La Sinoadele Ecumenice s-au luat NUMAI hotărâri conforme cu Învăţătura Mântuitorului Hristos!
Ele au apărat dogma Sfintei Treimi, aşa cum a fost înţeleasă aceasta în toată perioada creştină a celor două-trei secole dinaintea sinoadelor,
-sinoadele au vizat doar clarificarea a ceea ce era bazat pe universalitatea şi recunoaşterea comună în toate comunităţile creştine de până atunci,
Hristos, Imparatul ne-a dat Tatal Nostru ca model de rugaciune.Parca la Primul Sinod Ecumenic, pe vremea Imapratul, intocmai cu apostolii, Constantin.Eu unul cred ce e acolo.
- sinoadele au reunit aceeaşi Biserică, "apostolică", prin toţi episcopii a sute de comunităţi creştine ce trăiau aceleaşi învăţături comune!
- întrunirile sinoadelor au reprezentat chiar semnele unor încercări de modificare din exterior a învăţăturilor Bisericii, încercări stopate prin dialogurile sinadelor şi clarificarea încă o dată a adevărurilor creştine;
- mulţi dintre participanţii la sinoade erau episcopi ale căror trupuri păstrau urmele persecuţiilor provocate de apărarea de către ei a învăţăturilor neschimbate ale Bisericii lor.
Ioan 8:32 - "Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va elibera."
Cred că doar adevărul biblic poate să mă apropie de Dumnezeu.
mo0nlight întreabă: