In mare e simplu, nu putem crede in ceva pentru care nu sunt dovezi (pseudo dovezile nu sunt dovezi). Daca folosesti textul sacru pentru zeul tau inseamna ca exista mai multi zei, altfel spus daca elimini existenta celorlati zei care au existat si exista prin diverse rationamente atunci aceleasi rationamente sunt aplicabile si zeului tau. Aici am facut aluzie bineinteles la existenta unui numar foarte mare de zeitati.
Nu cred intr-un zeu pana la proba contrarie. Faptul ca niste oameni au scris o carte acum cateva sute de ani nu este o dovata dupa cum am zis.
In toate religii sunt diferite mituri sau povestiri despre aparitia omului pe pamant, dovezile stiintifice indica o evolutie treptata din alte organisme.
Nu consider ca emotiile pe care le avem sunt date de o entitate supra-omeneasca ele fiind de fapt reactii bio-chimice ale organismului uman.
Nu cred in viata de dupa moarte sau cum e sintagma aia, dupa ce mor, mor, este o realitate si o accept, astfel ma bucur de viata avand grija in acelasi timp ca actiunile mele sa nu lezeze pe nimeni.
Am mai intrebat si nu mi s-a raspuns, din moment ce Dumezeu are un plan stabilit (voia sa) pentru ce se mai roaga oamenii la el? Ar inseamna sa isi incalce planul sa raspunda la rugaciunile oamenilor. Un alt lucru, iti da liber arbitru si te pedepsete daca nu il folosesti cum trebuie. Iti da libertatea de alegere dar daca nu alegi bine te pedepseste.
Este omniscient si atemporal si a fost dezamagit de creatia sa pe care a vrut sa o distruga prin potop. ....etc.
Ideea e in felul urmator, accept orice ipoteza atat timp cat sunt dovezi, daca nu sunt plauzibile sau veridice atunci ipoteza cade. O perioada am crezut ca exista ceva mai mare, o entitate creatoare a tot, insa nu intelegeam care ar fi fost scopul acelei entiati. De ce ar crea fiecare lege fizica, fiecare corp, ca apoi sa nu se mai implice deloc? Ca raspuns s-ar fi pliat unul din zeii inventati de oameni. Zeii au menirea de a indeplini ceea ce constientizam noi. Ca ne place viata, oricat de dura si grea ar fi, nu vrem sa murim. Cine ne poate asigura o viata vesnica? zeii. Cine ne poate elibera de incertitudine? zeii.
Gandeste-te la motivul pentru care tu nu crezi in: Zeus, Odin, Horus, Vishnu etc. Exact acelasi este motivul pentru care noi nu credem in Dumnezeu
Si eu sunt curios un minus ce poate insemna in cazul nostru ateismul, deci minusul are baza de ideii de care?
Cum a fost creat pamantul?
Du-te terminati clasa 1 si revino tocmai explicam cei un minus si tu mai ma si intrebi
Tot observ acelasi comentariu la intrebarile de tipul acesta. Oare ce e mai comod, te intreb eu: sa cauti raspunsuri la problemele complexe care se pun sau sa iti raspunzi la orice intrebare "Dumnezeu"?
E vorba de comoditatea spirituala de a nu crede in ceva, de a nu avea obligatii fata de cineva sau ceva
Ai obligatii fata de tine insuti, ai o empatie ai o constiinta, raspunzi in fata ei, te macina pana te distruge....Cum sa fie comod.
E mai bine asa pacalita?
1. Sunt un el.
2. De ce sa fiu pacalit? Stii care e diferenta dintre mine si multi altii: Pe mine ma mustra constiinta, altora le e frica de pedeapsa eterna.
Pacalita constiinta, n-am zis ca esti o ea
Simplu:ceva nu poate exista daca caracteristice sale se pun in contradictie.Ideea de zeu in monoteism e ca zeul e perfect.Perfectiunea are mult prea multe contradictii(omnipotent-nemuritor, omniscient-liber arbitru, omnibenevolent-drept)
anonim_4396 întreabă: