Da,de aceea ne sfatuieste cum sa ne traim viata si sa avem grija de sanatatea noastra.Trupul este Templul Duhului Sfant.
Numeroase pasaje din Biblie ne dezvăluie ce simte Dumnezeu cu privire la modul in care ne tratăm corpul.De exemplu, Biblia, condamnă excesele, cum ar fi consumul excesiv de mâncare și de alcool, care au efect nociv asupra organismului ( Prov.23:20).Legea dată de Dumnezeu Israelului antic cuprindea unele măsuri prin care bolile puteau fi ținute sub control sau, in unele cazuri, chiar prevenite. Legea conținea și reglementări concrete, privitoare la siguranță ce aveau drept scop prevenirea accidentărilor ( Deut.22:8).Fără indoială Biblia ne incurajează să avem grijă de corpul nostru și să luăm măsuri rezonabile pentru a ne o croti sănătatea.
Biblia este de o multilateralitate remarcabila. Ea este in acelasi timp carte de credinta, de legi si de istorie. Ea furnizeaza fundamentele pentru numeroase domenii ale stiintei si contine mii de reguli de viata pentru diferite situatii. Ea este cel mai bun sfatuitor in privinta casniciei si descrie cum trebuie sa ne comportam fata de parinti si copii, fata de prieteni. Nici o afirmatie din Biblie nu s-a dovedit a fi falsa.Niciodata referirile stiintifice din Biblie nu au trebuit sa fie revizuite pe bazele rezultatelor cercetarilor.
*** bh cap. 2 pag. 18 par. 2 Biblia, o carte de la Dumnezeu ***
Biblia este un cadou de la Dumnezeu, un cadou pentru care ar trebui să fim foarte recunoscători. Această carte unică ne dezvăluie lucruri pe care nu le putem găsi nicăieri altundeva. De exemplu, ea ne spune cum au fost create pământul, bolta înstelată a cerului, primul bărbat şi prima femeie. Biblia conţine principii demne de încredere care ne ajută să facem faţă problemelor şi îngrijorărilor vieţii. Ea ne arată cum îşi va îndeplini Dumnezeu scopul şi cum va face el viaţa pe pământ mai frumoasă. Ce cadou minunat este Biblia!
Este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi.
Absolut, numai un corp sanatos poate "adaposti" o minte sanatoasa (in functie de varsta si viata dusa). Corpul uman nu este al omului ci este doar daruit in "administrare", el este a lui Dumnezeu.
*** g 3/11 pag. 3 Puteţi avea o sănătate mai bună! ***
Mulţi oameni, bogaţi şi săraci deopotrivă, nu văd legătura dintre obiceiurile lor şi sănătatea lor. Pentru ei, o sănătate bună e ceva ce ţine de pura întâmplare ori un lucru asupra căruia nu deţin niciun control. Această concepţie fatalistă îi împiedică să facă ceva pentru a-şi îmbunătăţi starea sănătăţii şi pentru a duce o viaţă plină de satisfacţii.
În realitate, există măsuri elementare pe care oricine, indiferent de situaţia financiară, le poate lua pentru ca atât el, cât şi familia lui să se bucure de o sănătate mai bună. Merită efortul? Cu siguranţă! Cu toţii putem să ne îmbunătăţim calitatea vieţii şi, astfel, să evităm o moarte prematură.
De pildă, prin propriul exemplu, părinţii îi pot ajuta pe copii să-şi formeze obiceiuri bune şi, ca urmare, să fie mai sănătoşi. Deşi un astfel de stil de viaţă necesită mai mult timp şi mai mulţi bani, „investiţia" va fi recuperată, în sensul că întreaga familie va suferi mai puţin, va avea mai puţine zile de boală şi va cheltui mai puţini bani pe medicamente şi tratamente. Cum spune şi o vorbă din popor: „E mai uşor să previi decât să tratezi".
În prezent, creştinii apreciază foarte mult eforturile depuse de cadrele medicale. Ei iau măsuri rezonabile pentru a se trata ori pentru a preveni îmbolnăvirea. Cu toate acestea, promisiunea biblică referitoare la un viitor lipsit de boli ne ajută să ne păstrăm echilibrul în această privinţă. Până când Regele mesianic nu va prelua controlul asupra treburilor omenirii, nu se poate să ne bucurăm de o sănătate perfectă. Aşa cum am văzut, chiar şi cele mai uluitoare descoperiri nu au făcut posibil ca medicina să ajungă la cel mai dulce măr din vârful pomului: sănătate pentru toţi.
Obiectivul de a se ajunge la „un nivel acceptabil de sănătate pentru toţi oamenii de pe glob" va fi în curând atins. Însă nu prin eforturile Organizaţiei Naţiunilor Unite sau ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nici prin eforturile unor specialişti în planificarea de mediu sau ale unor reformatori sociali ori cadre medicale. Acesta va fi realizat numai de Isus Cristos. Ce bucurie va fi când, în cele din urmă, întreaga omenire va fi „eliberată din sclavia descompunerii şi va avea glorioasa libertate a copiilor lui Dumnezeu"! — Romani 8:21.
Nu îţi tăia trupul pentru morţi şi nu-ţi marca pielea cu tatuaje. Eu sunt Domnul" (Levitic 19, 28).
http://tineretulortodox.md/2012/03/biblia-si-tatuajele/
Iti recomand sa citesti cartea "Conversatii Cu Dumnezeu". Citeste macar 10 pagini. :) Si vei vedea daca esti interesat cu adevarat de asta, sau nu.http://www.slideshare.net/......ald-walsch
Iti doresc o zi superba in continuare, Marinel :)
De ce are importanță? Biblia nu este un manual de medicină și nici nu conține reguli privitoare la orice aspect al comportamentului nostru.Cu toate acestea ne va fi util să ințelegem p.d.v. al lui Dumnezeu referitor la sănătate exprimat in Biblie
Gresit, tu te-ai nascut in urma unui contact sexual dintre parintii tai.