anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate da cineva versete din Biblia Ortodoxa in care sa ni se spuna sa ne inchinam icoanelor, apostolilor, maicii Domnului, sa pupam oasele nu stiu cui, sa lasam bani mortilor (imi aminteste de Egipt), sa ne facem cruce, etc?
Vreau versete din Biblia ortodoxa si sa fie cat mai clare

Dau funda la cine ma convinge ca trebuie (pentru ca scrie in Biblie) sau dau funda la care ma convinge ca nu trebuie (pentru ca nu-i Biblic)
¡repet! toate raspunsurile sa aiba versete din Biblia Ortodoxa http://www.bibliaortodoxa.ro

38 răspunsuri:
| gratargratar a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai n-ai zis tu ca vrei citate din Biblia Ortodoxa? Acum te-ai razgandit? Vrei din aia spaniola? happy
Oricum n-am scris raspunsul pentru tine ci pentru cei care s-ar intampla sa citeasca pe aici.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru gratargratar):

N-am stiut ca biblia ortodoxa este asa de rau (cu intentie) tradusa...
:/ pare rau, tot cu cautatu versetelor in toate limbile si facut de medie raman

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

La ce imprecizie legata de traducere te referi? thinking Nu exista a asa ceva in Biblia Originala (Ortodoxa)!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

In legatura cu raspunsul ce ti-am dat (a fost din greseala), am vrut sa-i raspund la pătrunjelul ăla de gratar ⬆.Si... da, biblia ortodoxa parca a fost tradusa cu piciorul stang, mai uitate si tu la celalalte traduceri! Nu doar la biblia ortodoxa din "Romania"! La ceilalţi in "luca 1:48" nu scrie asa!
Deci, ai inteles? cauta si tu prima data un verset in toate traducerile de la americani, spanioli etc...si apoi i-al in serioswinking

| danay72 a răspuns:

Nu sunt astfel de versete.

| Petrovic a răspuns:

Nu am înțeles din Biblia ortodoxă citată nimic referitor la închinarea la icoane. De fapt, scrie să nu ne facem chip cioplit (icoane, statui) și să nu ne închinăm lor. Vezi Exodul 20:4, 5 și Isaia 42:8 și Faptele 17:29 și 1 Ioan 5:21.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Bartolomeu Anania, in introducerea la Biblia ortodoxa din 2001, zice ca e minciuna ca BOR a pastrat Biblia-n original, Biblia din 2001 fiind tradusa dupa Nestle-Aland.

E un adevar pe care mai-marii BOR il proclama cu surle si trambite dar ortodocsii fanatici habar n-au de el.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

BOR n-a declarat niciodată că ar avea originalul Noului Testament, pentru că ei sunt clerici, nu bolnavi psihici. Dacă nu mă credeți, dați sursa cu declarația oficială a BOR că ei ar avea originalul Noului Testament.