Tu crezi ca tipul care a facut desenele a avut habar de ce scrie in Biblie? In general gruparea religioasa ii spune unui desenator sa creeze o imagine de o anumita natura, cel mai adesea nu se precizeaza si amanuntele. Aia ii spun: "Ba, fa-ne o ilustratie cu paradisul: copaci, flori, chestii, stii tu."
Desenatorul isi face treaba si dupa, pai dupa desigur ca nimeni nu observa neconcordanta dintre desen si Biblie sau daca observa o trec cu vederea.
Sau poate e cum spui tu si martorii chiar cred ca dupa moarte ne vom casatori si vom avea familii.
Sefe, martorii lui Iehova e industrie, are tipografii, desenatori, textieri, probagandisti, sociologi, misionari, tot tacamul pentru a prezenta in imagini si texte o lume fericita. Si mai are zeciuiala pretinsa fraierilor care adera la acesta lume plina de promisiuni si minunata.
Ei pretind ca respecta riguros Scriptura. Ai vazut ca la orice intrebare vin cu citat biblic. Ma intreb cum de au lasat sa le scape aspectul asta. In loc sa arate familii, puteau foarte simplu sa arate grupuri de barbati si femei bucurandu-se impreuna in mijlocul naturii. Aratand familii, e clar ca intra in conflict cu acel verset biblic.
Şi unii, şi alţii sunt ipocriţi...în primul rând prin neiubirea aproapelui şi căutarea nodului în papură ca să-l atace. Fiecare tabără îi bârfeşte şi îi atacă atât pe religioşi (din alte culte, religii), cât şi pe non-religioşi, parcă n-ar fi tot oameni.
Una promovează şi alta fac (nu toţi, dar majoritatea).
Mie una, îmi foarte displace acest comportament.
Biblia spune ca nu se vor casatori, dar acolo se refera la cei care vor fi inviati la viata cereasca in numar de 144000, Apocalipsa14:1-5, care vor indeplini rolul de regi, judecatori si preoti cu Cristos. Ceilalti oameni vor trai pe pamant cu cei dragi, exact cum ai vazut in imagini.Isaia65:20-25,35:5,6,11:6-9.
"Biblia spune ca nu se vor casatori, dar acolo se refera la cei care vor fi inviati la viata cereasca in numar de 144000" - Afirmatie gratuita. De unde stii asta? Contextul nu indica asa ceva. Am avut si eu curiozitatea sa ma documentez. Intrebarea a fost pusa la general, ce se va intampla la inviere in general, nu referitor la un grup anume. Raspunsul tau nu se leaga nici cu celelalte invataturi ale voastre. Grupul acela limitat voi spuneti ca este format din oameni de la Cristos incoace, iar intrebarea s-a pus despre o femeie din trecut (a cui nevasta va fi). Textul incepe asa: "Au fost dar sapte frati...". Deci au fost, nu sunt sau vor fi. In plus, faptul ca barbatul a murit fara copii si a luat-o de nevasta fratele sau arata ca episodul relatat se petrece in timpul cand se aplica legea lui Moise. Deci nici intrebarea si nici raspunsul nu indica faptul ca s-ar referi la invierea membrilor unui grup ce urma sa se formeze de la Cristos incoace. S-a referit la invierea oamenilor in general.
Apocalipsa14:1-5,5:9,10.Femeia era de pe timpul lui Isus, nu din trecut, iar Isus vorbeste cu saducheii, care nu credeau in inviere si respectau legea mozaica.Cei care aveau sa moara dupa jertfa lui Isus, aveau privilegiu de a face parte din cei 144000 care merg la cer.Altfel,Isus nu ar fi spus ca sunt ca ingerii.Dar, azi, pentru ca numarul celor144000 e complet, daca cineva casatorit moare, prin moarte nu mai e legat la inviere de cel cu care a fost.
Iată readusă în discuţie teoria monstruoasă cum că Dumnezeu ar fi un zbir care îi opreşte pe oameni de la o răsplată indiferent de faptele lor- teoria ca doar 144.000 persoane ar putea ajunge la Dumnezeu(!). Este doar UNA din aberaţiile şi teoriile stranii caracteristice acelui cult...
Dar, ca şi în cazul altor simboluri din cartea Apocalipsei (care conţine aproape numai limbaj simbolic), şi numărul 144.000 are valoare simbolică, fiind un multiplu al numărului simbolic 12, referitor la cele 12 seminţii ale lui Israel. Numărul celor,, 12.000 de pecetluiţi" din fiecare seminţie nu este un număr predestinat(!) de Dumnezeu ci un număr cu valoare simbolică.
M-a facut sa zambesc aceasta postare.
Poate ca ti se va parea driblare, dar ce stiu, aceea voi face cunoscut.
Daca Biblia spune ca cei maintuiti "dupa ce vor invia din morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita, ci vor fi ca ingerii in ceruri" (Marcu.12:25), atunci asa este. Nu este de mirare ca oamenii s-au indoit de cuvantul lui Hristos cat a fost pe pamant; cu cat mai mult se indoiesc acum.
Oricum, apar mai multe intrebari. De exemplu: cei ce au murit in varsta, cum vor invia -tot cu riduri pe fata sau mai tineri? Daca Domnul Hristos S-a inaltat la ceruri la varsta de aproape 35 de ani, ma indoiesc ca vor exista oameni mai varstinici ca El.
Casatoria, familia, tot El le-a intemeiat si le-a sustinut.
Am si opinii personale de aceea nu pot sustine lucrul acesta cu Sfanta Scriptura. Cred totusi ca noul pamant va fi suficient populat cu oameni; nici prea multi(nu ca nu ar fi incaput toti oamenii), dar nici prea putini.
Intelegm ca la inceput Dumnezeu daduse porunca primilor oameni: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul" (Geneza.1:28); dar de porunca aceasta nu va mai fi nevoie atunci. Cred ca Dumnezeu va opri procreerea; dar totodata familiile care au fost aici pe pamant vor trai impreuna si acolo -de fapt doar acei membri din familie care au fost mantuiti.
In ce ma priveste, nu pun la indoiala Cuvantul lui Dumnezeu. Versetul acesta nu este un punct de doctrina ce trebuie despicat in patru. El poate sa faca loc imaginatiei noastre. Dumnezeu ne-a descoperit atat cat este nevoie pentru mantuirea noastra. Un lucru este cert: "Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1Corinteni.2:9) Daca asa stau lucrurile, atunci cum am putea noi sa le intelegem daca Dumnezeu nu ni le-a descoperit mai mult de atat?
"Există astăzi oameni care îşi exprimă credinţa că vor fi căsătorii şi naşteri pe Noul Pământ, însă cei care cred Scripturile nu pot accepta astfel de învăţături. Învăţătura că se vor naşte copii pe Noul Pământ nu face parte din "cuvântul sigur al profeţiei". Cuvintele Domnului Hristos sunt prea clare pentru a fi înţelese greşit. Acestea trebuie să decidă în privinţa chestiunii căsătoriilor şi naşterilor pe Noul Pământ. Nici cei care vor fi înviaţi din morţi, nici cei care vor fi răpiţi la cer fără să vadă moartea nu se vor însura sau mărita. Ei vor fi ca îngerii lui Dumnezeu, membri ai familiei regale." Lucrarea misionară medicală, Pagina 94
In contextul versetului adus de tine in dicutie este vorba de femeia care a fost sotia a sapte frati. La inviere, a cui va fi sotie?
Cine era cu invierea? Saducheii, desigur; de aceea ei cu aceasta au incercat sa-L prinda in capcana pe Domnul Hristos.
Iata un comentariu literar asupra celor de mai sus:
"Saducheii voiau să spună că, dacă trupul se compune din aceleaşi particule de materie şi în starea nemuritoare, şi în cea muritoare, atunci când învie din morţi va trebui să aibă carne şi sânge şi să reia viaţa întreruptă pe pământ. În cazul acesta, conchideau ei, va trebui ca legăturile de pe pământ să fie reluate şi toate lucrurile să se unească din nou, căsătoriile să fie continuate şi toate lucrurile să aibă loc la fel ca înainte de moarte, slăbiciunile şi pasiunile acestei vieţi fiind continuate în viaţa viitoare.
Ca răspuns la întrebarea lor, Isus a ridicat vălul care acoperea viaţa viitoare. "La înviere", a zis El, "nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer." El a arătat că saducheii erau greşiţi în credinţa lor. Bazele raţionamentului lor erau false. "Vă rătăciţi", a adăugat El, "pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." El nu i-a acuzat cum i-a acuzat pe farisei de făţărnicie, ci de necredinţă.
Saducheii se lăudau că, dintre toţi oamenii, ei ţin cel mai mult la Scripturi. Dar Isus a arătat că ei nu cunoscuseră adevăratul lor înţeles. Cunoştinţa aceasta trebuia să fie explicată prin lumina dată de Duhul Sfânt. El le-a declarat că lipsa lor de cunoştinţe cu privire la Scripturi şi la puterea lui Dumnezeu era cauza confuziei lor asupra credinţei şi a întunecimii lor spirituale. Ei căutau să reducă tainele lui Dumnezeu la măsura raţiunii lor mărginite. Hristos i-a invitat să-şi deschidă mintea faţă de adevărurile sfinte, care puteau să le lărgească şi să le întărească înţelegerea. Mii de oameni devin necredincioşi, pentru că mintea lor mărginită nu poate cuprinde tainele lui Dumnezeu. Ei nu pot să explice minunata putere dumnezeiască ce se vede în lucrările Sale, de aceea leapădă dovezile unei asemenea puteri, atribuindu-le forţelor naturale, pe care le înţeleg şi mai puţin. Singura cheie a tainelor care ne înconjoară este recunoaşterea prezenţei şi puterii lui Dumnezeu în tot ce ne înconjoară. Oamenii au nevoie să-L cunoască pe Dumnezeu ca fiind Creatorul universului, Acela care porunceşte şi face totul. Ei au nevoie de o viziune mai largă asupra caracterului, tainelor şi mijloacelor folosite de El.
