Nu cred ca ai dreptul sa intrebi asa ceva tinand cont de faptul ca religia e ceva intim. Tine de mine si numai de mine care este conditia caii spre divinitate. Nu te priveste pe tine si pe nimeni in ce stadiu ma aflu in legatura cu o divinitate. E absolut strict treaba mea si asta pentru ca RELIGIA E CEVA INTIM.
What?
Ce nu intelegi?
Este foarte corecta afirmatia ca religia tine de o intimintate personala, nu am cum sa te contrazic.
Insa amintesteti ca esti pe un site PUBLIC, unde raspunsurile si intrebarile sunt facute PUBLICE, astfel odata intrat la aceasta categorie si intrand in conversatie cu unul cu altul eu zic sa nu invoci intimitatea personala.
Termenul este corect insa daca alegi sa intri in aceste conversatii o faci pe riscul tau.
Si daca nu vroiai sa raspunzi nu trebuia sa raspunzi fiindca doar ai asertat evidentul.
Pari ca te certi cu cineva de parca ti-ar fi pus o intrebare personala si tu nu vrei sa ii raspunzi. Eu observ ca e publicul vizat si nu te-a obligat nimeni sa raspunzi aici. Plus ca te cam repeti cu intimitatea asta... daca e un lucru atat de intim, de ce nu-l tii pentru tine?
Mi-am spus parerea si i-am dat baiatului care a pus intrebarea un sfat pritenesc. Nu m-a obligat nimeni sa raspund dar si eu fac parte din public si mi-am exprimat parerea asa cum au facut-o toti.
Dar nu am tinut pentru mine? Ti se pare tie ca ti-am zis ce religie am?
Pai n-ai zis. Dar el era interesat cati credinciosi/necredinciosi sunt pe aici. Ca un fel de statistica. Care-i problema?
Pai problema e ca nu prea e treaba lui ce credinta au altii. Asa cum nici altii nu au treaba de credinta lui. Pe mine una ma doare in cot de credinta altora. Imi vad de credinta mea si asa ar trebui sa faca si ceilalti. Si asa evitam certuri si alte chestii urate.
Antiteist dar crezi in dumnezeu?
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Antiteism
Nu cred in nici o divinitate, n-am chef sa-l hranesc pe Dumnezeu cu iubire, e un nimic.De ce sa-ti dedici intreaga afectiune fata de o entitate divina,inexistenta,cand poti aprecia ceva real,in real,si-n propria imaginatie, de ce nu? As putea de asemenea sa cred in imaginatia mea, ca exista, dar n-am nici un motiv sa cred ca ar putea lua viata, in raport cu constientizarea mea asupra realitatii.
Deci categoria 6
Daca esti de nota 7 ai funda?
Da,o funda mai jerpelita.
Ateu convins. Ştiu că nu există Dumnezeu?
de unde convingerea asta totala?
E ceva gresit in a fi convins ca nu exista Dumnezeu?
Este bine sa lasi o posibilitate chiar si de 1 % in privinta existentei lui dumnezeu
Consider aceasta pozitie corecta. Insa depinde care e notiunea noastra despre dumnezeu. Majoritatea cand aud de cuvantul dumnezeu se gandesc automat la niste personaje puerile inventate de naivitatea umana.
Daca este vorba de Dumnezeu-ul pe care si-l imagineaza crestinii, atunci 6.
Daca este alt dumnezeu, cel deist?
Nu cred in zei. Cred totusi ca evolutia noastra ca specie a fost influentata de cineva, dar nu de zei, ci mai degraba de niste fiinte superioare omului. Zei atotputernici si perfecti, nu exista.
De ce crezi asta?
Uite ceva interesant, citeste pana la sfarsit:
http://www.esoterism.ro/ro/programulterra.php
Basme sincer
Nu sustin ca este 100% adevarat. Adevarul nu-l detine nimeni. Mi se pare doar interesant. E un alt punct de vedere.
Spune-mi ce nu isi convine la teoria evolutiei de ce ar avea ea nevoie de interventi?
Iti spun doar atat. Si asta este o parere personala. Tehnologia pe care o detinem astazi, nu a fost inventata de noi. Ori am primit-o, ori am luat-o. In 6000 mii de ani, nu am ''inventat'' nimic, si inventam acum? Nu aveam cum sa evoluam asa repede.
