anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imaginati-va o lume in care nu ar exista religii. Daca nimeni niciodata nu ar incerca sa va impuna niste opinii si ar fi sa va formati singur singurei propria opinie fara nici o influenta de afara, ati ajunge la existenta unui creator?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Da, orice om daca ar fi complet singur si ar incerca sa-si imagineze de unde provine lumea asta, ar deduce ca este opera unui creator. Daca ai fi singur nu ai putea decat sa gandesti, iar gandirea umana s-a dovedit a fi eronata de cele mai multe ori. Doar gandirea nu e suficienta fara observare si experimentare. Cand am inventat zeii asa i-am inventat. Practic eram singuri, nu era o alta cultura care sa ne influenteze ideile. Am inventat zeii pentru ca ne-am inspirat din propria noastra existenta, si am "creat" niste fiinte asemanatoare noua, dar perfecte si cu puteri nelimitate. Si cum noi vedeam ca putem sa cream tot felul de lucruri, ne-am imaginat ca si zeii au creat lumea si pe noi la fel. Am proiectat caracteristicile umane asupra naturii, iar in acel moment am personificat natura dupa chipul si asemanarea noastra, si atfel s-a nascut primul zeu creator.

| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Un raspuns bun.O sa incerc sa nu ma las influentat de propria convingere religioasa cand dau funda. Oricum ai vot.

17 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"Nu mai comenta fara rost"
Mai intai invata sa scrie corect, "nu mai comenteaza fara rost" e corect gramatical.

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

"Nu mai comenta" Cu cine ai facut limba romana ma cu femeia de servici? "Nu mai comenteaza" asta este in cazul in care te exprimi la persoana a 3-a plural. Numai analfabetii folosesc aceasta forma in alte situatii decat aceasta. "Imaginati-va" este corect. Ma tot ce ai reusit prietene sa te faci de ras. In cazul acesta separam prin cratima verbul "imagina" de pronumele "va". Acum imi dau seama ca esti analfabet. M-ai dezamagit total cu aceste raspunsuri. Ai dat dovada de o incultura care a ajuns la punctul critic. Nici limba romana sa nu o sti? Ce cauti aici domnule Analfabet? Iti place sa faci trolling dar nici limba romana nu o folosesti cum trebuie?

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Se vede ca tu este analfabet. Cand tioi spus nu moi crezut.

| Inferno a răspuns:

"Imaginati-va...'
Vad ca iti place sa bagi cratimi fara rost in cuvinte.

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Cuvantul "Imaginativa" exista intr-adevar dar are rolul de substantiv in cazul in care il folosim fara cratima si inseamna o persoana care poseda imaginatie foarte multa, inventiva.

| danay72 a răspuns:

Da,pentru ca tot ce e in creatie te face sa crezi intr-un Creator.

| anonimg a răspuns:

Oamenii chiar daca ar lua-o de la zero cu existenta lor pe pamant, nu ar exista mai putine religii decat sunt astazi.

| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Nu, sa zicem ca nivelul nostru stiintific ar fi echivalent cu cel actual. Acesta ne-ar determina spre a nu crede intr-o zeitate?

| Moisie a răspuns:

Aceata lume nu trebuie imaginata pentru ca deja exista. Este o lume in care santajul si minciuna religioasa sunt inlocuite cu metode moderne de educatie bazate pe cele mai noi rezultate ale stiintei pedagogice, si stiti care este rezultatul?
Este o societate superioara din absolut toate punctele de vedere.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut.

Este vorba despre o situaţie ipotetică deoarece potrivit Bibliei, oamenii de la bun început au fost conştienţi de existenţa Creatorului lor.

În ce priveşte întrebarea ta, eu cred că am ajunge la concluzia că trebuie să existe o Inteligenţă superioară. Istoria de fapt arată că oamenii din cele mai îndepărtate timpuri şi-au pus întrebări cu privire la motivul pentru care există, scopul vieţii, dacă se termină totul cu viaţa actuală. Nu cred că pe oameni i-ar fi frământat astfel de lucruri dacă erau rodul întâmplării.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da.dupa firea si legea sadita in inima de evolutia de pana la el,dupa mostenirea genetica,educatia primita,si autoeducatia,plus esperienta de viata,fiecare are un crez si o convingere pe care o urmeaza si zideste,intreaga ezistenta.iar faptul ca eu sant crestin ortodox,se datoreaza faptului ca am studiat,m-am convins, si am ales asa fiindca asa am dorit, fara sa cred ca ceilalti sant mai prejos, ori mai nesemnificativi, ori ca vreo vietate e neimportanta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, e de-ajuns sa vezi cat rau exista in lume si in acelasi timp sa observi ca omul ar tinde spre starea de perfectiune, de iubire si armonie asta daca nu s-ar lasa influentat de acest rau...si-ti mai pui si intrebarea fireascs despre ce anume se intampla dupa moarte, dar si cum a luat totul fiinta. Plus fenomenele paranormale care nu-si gasesc o explicatie stiintifica. Toate astea dupa mine indica spre o Forta superioara. Oricum istoria ne confirma acest lucru doar ca din nefericire au aparut religiile astea care ne ofera o imagine proasta a lui Dumnezeu si care nu fac decat sa ne manipuleze dar ce sa mai...lucrurile astea au fost profetite de demult iar omul tot nu ia seama. Fiecare va secera ce a semanat.

www.youtube.com/watch?v=YuobOk5iPy0

| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Buna :*!
Daca nu ar exsista absolut nici o religigie si nu s-ar povesti despre un creator, lumea ar incerca din greu sa afle de unde provine si astfel tot o sa se ajunga la concluzia unui Dumnezeu happy
ps:Eu cred in Dumnezeu!

| anonim_4396 explică (pentru SexyGirlSweet1998):

Buna :* Multumesc pentru raspuns.

| Moisie a răspuns (pentru SexyGirlSweet1998):

Dar de ce sa mai creada in Dumnezeu cand acum exista stiintele care au expicat si cum s-a format Universul si cum a evoluat viata si Omul?
Ti se pare normal sa crezi in Irationalitate si sa te intorci cu fundul catre stiinte?

| YesViRginia a răspuns:

Da am ajunge.Religia in sine este manipulare.Toti suntem oameni si e dat de la Dumnezeu sa ne iubim, sa ne impartasim pacatele si sa populam lumea, sa o imblanzim si sa ne inmultim.Religiile au aparut aiurea.Au aparut cand oamenii erau cruzi si lipsiti de inteligenta.Atunci au hotarat ca trebuie sa ii manipuleze intr-un fel sau altul.Nu a fost deloc rea religia.Omul are pe diavol in el.Trebuie imblanzit.O sa vina o vreme cand poate nu vom mai avea nevoie de religii.Inca suntem salbatici.