| RAY a întrebat:

Imaginati-va ca din absolut nimic apare un creator care din absolut nimic creeaza universul,fiecare stea, planeta apoi se pune sa faca viata in complexitatea ei din absolut nimic, este logic asa ceva? Si daca nu credem asta vom arde pe vechi in iadul vesnic

Răspuns Câştigător
| VictorJulien a răspuns:

"Crede si nu cerceta" cel mai bun slogan pentru religie, dar daunator pentru omenire.

31 răspunsuri:
| RAY explică:

Steregoi tu erai ma, iar cu un nou cont )))))))

| anonimg a răspuns:

Noi suntem ființe create. Eu zic ca să ne bucurăm la maxim de privilegiul acesta.
Despre lucrurile acestea ar trebui să vorbească înaintașii noștri. Dacă ei ne-au vorbit despre Dumnezeu, atunci lucrul acesta trebuie cercetat.
"Crede și nu cerceta" este sloganul celui rău. Dumnezeu dorește să cercetăm lucrurile care sunt cu privire la El.

| mentholinks a răspuns:

Nu va arde nimeni in iadul vesnic. Cei mai multi vor muri si va fi ca si cum nu vor fi existat niciodata. Daca nu crezi in Dumnezeu te asteapta dupa moarte ceea ce a fost inainte sa te nasti, adica nimic.

| RAY explică (pentru mentholinks):

De ce scrii tampeni
15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat* în iazul de foc.

| RAY explică (pentru RAY):

Isus a spus: "Eu sunt calea, adevărul și viața; nimeni nu poate veni la Tatăl decât prin Mine "(Ioan 14: 6). Numai aceia care l-au primit pe Isus ca Domn și Mântuitor și L-au urmat vor merge în Ceruri.

"Căci Dumnezeu nu a trimis pe Fiul Său în lume pentru a condamna lumea, ci pentru a salva lumea prin el. Oricine crede în El nu este condamnat, dar oricine nu crede, este condamnat deja pentru că nu a crezut în numele Fiului unic și al lui Dumnezeu "(Ioan 3: 17-18)

| mentholinks a răspuns (pentru RAY):

Nu poti sa te bazezi pe Noul Testament. Eu ma iau mai mult dupa Vechiul Testament.

| Saiko10 a răspuns (pentru RAY):

Iad-ul nu este adevarat, dar din pacate multa lume crede ca este, citeste asta : https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2008802#h=24

| AC4S4 a răspuns:

Nu, nu este logic să nu existe acel creator și să apară dintr-odată, din nimic.

| RAY explică (pentru AC4S4):

Deci este logic ca din nimic sa apara un creator si sa creeze miliarde de stele din nimic, dar un univers care sa apare tot din nimic numai e logic laughing laughing al naibi logica, asta are sens doar cand iti confirma credinta atat apoi numai e valabila

| AC4S4 a răspuns:

Tu mi-ai citit raspunsul? Am zis clar ca nu este logic sa apar din nimic un creator.

| Octavian199 a răspuns:

Dar nu a putut sa creeze piticile albe, stelele neutronitie si quasarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne Ardem creierii aici, nu mai are rost sa ardem si in focurile iadului.
Viata nu e complexa, viata e scurta, neinsemnata, creationismul e simplu de inteles, indiferent cum si ce s-a intamplat.

| Saiko10 a răspuns:

Imaginati-va ca dintr-o data nimicul a explodat si hocus pocus suntem aici.

| RAY explică (pentru Saiko10):

Ai ramas repetent la scoala, daca afirmi asa ceva

| BlackOldSun a răspuns:

Imaginați-vă că în anul 2019, ar veni un tip și ne-ar spune că un tufiș i-a vorbit și i-a transmis un set de reguli pe care trebuie să-l respectăm, altfel vom fi pedepsiți... După ce ar stârni hohote de râs, dacă ar insista, ar ajunge la balamuc.

Problema mea este că, deși există ZERO dovezi pentru astfel de evenimente, astăzi, o bună parte societatea încă se ghidează după ce a spus o tufă, ceea ce afectează și pe restul. Secole întregi de persecuții și crime, secole întregi de încetinire a progresului, secole întregi de ignoranță... pentru ce? Pentru că unul a spus că i-a vorbit o tufă când era singur singurel sau că altuia i-a dictat un înger întreg Coranul, deși el era analfabet? Chiar așa să nu-ți treacă prin cap că poate, poate, acei oameni erau bolnavi psihic? Chiar așa să nu-ți treacă prin cap nicio secundă că poate erau niște șarlatani care aveau unele interese?

