| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Îmi poate explica mie in detaliu care sunt toate credintele crestin protestante și care este diferența dintre ele? Spre exemplu recent am auzit ca adventiștii de ziua a șaptea nu prea sunt de acord cu a merge la medic, cu operații, sa își ducă copiii la scoala si prefera o viata retrasa de lumea moderna, martorii lui Iehova nu cred ca Dumnezeu este rău și ca este bun și de asemenea nu cred in existenta iadului ci cred mai degrabă ca sufletul păcătos după moarte este distrus, penticostalii duc o viață foarte aspra, femeile lor poarta numai fuste și rochii lungi, batic pe cap, fără coliere, inele, brățări la maini si picioare sau cercei, fără niciun fel de machiaj, vopsirea parului, făcutul unghiilor la maini si la picioare, fără televizor sau smartphone! Despre baptiști și anabaptisti nu știu nimic dar sunt cât de poate de fascinat și as dori mai multe explicații! Cine a fondat toate aceste credințe și cum s-au scris învățăturile lor? Voi care credeți ca este credința adevărată? De asemenea cunoașteți pe cineva care s-a convertit la protestantism sau a venit de la protestanți la ortodoxie? Îmi puteți împărtăși experientele voastre sau ale cunoscuților cu privire la penticostalism, baptism, anabaptism, adventist sau martorii lui Iehova? Îmi doresc sa aflu cât mai multe despre protestantism!

1 răspuns:
| lpavel a răspuns:

Ce mai buna religie este cea care este mai apropiata de biblie! In cazul de fata catolica si ortodoxia! Cine a creat religiile? Niste oameni... Un crestin nu este interesat de alte religii! Numai o persoana confuza care nu-L cunoaste pe Dumnezeu si caile lui e interesat de alte religii sperand sa gaseasca o religie care nu va vedea pacatele lui, insa uita un lucru: la sfarsit Dumnezeu nu te va intreba ce religie ai avut ci daca ai pazit poruncile mele!