) Armata romană recruta soldaţi din toate provinciile, care erau astfel familiarizaţi cu aspectele culturii romane şi cu anumite anumite idei (printre care şi Evanghelia) care nu ajunseseră încă la provinciile mai îndepărtate. Introducerea Evangheliei în Anglia s-a făcut astfel mai devreme ca rezultat al eforturilor soldaţilor creştini staţionaţi acolo.
Declaraţiile de mai sus se bazează pe cercetările şi speculaţiile unor oameni care au vrut să ştie de ce acel moment specific din istorie a fost cel mai bun pentru ca Hristos să vină. Însă noi înţelegem că Dumnezeu are căi diferite de ale noastre (Isaia 55:8), şi acestea pot sau nu să fie motivele pentru care El a ales acel moment specific ca să-L trimită pe Fiul Său. Din contextul din Galateni 3 şi 4, este evident faptul că Dumnezeu a căutat să stabilească un fundament prin legea evreiască care să pregătească venirea lui Mesia. Scopul Legii era de a-i ajuta pe oamenii să înţeleagă adâncimea propriei păcătoşenii (în aceea că ei erau incapabili să ţină Legea) ca astfel să accepte mai uşor răscumpărarea pentru păcatul lor prin Iisus, Mesia (Galateni 3:22-23; Romani 3:19-20). De asemenea, Legea a fost "pusă în slujbă" (Galateni 3:24) de a-i conduce pe oameni la Iisus, Mesia. A făcut acest lucru prin multele profeţii, cu privire la Mesia, pe care Iisus le-a împlinit. Pe lângă acest lucru, sistemul de sacrificii arăta atât nevoia unui sacrificiu pentru păcat cât şi propria inadecvenţă (cu fiecare sacrificiu adus întotdeauna era nevoie de altele ulterioare). De asemenea, istoria Vechiului Testament prezintă aspecte referitoare la persoana şi lucrarea lui Hristos prin unele evenimente şi sărbători religioase (cum ar fi jertfirea lui Isaac de către Avraam sau detaliile referitoare la sărbătoarea Paştelui în timpul exodului din Egipt, etc.).
În concluzie, Hristos a venit în acel moment pentru a împlini astfel anumite profeţii. Daniel 9:24-27 vorbeşte despre "şaptezeci de săptămâni" sau de şaptezeci de ori câte "şapte". Din context înţelegem că aceste "săptămâni" se referă la o perioadă de şapte ani, nu de şapte zile. Putem examina evenimentele istorice şi stabili detaliile primelor şaizeci şi nouă de săptămâni (cea de-a şaptezecea săptămână având loc într-un anumit moment din viitor). Numărătoarea celor şaptezeci de săptămâni începe cu "darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului" (versetul 25). Această poruncă fusese dată de către Artaxerxes Longimanus în 445 î.H. (vezi Neemia 2:5). După cei "de şapte ori câte şapte" plus 62 de câte şapte, sau 69 x 7 ani, profeţia spune, "Unsul va fi stârpit, şi nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea şi sfântul Locaş" şi că "sfârşitul va fi ca printr-un potop" (aceasta însemnând o distrugere majoră) (v. 26). Aici avem o referire de netăgăduit la moartea Mântuitorului pe cruce. Acum un secol în cartea sa Prinţul care va veni, Robert Anderson prezintă calcule detaliate ale celor 69 de săptămâni, folosind ‘ani profetici’, incluzând anii bisecţi, erori în calendar, trecerea de la î.Hr la d.Hr., etc., astfel ajungând la concluzia că cele 69 de săptămâni s-au sfârşit exact în ziua intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim, cinci zile înainte de moartea Sa. Chiar dacă cineva foloseşte sau nu acest calendar, aspectul important este că momentul întrupării lui Hristos este srâns legat cu profeţiile pe care le-a făcut Daniel cu 500 de ani înainte.
Întruparea lui Hristos a avut loc într-un moment în care oamenii de la acea vreme erau pregătiţi pentru venirea Sa. De atunci încoace, oamenii fiecărui secol au avut şi au dovezi mai mult decât suficiente că Iisus a fost într-adevăr Mesia cel promis, prin împlinirea Scripturilor care au zugrăvit si au profeţit întoarcerea Sa cu multe detalii.
Ce se intampla cu restul oamenilor de pe planeta care nu sunt mesianici si au alte religii, merge la judecata de apoi?
Ti-am spus cum se scrie corect, nimic altceva, dar cum esti fanatica religioasa nu suporti sa fie altfel decat basinile tale, chiar daca observatia e pertinenta ii da-i alta interpretare. Nu mai ma mira nimic la voi indoctrinatii acestia, nu aveti nici logica nici rationalment.
Omniscient inseamna atotstiutor nu atotstiinta.
Am citit ambele comentarii. Primul este ceva mai concis, asa cum as fi dorit, al doilea este cam vag. Desi nu pot spune ca este un argument convingator, este o idee si apreciez efortul tau de a raspunde.
Cand vezi paiul din ochiul altuia,te uiti si la barna din ochiul tau,sau taci! Eu vorbesc principal, intrucat:
-"merge" se refera la "oameni" si nu la "rest";
-"unanim imprastiata" cred a se voia "uniform imprastiata"
Hombre baiatului, cand stim ca nu gramatica este scopul postarilor noastre, ne referim la ea, nmai cand o cunoastem ca pe propriile buzunare.Gresesc eu? Principial!
A gavarit si o oae, unanim;- acceptat, impartasit de toti, care exprima un acord total, care cuprinde pe toti sau apartine tuturor...
Impartasit (si nu IMPRASTIAT)- a accepta punctul de vedere a cuiva, a fi de acord cu, a accepta...in contextul meu scrie "unanim impartasita"
Macar citeste atent.
Da ai dreptate, la barna nr.2 am gresit,intrucat in mintea mea,in mod automat,unanimitatea s-a legat de totalitate. Daca semnul "?",era pus si la finele primei fraze,cum era corect si dupa "ce" era virgula, nu o intelegeam ca pe o afirmatie. Vezi cata confuzie poate crea o virgula si un nenorocit de "?"!
Da, ai dreptate, am gavarit ocin ploho, sau m-am adresat cui nu trebuia.
Nimic material, totul e al lui.
Totusi, lui Adam si Evei le-a cerut un singur lucru in schimbul a tot ce au primit : ascultarea de poruncile sale.
Aste putem, si trebuie sa-i oferim si noi lui.;-)
LisaJulie întreabă: