| AvalohAlyn a întrebat:

Imi poate spune cineva care e neoprotestant care sunt primii pasi de a adera la acest cult? Care sunt primii masi, regulile si indrumati-va...as vrea sa incerc sa "ma pocaiesc". Vorbesc serios.

11 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Primii pasi sunt prezenta unde sunt neoprotestanti in mod constant, la unele culte neoprotestante se fac cursuri de pregatire pentru a adera urmate de un botez. Cultele neoprotestante legale si recunoscute le noi in tara sunt, baptistii, penticostalii si adventistii de ziua a saptea.

| T0T a răspuns:

Le încerci pe toate? Să știi că neoprotestanții nu-s mai breji ca ortodocșii. Au o grămadă de minusuri și dacă discuți cu un popă cunoscător ți le va prezenta până la cel mai mic detaliu.

| milan9 a răspuns:

În nici un caz ea nu presupune renunţarea la har, la Biserică. "Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi, urmată de primirea concretă a harului...
"Pocăinţa" înseamnă doar conştientizarea, mărturisirea (taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru săvârşirea păcatelor.
Ca regret pentru păcatele făcute, ca primire a a harului iertării prin spovedanie, însoţeşte întreaga viaţa a omului.

Dar asta nu e tot. Este necesar ca păcatele respective să nu mai fie repetate, altfel pocăinţa (regretarea păcatului, spovedania şi îndreptarea vieţii) nu este dusă până la capăt!

Pocăinţa nu are cum să fie o altă "religie", doar Mântuitorul Hristos a vorbit despre O SINGURĂ BISERICĂ!

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

"Pocăinţa nu are cum să fie o altă "religie", doar Mântuitorul Hristos a vorbit despre O SINGURĂ BISERICĂ!"

Argument cretin. Ai dat in mintea copiilor?
E alta religie din perspectiva ta, ca dupa aia e o singura religie: Religia lor.

| T0T a răspuns (pentru milan9):

Și un adept al oricărei religii ar spune același lucru.

| Doub a răspuns:

Pocăinţa înseamnă împăcarea ta cu Dumnezeu. Dumnezeu nu are o religie, un cult. Singura cale de a ajunge la Dumnezeu e Isus: "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."

| papuciirupti a răspuns:

Din cate stiu eu trebuie sa te duci regulat la biserica lor. te poti duce si la cea de la religia ta. tot Dumnezeu este. dar trebuie sa ai si grija la comportament, cum gandesti anumite lucruri, chestiiwinking; trebuie sa fii mai buna si sa lasi prostii in lumea lor. te poti duce de cate ori vrei tu, cand vrei. si eu de cca. 2 luni ma duc duminica seara si mai aprind lumanari acolo si la morminte si chiar se vede rezultatul. te mai rogi si seara. bafta! o idee buna.

| AvalohAlyn explică (pentru papuciirupti):

Sunt baiat.
Multumesc.Tu te duci la o biserica ortodoxa daca spui de lumanari si morminte, nu?
Eu sunt ortodox insa vreau sa trec la neoprotestanti.

| papuciirupti a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Scuze
da sunt ortodox. stiu ca nu e bine sa asculti persoane pe internet dar fa o mica exceptie si ramai cu noi, aici te-ai botezat si eu nu m-as muta in veci pentru nimic. imi dau seama ca iti e extrem de greu, e o perioada asas dar iti va trece. si eu am trecut prin lucruri ale dracului de grele si imi venea sa renunt la tot, dar avem o speranta mica si am trecut peste. si eu ma gandeam la religie si la cum sa fac sa imi gasesc linistea si pacea. am inceput sa trec pe la biserica, seara ca imi e rusine sa ma duc dimineata la slujba plus ca sunt mai mult babe, ma rog nu ar conta asta dar imi e rusine.
ca sa cunosti raiul trebuie sa stii cum e in iad. sunt niste lectii ale vietii pe care trebuie sa le inveti si sa nu le mai iei din nou. si de cele mai multe ori esti afectat indirect din cauza familiei, anturajului, etc.
rabda si tu o perioada, o sa se termine o data. nu te lasa si nu da inapoi ca lectia trebuie sa o iei.winking

| AvalohAlyn explică (pentru papuciirupti):

Si mie imi este rusine sa merg unde e multa lume.
Si am aceeasi problema haioasa cu ''babele atotstiutoare si superstitioase''
Multumesc mult de sfat.
Vad eu ce fac, poate mi se mai linistesc apele...sad

| papuciirupti a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Se linistesc, te asigur eu. dar la randul tau nu uita sa fii om si sa fii mai bun cu cine merita evidentwinking

Întrebări recente