Salut
Boala pacatului? Nu inteleg la ce face referire termenul.
Iar pacatul nu este o boala, ci o fapta.
Si in al doilea rand, cine decide ce este acela un pacat?
Eu sunt de parere ca orice om are dreptul sa faca absolut orice vrea el, atat timp cat nu-i deranjeaza pe ceilalti.
Pacat se numeste atunci cand actiunile sale influenteaza indirect sau direct, si negativ, persoanele si mediul din jur, sau daca ajunge sa isi faca rau sie insusi.
Buna.Iti dau un verset din Biblie urmat de o mica explicatie.
"Privegheati si va rugati ca sa nu cadeti in ispita." Matei (26, 41).
Cand nu ai de facut nimic in mintea ta trebuie sa lucreze rugaciunea. Daca rugaciunea se afla in mintea ta atunci ispitele care ne imping la pacate nu mai au putere.Eu am observat lucrul acesta sa vad daca merge si chiar merge.Adaica daca stau si cuget la rugaciune cand nu am nimic de facut si mintea mea lucreaza rugaciunea toate ispitele ce vin nu au nici o putere.Se imparstie ca fumul.Fie ele ganduri de desfranare sau ca iti aminteste diavolul de cinecva care te-a suparat ca sa te manii si sa il judeci.Cand am rugaciunea in minte ispitele pier.Insa cand ma lenevesc atunci ma cuprinde ispia si cad in pacate.Asa ca daca vrei sa scapi de lepra pacatului iesi pe campul de lupta inarmat cu post si rugaciune si nu te teme caci Hristos este cu tine.Doar spune Mantuitorul ca acest neam de diavoli nu iese decat cu post si rugaciune.Fiecare patima are diavolul ei.Asa ca daca vrei sa scapi de pacat lupta cu post si multa rugaciune. Bafta!
Numai in mod radical. Pacatul intra in om treptat, dar nu poate fi dat afara in acelasi mod, ci numai dintr-o data. Taiat cu "securea" din radacina.
adiime întreabă:
ÎngerCretin întreabă:
frato întreabă: