| Babicone3 a întrebat:

Imi amintesc de un fost coleg de munca de 60 de ani mort in toamna 2014 care ii ura pe popi si zicea ca daca va muri decat sa fie ingropat de popi mai bine sa fie incinerat. Dar se pare ca tot de popi a fost ingropat. Mai avea o idee fiind casatorit cu doi copii, de in jur de 30 de ani si zicea ca pana la casatorie te poti culca cu orice fata dar ca dupa casatorie sa fie barbatul loial sotiei pana la moarte. La munca vorbea tot despre ce bunatati sa cumpere de la supermarket si unde sa mearga in calatorii in strainatate. Intrebare: era oare ateu? Ma amuza discursul lui. Oare ateii au trecut la nivelul urmator, urmatoarea faza, considerand loialitatea in casatorie ceva demodat? Acel om mai avea o vorba: "am trecut de faza aia" (de stadiul acela evolutiv).

6 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr

| CostinAlamariu a răspuns:

Te contrazici singur.
Prima data ziceai, citez: "si zicea ca pana la casatorie te poti culca cu orice fata dar ca dupa casatorie sa fie barbatul loial sotiei pana la moarte"

Si dupa ai zis, citez: "considerand loialitatea in casatorie ceva demodat?"

Tipul respectiv parea sa nu considere loialitatea ceva demodat.

| Babicone3 explică (pentru CostinAlamariu):

Era un ateu de moda veche cu ceva reminiscente din morala crestina precum ca sa fie loial sotiei pana la moarte?

| Floridori a răspuns (pentru Babicone3):

Loialitatea tine de principii, de respect, nu de vreo religie sau frica ca vei fi pedepsit.
Este doar o alegere bazata pe principii, pe educatie, pe respect.Ce legatura ar avea asta cu Dumnezeu?

| Babicone3 explică (pentru Floridori):

Ce-i spune omului ca trebuie sa progreseze spre un nivel de trai mai bun? Cat permite mediul omul se dezvolta. Dar si omul e tot un mediu sau face parte din mediu. Ce la ce se adapteaza? Mediul la mediu?

| Gligore2000 a răspuns:

Daca urasti popii nu inseamna ca esti ateu.