Ateu convins. Ştiu că nu există Dumnezeu?
de unde convingerea asta totala?
Este bine sa lasi o posibilitate chiar si de 1 % in privinta existentei lui dumnezeu
Nu cred in zei. Cred totusi ca evolutia noastra ca specie a fost influentata de cineva, dar nu de zei, ci mai degraba de niste fiinte superioare omului. Zei atotputernici si perfecti, nu exista.
Consider aceasta pozitie corecta. Insa depinde care e notiunea noastra despre dumnezeu. Majoritatea cand aud de cuvantul dumnezeu se gandesc automat la niste personaje puerile inventate de naivitatea umana.
Mi-am spus parerea si i-am dat baiatului care a pus intrebarea un sfat pritenesc. Nu m-a obligat nimeni sa raspund dar si eu fac parte din public si mi-am exprimat parerea asa cum au facut-o toti.
Dar nu am tinut pentru mine? Ti se pare tie ca ti-am zis ce religie am?
Pai n-ai zis. Dar el era interesat cati credinciosi/necredinciosi sunt pe aici. Ca un fel de statistica. Care-i problema?
Punctul 4 se refera ca un om poate fi suspicios la ambele varianta adică neutru?
Adică este confuz cu privire la existenta dar si la inexistenta?
Sasi explic, dumnezeu exista?
nu stiu daca exista sau exista cam 60% ca nu exista 40 % exista dar inclin spre ateism
Pai problema e ca nu prea e treaba lui ce credinta au altii. Asa cum nici altii nu au treaba de credinta lui. Pe mine una ma doare in cot de credinta altora. Imi vad de credinta mea si asa ar trebui sa faca si ceilalti. Si asa evitam certuri si alte chestii urate.
Pai eu sunt fifty-fifty adică nu bag nici mana in foc ca nu exista dar nici ca exista, deci unde mă încadrez?
Uite ceva interesant, citeste pana la sfarsit:
http://www.esoterism.ro/ro/programulterra.php
Nu sustin ca este 100% adevarat. Adevarul nu-l detine nimeni. Mi se pare doar interesant. E un alt punct de vedere.
Spune-mi ce nu isi convine la teoria evolutiei de ce ar avea ea nevoie de interventi?
Te asigur ca nu exista viata de dupa, de asta sunt convins mai convins ca de propia existenta, fara moarte viata nu are sens, scop
Agnostica, din pacate nu am copiat categoria 5 acum am sa o adaug
Mersi ca m-ai lamurit!
Înainte sa-ți răspund am citit si pct. 5 ai modificat ceva? ca eu nu am observat nicio diferența la întrebarea ta.
Iti spun doar atat. Si asta este o parere personala. Tehnologia pe care o detinem astazi, nu a fost inventata de noi. Ori am primit-o, ori am luat-o. In 6000 mii de ani, nu am ''inventat'' nimic, si inventam acum? Nu aveam cum sa evoluam asa repede.
Pai cum?
Langa 4. După ghilimele ai scris si 5!
Nu înțeleg întrebarea!
Adică daca nu cred in d-zeu?
De ce nu te uiti la mari inventatori, tehnologia din ziua de azi nu o aparut de pe o zi pe alta si in urma revolutiei din franta care a deschis drumul stiintei, si in prezent sunt tot felul de inventi noi, dar totul s-a facut in timp cu timpul
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: