| Eu18 a întrebat:

Imi explicati si mie cum sunt pacatele Sf. Dus care nu sunt iertate?

10 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Sf. Dus==ce este asta?
Sfântul Duș?!

| MMihai a răspuns:

A păcătui înseamnă de fapt, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet.

Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context.

Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane.

Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.

Caută să nu păcătuiești în general.

Că păcatele nu au iertare.
Sunt și religii mincinoase care vorbesc despre iertarea păcatelor.

( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe",, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".)

Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul și spiritul tău.

Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material.

| MMihai a răspuns:

păcatele nu au iertare.///( mai ales păcatele voluntare, care vin cu un coeficient de gravitate al păcatului foarte mare, // coeficient de păcătuire foarte mare, în cadrul funcției de păcătuire.)

Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale, prin care va trece sufletul și spiritul tău.

Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material.

| MMihai a răspuns:

Dacă încercam o analiză matematică, a păcatelor trebuie să introducem funcții de păcătuire!
Coeficienți de gravitate a păcatelor șamd!
Trebuie introdusă mulțimea păcătoșilor și mulțimea care trage foloase de pe urma păcătuirii precum și mulțimea victimelor păcatului.
Putem vorbi de păcate voluntare și păcate involuntare!
Putem inventa un termen păcatologia ca fiind știința care analizează păcatele și păcătuirea.
Orișice decizie umană poate fi analizată, ca păcătuire sau ca ne păcătuire.
Poți să analizezi decizia (Băsescu & co ) de a diminua salariile bugetarilor cu 25%, sub acestă lumină a fost sau nu o păcătuire?
Ce altă decizie se putea lua, în lipsă de bani?!
De exemplu să nu mai arunce banii pe Tâmpenii!
Săli de sport inutile, patinoare inutile, bazine de înot inutile, parcuri în diverse comune, gondole portocalii șamd.
Îmi vei spune că și astea aveau utilitatea lor, dar nu acum, când din lipsă de bani au înghețat pensiile și au tăiat salariile bugetarilor!
Ce latră preoții este lipsit cu totul de importanță, niște lătrători și atât!

| chelstone a răspuns:

''Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.''
Fratioare, hotarati-va la intrebarile anterioare, s-au dat raspunsuri de genul: Nu este pacat daca omori un animal pentru a supravietui pentru ca nu are suflet. Acum tu vii si spui ca si pietrele au suflet?! Pateticilor...

Răspuns utilizator avertizat
| flower_3416 a răspuns:

Buna,cel mai mare pacat ce poate fi comis este pizmuirea si crima...sunt cele 2 mari pacate...ce te indeparteaza de Dumnezeu

| Nymphetamine a răspuns:

Pacatele Sf.Dus(h)?

| LolNope a răspuns:

Desi nu am prea inteles intrebarea,imi imaginez ce ai vrut sa intrebi si iti raspund.
Singurul pacat pe care dumnezeu nu il poate ierta este sinuciderea.
Iata si de ce:orice alt pacat,daca te caiesti pentru el cu adevarat,Dumnezeu il iarta.
Omori pe cineva,avortezi,etc.,daca te spovedesti,faci canoane,iti pare SINCER rau pentru ce ai facut,Dumnezeu te iarta,fiindca el este bun.
Dar,daca te sinucizi,omori o persoana, insa Dumnezeu nu are cum sa te ierte, deoarece tu mori si incepi Judecata.

| RăzvanEZP a răspuns:

Sinuciderea, avortul si sa omori pe cineva sunt pacatele.