Uite, eu spun că un extraterestru mi-a transmis telepatic faptul că planeta noastră este doar un experiment al unei rase superioare din care face parte și el și că în 5 ani vom fi distruși. Eram singur singurel când s-a întâmplat. Hai, acum trăiți-vă viețile în funcție de asta! Dați-vă demisia, vindeți tot și fugiți în munți, cereți guvernelor să cheltuie enorm pentru pregătirea unui război intergalactic sau ridicați temple opulente pentru a-i îndupleca pe extratereștri. De ce nu o faceți?

| anonim_4396 a răspuns (pentru BlackOldSun):

Dacã unu e bolnav psihic si vorbeste cu tufisele nu il extermini, iar daca o faci, o faci din frica pentru ca are alt tip de "putere" de care tu nu dispui.
Nu va mai da-ti cu presupusul, acum In biserica acum e prostie mare, si manipulare dar nu poti fi nici ignorant.

| Sindbad a răspuns:

Nu este corecta premiza, in realitate Creatorul creeaza din nimic, nu nimicul Il precede pe Creator. Dar lasam cum zici tu, adica:
"Din absolut nimic apare un creator care din absolut nimic creeaza universul."
sau
"Din absolut nimic, aleator, se creeaza universul." (teoria Big Bang)
spune-mi te rog care teorie ti se pare mai logica?

| RAY explică (pentru Sindbad):

Ti se pare logica cea care iti confirma propia credinta, nici una nu e logica, iar stiinta nu afirma ca totul a aparut din nimic sau la intamplare, doar un analfabet in materie de stiinta poate afirma asemenea tampeni

| Sindbad a răspuns:

Dar cum afirma stiinta ca a aparut totul? Lumineaza-ma pe mine ignorantul!

Inca nu stim cum a aparut totul, voi stiti cum a aparut totul

| Sindbad a răspuns (pentru RAY):

Apreciez sinceritatea ta. Prin urmare raportat la teoria aparitiei lumii(universului): stiinta nu are o teorie, noi (indiferent cine om fi happy avem una, insa teoria noastra este incoerenta, dar lipsa voastra de teorie este logica? Cam dubios, zau asa...

Raportat la ce religie, cult, secta ca aveti 4000 de secte,culte, religi crestine, fiecare cu dogma lui, biserica catolica a trecut pe o forma de deism-panteism-teist toate la un loc, tu ce religie, secta ai?

Stiinta nu are teori,credinte,dogme, ideologi, stiinta lucreaza pe fapte, intre a stii vs a nu stii, in prezent nu stim ce a cauzat big bang sau aparitia vieti pe pamant, dar cu nimeni nu stie sta in puterea stiinteti sa descopere asta

| Sindbad a răspuns:

Avem 4000 de secte, culte, religi crestine? Poate oi avea tu...

Sunt crestin!

Da,4000,iar tu esti sectanct

| Sindbad a răspuns (pentru RAY):

Bine ca nu sextant. esti spiritist, ti-o fi soptiti un ectoplasm asta? XD

deci recunosti ca ai 4000 de secte?

Tu faci misto de mine, ai ignor sectanctule

| Sindbad a răspuns:

Stiinta lucreaza pe dogme mai dihai ca oricine, Crede si nu cerceta este dictonul actual al stiintei. Ave sfanta teorie a evolutiei, sfantul darwin si toooti acolitii sai tonti! Ura!

Asta cu " stiinta lucreaza pe fapte" suna asa bine la fel ca : bai, noi oamenii da stiinta muncim, nu gandim, sa va intre bine in cap lucrul asta.

Iti dai seama ca stiinta (atat cat este) este de neconceput in absenta unor teorii? realizezi asta?

| Lion56 a răspuns:

Mi se pare mult mai ilogic sa crezi ca tot ce exista a aparut la intamplare, ca pana la urma si ateii cred ca lumea a aparut din nimic. Oricat de mult mergi in trecut, exista un moment când ceva trebuia format din nimic.
Atata timp cat in ADN exista informatie atat de complexa si logica, iar Universul functioneaza dupa niste legi logice si totul este ordine, este imposibil sa nu te gandesti ca in spatele acestei ordini exista un Creator.
Dupa logica ateista, daca ai gasi o scrisoare intr-o sticla pe mare, pe care scrie "Ajutor!'', de exemplu, sigur nu exista o minte inteligenta care a scris scrisoarea, deoarece nu poti vedea omul care a scris-o si nici nu l-ai vazut scriind-o. Astfel, probabil ca a avut loc o explozie de cerneala la o tipografie si pe acea hartie din miliardele de sanse s-a scris exact acel cuvant. Sticla, la fel, nu putem in niciun caz aprecia ca a fost proiectata de o fiinta inteligenta, asa ca trebuie sa ne dam seama cum a aparut. Probabil niste nisip, calcar si alte materiale s-au unit formand exact forma unei sticle. Bineinteles, nu este vreo explicatie pentru cum a ajuns scrisoarea in sticla. Probabil la acel timp scrisoarea avea picioare.
Probabil scrisoarea a evoluat din alte scrisori mai mici, una continea litera "A", alta litera "J" si tot asa, fiindca avand aceleasi litere folosite care se folosesc si in alte scrisori, sigur provin dintr-o scrisoare comuna, de acum mii de ani.
Sincer mai logic mi se pare sa-ti dai seama ca totul a fost creat de fapt, de o minte inteligenta. happy

| RAY explică (pentru Lion56):

Ai o logica de tot rasul

| Lion56 a răspuns (pentru RAY):

Binehappy Multumesc, la fel!