De ce nu te uiti la mari inventatori, tehnologia din ziua de azi nu o aparut de pe o zi pe alta si in urma revolutiei din franta care a deschis drumul stiintei, si in prezent sunt tot felul de inventi noi, dar totul s-a facut in timp cu timpul
Http://renne.ro/special/cele-mai-importante-inventii-din-istorie/234
Existenta Israelului si aparitia lui pe scena istoriei dupa 2555 de ani, exact la 7x 365 de ani. Oare nu da de gindit nimanui?
Noi am strabatut istoria, deci noi stim.
De-a lungul vietii, in functie de ce suntem invatati de mici, trecem pe rand prin toate etapele ori sarim direct la ultimele. Am ajuns la ultima, cu mentiunea ca in situatia improbabila in care ar aparea vreodata dovezi ale existentei vreunui zeu, le voi accepta ca atare. Pot spune ca sunt convins ca daca ar exista un dumnezeu nu ar lasa sa se intample atatea mizerii in numele sau, iar asa zisa sa carte sfanta sa fie pervertita pentru a servi interesele unora sau altora. Si plus de asta o fiinta cu adevarat evoluata, cu puterea de crea viata si lumi din nimic cu siguranta nu s-ar amuza cu jocuri meschine lasand sa existe atata suferinta in lume, doar pentru a ne testa credinta. Credinta in supernatural, acum in secolul 21, cand avem acces liber si ieftin la informatie imi pare ca sfideaza orice logica si bun-simt...
Punctul 4 se refera ca un om poate fi suspicios la ambele varianta adică neutru?
Adică este confuz cu privire la existenta dar si la inexistenta?
Sasi explic, dumnezeu exista?
nu stiu daca exista sau exista cam 60% ca nu exista 40 % exista dar inclin spre ateism
Pai eu sunt fifty-fifty adică nu bag nici mana in foc ca nu exista dar nici ca exista, deci unde mă încadrez?
Agnostica, din pacate nu am copiat categoria 5 acum am sa o adaug
Mersi ca m-ai lamurit!
Înainte sa-ți răspund am citit si pct. 5 ai modificat ceva? ca eu nu am observat nicio diferența la întrebarea ta.
Nu exista punctul 5, dar esti lipsita de credinta?
Pai cum?
Langa 4. După ghilimele ai scris si 5!
Nu înțeleg întrebarea!
Adică daca nu cred in d-zeu?
Acum am vazut-o, da ai credinta fata de dumnezeu?
Pai nu susțin cu tarie ca dzeu exista dar nici ca nu exista, deci sunt neutra din punctul asta de vedere, nu cred in dzeu, adică nu mă raportez cum fac crestinii nu am nicio treaba cu religiile crestine! Conform clasamentului tau eu sunt agnostica, dar mă încadrez la liber cugetator printre altele. Tu esti ateu convins suta la suta?
Nu, eu sunt ateu de facto, sunt convins in proportie intre 95 si 99% ca nu exista dumnezeu, mi se pare ilogic ca din nimic sa apara un zeu asa complex care sa creeze universul din absolut nimic, e ilogic daca nu era materie el ce e? ce la cauzat? cum a creat totul din ce daca nu era nimic, cum putea sa gandeasca ceva aparut din nimic?
si eu sunt liber cugetator, as spune ca sunt convins 100% ar insemna ca am convingeri absolute deci eu n-am asa ceva
Si mie mi se par ilogice ideile alea si mai era una ca dzeu a existat dintotdeauna, nu înțeleg!
Deci si tu esti liber cugetator, nu știam.
Din unele răspunsuri credeam ca esti suta la suta, ei acum m-am lamurit!
Consider folositoare întrebarea ta, cu ocazia asta mi-am dat si eu seama cam pe unde mă încadrez!
Da sunt deschis la orice posibilitate, nu am convingeri absolute de fapt displac oamenii care au asa ceva, ma bucur ca a fost folositoare pentru tine
Da, pana la urma varianta asta e foarte buna, nu-mi place ideea: crede si nu cerceta indiferent despre ce ar fi vorba.
Nu ar fi rău daca ar avea convingeri pe baza unor lucruri reale si justificate dar cei mai mulți pur si simplu cred si practica orbeste din păcate fara sa-si pună niciun fel de întrebări.
Asta e!
Te asigur ca nu exista viata de dupa, de asta sunt convins mai convins ca de propia existenta, fara moarte viata nu are sens, scop
Clar 1 pentru ca daca n-ar exista Dumnezeu n-am mai face la scoli ora de religie
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: