Cei 144.000 fac parte din poporul lui Israel
Cartea Apocalipsa descrie în detalii evenimentele care vor avea loc în cei 7 ani ai necazului cel mare dinaintea instaurării Împărăţiei de 1000 de ani,
apoi descrie această Împărăţie, apoi Judecata Zilei celei mari şi crearea pământului şi cerului cel nou.
Creştinii sunt menţionaţi foarte rar în mijlocul acestor evenimente,
dar se vorbeşte mult despre cei din poporul Israel şi când se face referinţă la ei sunt numiţi „sfinţii".
Deci, când descrie evenimentele din timpul acelor 7 ani ai marelui necaz, Ioan, prin care a fost scrisă cartea Apocalipsa, spune:
Apocalipsa 7:1-4
După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului.
Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.
Şi am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui, şi care avea pecetea Dumnezeului celui viu.
El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, zicând:
„Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorul Dumnezeului nostru!"
Şi am văzut numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patru zeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel.
Creştinii adevăraţi vor fi în ceruri la momentul pecetluirii celor 144.000 de slujitori ai lui Dumnezeu din poporul Israel
Cei 144.000 de slujitori care vor fi pecetluiţi de Dumnezeu fac parte cu exclusivitate din poporul Israel.
La momentul pecetluirii lor, care va fi în timpul necazului cel mare, creştinii din toate neamurile vor fi deja în ceruri.
Pecetluirea celor 144.000 va avea loc după marele eveniment al Răpirii creştinilor la cer.
Cei 144.000 de slujitori din poporul Israel se vor alipi mai târziu uriaşei mulţimi de creştini din ceruri.
ATENTIE MARE aici!
Cei 144.000 de slujitori din poporul Israel nu sunt unicii care vor moşteni Împărăţia Cerurilor.
Cei ce propovăduiesc că doar 144.000 de oameni vor intra în Împărăţia Cerurilor
spun neadevărul şi fac pe cei lesne crezători să-şi piardă nădejdea în mântuirea pe care o aduce Domnul Isus fiecărui om.
Domnul Isus sa te binecuvaneze cu MANTUIRE, pe tine si intreaga ta familie.
Apocalipsa 3:20
Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.
Deschide uşa de la inima ta, pentru Domnul Isus, ca EL sa intre acolo şi sa locuiasca.
Incepe sa citeşti Biblia, Cuvantul Lui Dumnezeu, incepe cu Noul Testament.
Domnul Isus, iti va vorbi in mod personal, inimii tale, mintii tale.
EL te va lumina, te va ajuta sa intelegi adevarul şi drumul pe care trebuie sa mergi.
Implineşte ce scrie in Cuvantul Lui Dumnezeu:
Marcu 16:16
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.
Domnul Isus sa te binecuvanteze cu mantuire, pe tine si intreaga ta familie.
Cultul si religia nu mantuiesc (nu salveaza) sufletul omului.
Doar Fiul Lui Dumnezeu mantuieste, binecuvanteaza si vindeca.
Fiecare om, trebuie sa aiba o relatie personala cu Fiul Lui Dumnezeu si sa implineasca Cuvantul Lui Dumnezeu.
Ioan 14:6
Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Citesc cartea "Înțelegând Apocalipsa" de Amir Tsarfati și mi-am dat cu seamă că ai citit-o și tu. Am ajuns la pagina 122. Îți mulțumesc pentru răspunsul tău. În ce mă privește este cel mai bun și credibil comentariu pe care l-am citit până acum.
Citește cartea "Înțelegând Apocalipsa" de Amir Tsarfati.
Ma bucur foarte mult ca iti faci timp sa citesti Biblia.
Citirea Cuvantului Lui Dumnezeu, aduce BINEVUCANTARE in VIATA OMULUI!
Au fost oameni BOLNAVI de CANCER si au fost vindecati in momentul cand citeau Biblia!
Vreau sa te AVERTIZEZ, caci Domnul vede acest LUCRU
(cand tu iti faci timp sa citesti Biblia)
si gaseste PLACERE in inima Lui, la adresa persoanei tale!
Cand un OM, alege sa faca un PAS spre Fiul Lui Dumnezeu si nu se OPRESTE,
in viata acelui om vine si binecuvantarea din PARTEA Domnului!
Evrei 11:6
Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!
Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că EL este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.
Sa continui sa faci acest lucru si sa INCERCI sa IMPLINESTI ce scrie acolo!
Este FOARTE IMPORTANT sa implinim Cuvantul Domnului.
Asta este DORINTA INIMII LUI cu referire la NOI!
Asta BUCURA INIMA Domnului, cand noi citim Cuvantul Lui si il implinim!
Aici este SECRETUL, sa citim si sa implinim!
Incearca sa iti faci o RELATIE PERSONALA cu Fiul Lui Dumnezeu, cu Domnul Isus.
In fiecare seara inaintea de culcare citeste un PSALM
si striga la Domnul Isus, vorbeste cu EL, COMUNICA cu EL.
Psalmul 142
Cu glasul meu strig către Domnul, cu glasul meu mă rog către Domnul.
Îmi vărs necazul înaintea Lui şi-mi povestesc strâmtorarea înaintea Lui.
Duhul Sfant se va atinge de TINE, vei simti o atingere care ti va aduce
bucurie si iti vei dori sa mai ai parte de aceasta ATINGERE!
Cand Duhul Sfant se ATINGE de TRUPUL DE CARNE al omului,
in inima omului se PRODUCE o FERICIRE o BUCURIE,
cand omul experimenteaza acest lucru, el doreste aceasta ATINGERE in continuare!
Il poti striga pe nume,
Doamne Isus, si ii spui Lui toate problemele TALE,
toate DURERILE TALE, toate TEMERILE TALE, tot ce te apasa.
Si IL POTI RUGA pe Domnul, ca sa se ATINGA de INIMA TA,
de MINTEA TA si de TRUPUL TAU DE CARNE.
Domnul se poate ATINGE de TINE si te poate VINDECA si ELIBERA in multe feluri.
SA NU UITI ceea ce ti-am spus si SCRIS!
Este putin mai greu la INCEPUT,
dar odata ce simti atingerea Domnului, o sa iti doresti in fiecare zi sa CHEMI NUMELE LUI!
Domnul TE IUBESTE FOARTE MULT si cunoaste toate problemele tale!
Sa nu uiti NICIODATA, Domnul TE IUBESTE FOARTE MULT si INAINTEA LUI AI PRET si VALOARE!
Sa nu uiti, in momentul cand un om incepe sa citeasca Biblia
si sa strige la Domnul Isus, Diavolul INTERVINE, ca sa il OPREASCA pe OM!
NICIODATA sa nu RENUNTI si sa dai INAPOI!
NICIODATA sa nu iti fie FRICA, doar sa FI CONSTIENTA!
Psalmul 27
Domnul este lumina şi mântuirea mea.
De cine să mă tem?
Domnul este sprijinitorul vieţii mele.
De cine să-mi fie frică?
Cei 144000 este un număr simbolic, nu fac parte din poporul Israel literal, face referire la poporul Israel spiritual, poporul Israel și-a închis harul atunci când l-au omorât pe Stefan cu pietre. Poporul Israel spiritual sunt toți cei de pe pământ care ține poruncile Domnului Isus. Apropo la venirea lui nu va rămâne nimeni pe pământ 1000 de ani! Citește Biblia!
"nu vreau să nu știți taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ține până va intra numărul deplin al neamurilor." Rom. 11:25
Păi dacă numărul deplin al neamurilor a intrat, de ce te mai întrebi dacă vin să se înghesuie și alții?
Întreb pentru că contextul versetului amintit din cap. 7 este după ridicarea la Cer a Bisericii, după înviere.
Și oricum, scrie clar care sunt cei 144000: din toate semințiile lui Israel, care nu o cuprinde pe cea a lui Dan.
Dacă în cap. 7 sunt puși deoparte(pecetluiți), în cap. 14 sunt gata să ia parte la lucrurile pentru care au fost puși deoparte.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: