Hristos este Viu in veci vecilor sau ai impresia ca in fiecare an moare si iar invie?
Nu dar in fiecare an retraim noi oamenii acea inviere de acum 2000 si ceva de ani! Paste fericit! Lumina invierii fie sa-ti intre in casa si in suflet, Dumnezeu sa te binecuvinteze!
Un crestin adevarat nu isi aminteste in fiecare an, ci in fiecare zi ar trebui sa aiba in minte si in inima faptul ca Isus Hristos si-a dat viata pentru el, iar acum este Viu si prin El avem si noi viata.
Dumnezeu nu are nevoie de ritualuri si traditii ci de credinta si viata noastra curata impletita cu fapte.
Isus Hristos nu si-a dat viata pentru ca noi sa "retraim" acel moment, pentru ca noi nici macar nu am fost acolo ca sa putem stii exact cum a fost, insa putem sa iL simtim viu in inimile noastre ducand o viata sfanta si curata!
Eu traiesc dupa Biblie, nu dupa traditii si ritualuri pagane.
Sarbatori binecuvantate!
I-mi place raspunsul tau, eu nu am spus ca traiesc dupa ritualuri pagane sau ca nu in fiecare zi i-mi amintesc ca Isus si-a dat viata din dragoste pentru noi dar acum trebuie sa simtim cel mai mult asta! cel putin eu asa cred!
RichieS, poate Ema te-a invatat multe dar cu siguranta nu te-a invatat sa scrii corect. Inainte de religie ti-as sugera sa inveti limba romana. Altfel vei da impresia ca masa credinciosilor e formata din analfabeti, babe si manelisti.
Eu nu cred ca ar trebui sa te intereseze pe tine cum scriu eu, dar poate ca ar trebui sa te intereseze ce scriu si ce mesaj vreau sa trimit. SI pe lumea cealalta crede-ma ca nu se va mai tine cont daca ai fost manelist sau ce ai fost tu!
A tu vroiai sa spui ca nu am scris Iisus?
Marefeream la pusul cratimei. Nu sti cand "ti" e pronume si cand e silaba.
Pot sa stau in casa si sa ma plictisesc uitandu-ma la televizor sau pot sa ies afara si sa iau o gura de aer proaspat si cred ca asta am sa si fac. Acum depinde daca ploua sau nu. Decat sa ies in ploaie si sa ma aleg cu o raceala mai bine stau acasa.
Conteaza chiar atat de mult un "i" in plus? te face mai credincios sau mai putin credincios?
Ti-am spus nu te face mai putin credincios un simplu "i" totul este in inima ta! Voi nu faceti altceva cand deschideti o carte sfanta decat sa va uitati la punctuatie, ortografie dar nu va intereseaza si mesajul si intelesul a ce scrie acolo!
Ti-am spus nu-ti pot explica in cuvinte prea multe, totul e doar in sufletul meu daca tu nu-l ai pe Dumnezeu in suflet normal ca nu poti intelege!
A merge la Înviere în opinia mea este a merge în întâmpinarea Domnului nostru Iisus Hristos care a sfărâmat porţile de aramă ale iadului şi a adus oamenilor Lumină, adică biruinţa asupra morţii "cu moartea pe moarte călcând" şi promisiunea vieţii veşnice celor care îl urmează în credinţă. Trăirile diferă pentru fiecare în parte în funcţie de cum înţelege fiecare să se raporteze la acest eveniment fundamental pentru întreaga creştinătate.
Eram sigru, dar maine daca ploua tu tot o sa dai pe gat o sticla de ceva nu? sau mai multe si o sa chefuiesti nu-i asa?
Eu nu beau ca n-am de ce sarbatoresc ceva? sarbatoarea e crestina eu find ateu nu am sarbatorii
A, deci tu esti oficial ateu?
Si te simti bine? Crezi ca e bine sa fii ateu, sa nu te bucuri cu familia ta de inviere, de nastere si de alte sarbatori?
Cum adica oficial ateu? sunt ateu pentru ca gandirea mea rationala nu percepe divinitati
Tu crezi ca doar voi crestinii sunteti bucurosi si fericiti? ca sa ma imbat ca porcul sa manc sa dansez pe manele tipic crestinesc nu vad ce bucurie mare
Intrebarea nu cauta un raspuns obiectiv. Iisus se scrie cu doi de "i" si cu siguranta stii cum se simte orice crestin - la fel ca si tine!
Eu ma duc. Imi iau o patura, un gratar, niste mici si gata. O sa fie cea mai frumoasa inviere
Stai cam prost cu gramatica si asta interfereaza cu abilitatea mea de a iti raspunde la intrebare.
Kramerwalt întreabă:
ady123 întreabă:
CristinaTa întreabă: