| RazvanRfi a întrebat:

IIsus nu a spus niciodata ca el este Dumnezeu. Demonstreaza-mi ca gresesc (cu versete din Biblie).

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Asa este dar asta pentru ca Isus era smerit si nu se ridica niciodata in slavi! O singura data a spus ca imparatia Lui nu este cea de aici... dar sunt multe exemple in biblie care spune ca Isus este Dumnezeu! Daca ai fi credincios ai stii asta...
iata unul: Nimeni nu l-a vazut vreodata pe Dumnezeu doar Fiul, El l-a relevat!
Apoi daca esti ateu chiar de-a ar cobora Isus pe pamant si ti-ar zice: eu sunt Isus Dumnezeul, tu tot nu l-ai crede, atunci te intreb eu: de ce ar vrea orisicine sa-ti dovedeasca tie contrariul?
Eu doar atat iti spun: crezi ce vrei si in ce vrei dar de un lucru sa fi sigur: in ce vei crede cat esti in viata te va mantui dupa moarte sau te va osandi pentru o eternitate!
Acum daca ai minte mai mare ca gaina judeca si tu ce este mai avantajos, sa crezi in existenta lui Dumnezeu sa sa ramai ateu?

| RazvanRfi explică (pentru lpavel):

Ai încercat să eviți întrebarea inițială. Dacă Isus nu a spus niciodată „Eu sunt Dumnezeu", atunci baza credinței tale este interpretare, nu un adevăr clar. În loc să vii cu un verset clar, ai apelat la emoții, frică și presupuneri. Dacă ai un argument real, prezintă-l. Dacă nu, e clar că religia ta se bazează mai mult pe dorințe decât pe fapte.

„Isus nu a spus niciodată că este Dumnezeu, dar era smerit."

Dacă Isus nu a spus niciodată clar că este Dumnezeu, atunci de ce ar trebui să credem asta? Dacă o asemenea afirmație fundamentală lipsește din gura personajului principal al religiei tale, înseamnă că doar presupui ce ți-ar plăcea să fie adevărat.
Smerenia nu înseamnă că nu poți spune adevărul. Dacă Isus ar fi fost Dumnezeu, de ce ar fi ascuns acest lucru, lăsând oamenii confuzi timp de secole?

„Sunt multe exemple în Biblie care spun că Isus este Dumnezeu!"

Afirmi asta fără să prezinți vreun exemplu clar.
Dacă ar exista un verset clar în care Isus spune „Eu sunt Dumnezeu" sau „Închinați-vă mie", de ce nimeni nu poate să-l arate direct?
Creștinii interpretează versete ambigue ca „Eu și Tatăl una suntem" (Ioan 10:30), dar chiar și aici, contextul arată că Isus vorbea despre unitate spirituală, nu identitate divină.

„Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu, doar Fiul L-a revelat."

Asta nu înseamnă că Isus este Dumnezeu. A revela ceva nu înseamnă a fi acel ceva.
Dacă eu îți explic teoria relativității, nu înseamnă că sunt Einstein.

„Dacă ai fi credincios, ai ști asta."

Asta nu este un argument, ci un apel la emoție. Dacă un musulman ți-ar spune „Dacă ai fi musulman, ai ști că Mahomed este profetul lui Allah", l-ai considera convingător? Probabil nu.
Adevărul nu depinde de credința ta subiectivă.

„Dacă ai minte mai mare ca o găină, judecă ce este mai avantajos: să crezi în Dumnezeu sau să rămâi ateu."

Acesta este „pariul lui Pascal", un argument slab și absurd:
Dacă Dumnezeu nu există, a fi credincios înseamnă să pierzi timpul și să trăiești în minciună.
Dacă există un alt Dumnezeu decât cel creștin, ai putea fi pedepsit pentru că ai ales religia greșită.
Dacă Dumnezeu ar fi atât de înțelept, nu ar vrea o credință bazată pe frică, ci pe adevăr.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Tu ceri versete din Biblia in care nu crezi! Grea iti este viata ta de troll mincinos si propagandist anti-crestin!