Iudaismul nu e raspandit. Nici nu a fost vreodata, poate doar pe perioada lui David. Faptul ca noi stim de el se justifica prin pozitionararea acestuia la bazele crestinismului. In Antichitate nu exista monopolul religios prezent in Evul Mediu (crestinism, islamism) deci, cam fiecare popor cu religia lui. Faptul ca unele religii se aseamana intre ele mai mult decat cu altele se explica usor. Vei avea mult de rasfaoit, daca vrei sa faci un atestat bun, e totusi frumos, ai sansa sa asimilezi un bagaj frumos de informatii.
Pffffff, sunt sute, poate chiar mii. Zoroastrism, de aici se trage religia Mozaica, e doar un exemplu. Acum depinde si ce anume numesti tu religie, eu as zice ca si Yoga si cu toate ramurile ei, formele de samanism, ai uitat si de religia noastra, a dacilor, plus druidismul, credintele germanice, pfoai, is multe, iti dai seama.
Imi dau seama, dar ma refer la cele mai raspandite, imi trebuie pentru atestat la informatica, trebuie sa fac un site in html si css pe tema asta, nu cred ca o sa ma depuncteze daca am scris doar despre vreo 10-11.
Iudaismul nu e raspandit. Nici nu a fost vreodata, poate doar pe perioada lui David. Faptul ca noi stim de el se justifica prin pozitionararea acestuia la bazele crestinismului. In Antichitate nu exista monopolul religios prezent in Evul Mediu (crestinism, islamism) deci, cam fiecare popor cu religia lui. Faptul ca unele religii se aseamana intre ele mai mult decat cu altele se explica usor. Vei avea mult de rasfaoit, daca vrei sa faci un atestat bun, e totusi frumos, ai sansa sa asimilezi un bagaj frumos de informatii.