anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate explica cineva ce inseamna "fuga de sine" in termen psihologic, duhovnicesc nu conteaza numai sa stiu ce ar insemna

Răspuns Câştigător
| albertosso a răspuns:

Da... exact ce zice si flavian... Fuga de sine intervine in momentul in care stii ca ai facut cevamai mult sau mai putin rau, sau ca ai dat de un adevar pe care nu vrei sa il recunosti cu toate ca subconstientul tau "ti-l baga pe gat" (NU vrei sa recunosti un fapt in fata propriei constiinte) ACest lucru duce la autodistrugere. DIn ce in ce vei fugii mai tare de tine insuti pana iti vei da seama ca de fapt te invarti intr-un cerc si ca singura scapare este sa recunosti acest lucru. Sper ca am fost de ajutor.succes.happy

4 răspunsuri:
| albertosso a răspuns:

Depinde de context. iti explic imediat

| flavia19 a răspuns:

Eu cred ca "fuga de sine " reprezinta o eschivare in fata faptelor facut de tine. Neasumarea responsabilitatilor. Atunci cand stii ca ai facut ceva gresit, insa vrei sa te prefaci ca nu ai observat, vrei sa scapi de mustrarile de constiinta. Atunci cand nu esti sincer cu tine si nu privesti catre eul tau interior. sper sa te fi ajutat:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fuga de tine insuti este fuga de firea pamanteasca,de nepracticarea pacatului,si fuga catre firea duhovniceasca si implinirea in tine a chipului celui perfect,curat,neprihanit,Iisus Hristos. pocainta, nasterea din nou, adica fuga de omul vechi si alergarea in intimpinarea omului cel nou mort pentru practicarea pacatelor dar vietuitor in fapte bune deci pentru viata vesnica in Iisus Hristos.

| dr4905 a răspuns:

Fuga de sine semnificatime oute ascunzi dar nu adevarat ci sufleteste de tine nu mai ai incredere in tine
si mai inseamna ca nu te poti intelege cu tine insusi pe o parte zici cai bine pe alta parte zici cai rau