Hristos le-a declarat ascultătorilor Săi că, dacă nu ar fi fost învierea din morţi, Scripturile în care ei mărturiseau a crede nu ar fi fost de nici o valoare. El a zis: "Cât priveşte învierea morţilor, oare n-aţi citit ce vi s-a spus de Dumnezeu când a zis: 'Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov'? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii". Dumnezeu priveşte lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi. El vede de la început sfârşitul şi priveşte rezultatul lucrării Sale ca şi când ar fi deja realizat. Preţioşi în ochii lui Dumnezeu sunt aceia care au murit, începând cu Adam, şi toţi sfinţii care vor mai muri vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi vor ieşi din mormânt la viaţa nemuritoare. Dumnezeu va fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Său. Între Dumnezeu şi sfinţii înviaţi va fi o legătură duioasă şi strânsă. Starea aceasta, prevăzută în planul Său, pentru El există deja. Pentru El, morţii trăiesc.
Prin cuvintele lui Hristos, saducheii au fost aduşi la tăcere. Ei nu mai puteau să-I răspundă. Nu rostise nici un cuvânt de care ei să se poată folosi în vreun fel pentru a-L condamna. Adversarii Lui nu câştigaseră altceva decât dispreţul oamenilor."
Sursa: "Hristos Lumina Lumii". http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html
Tu mi-ai dat reply-ul acesta:
" "dar totodata familiile care au fost aici pe pamant vor trai impreuna si acolo" - Care familii? Ca la unii le-a murit partenerul si s-au recasatorit, altii au murit inainte sa se casatoreasca."
Si la acest reply am spus ca afirmatia face parte din opinia personala.
Deci repet ca aceasta fraza este opinia mea personala: "familiile care au fost aici pe pamant vor trai impreuna si acolo." Si am spus fraza de mai sus deoarece chiar daca trupurile noastre vor fi schimbate asa cum spune Biblia, noi ii vom recunoaste pe cei dragi; ba mai mult, noi nu vom trai cu raceala intre noi -caci daca aici ne-am imbratisat cu dragoste unii pe altii, cu cat mai mult acolo vom face aceasta!
Desigur ca sunt de acord 100% cu citatele pe care ti le-am dat.
Marketing.
Pentru necunoscatori, marketingul e o gramada de smecherii prin care vinzi un produs. Nu m-as mira sa aiba si catel langa ei, sau pisici, pentru iubitorii de animale.
Dupa multe afirmatii ale oamenilor de stiinta referitoare la locul fizic unde s-ar afla acele doua locatii, si-au dat seama unii religiosi ca de fapt "in biblie scrie" ca raiul si iadul sunt stari sufletesti, eu spun ca acele stari sunt raportate doar la dumnezeu, astfel iadul nu e pedeapsa, e alegerea ta, asa cum ai alege sa nu mai vorbesti vreodata cu cineva pe care iubesti mult si pentru care n-o sa iti treaca iubirea vreodata.
Organizaţia iehovistă susţine în mod greşit că biserica creştină ar fi limitat abuziv de Dumnezeu la doar 144.000 persoane (!)
Dar, ca şi în cazul altor simboluri din cartea Apocalipsei (care conţine aproape numai limbaj simbolic), şi numărul 144.000 are valoare simbolică, fiind un multiplu al numărului simbolic 12, referitor la cele 12 seminţii ale lui Israel. Numărul celor,, 12.000 de pecetluiţi" din fiecare seminţie nu este un număr predestinat(!) de Dumnezeu ci un număr cu valoare simbolică.
Interpretarea "Turnului de Veghe" este profund greşită şi tendenţioasă în încercarea de a-şi argumenta învăţăturile eretice. Apocalipsa 7, 4 spune că cei 144.000 fac parte dintre fii lui Israel. "Din tribul lui Iuda 12.000 erau pecetluiţi, din tribul lui Ruben 12.000, din tribul lui Gad, 12.000, etc. Cum ar fi putut fi specificat mai clar statul Israel, altfel decât prin listarea celor douăsprezece seminţii care constituie naţiunea?
Dacă referirea la cei 12.000 din fiecare seminţie este pur simbolică, atunci, şi suma celor douăsprezece numere este tot simbolică, 144.000! Dar iehoviştii îl iau în sens literal. Iată cum din nou, interpretarea lor duce la o contradicţie foarte mare.
"Numărul celor,, 12.000 de pecetluiţi" din fiecare seminţie... Cum ar fi putut fi specificat mai clar statul Israel" - Esti sigur ca nu te contrazici? Din ce ai scris mai sus, rezulta ca D-zeu si in viitor (Apocalipsa se refera la viitor) va avea de-a face tot numai cu Israelul. Adica pecetluiti vor fi numai unii din tara sau neamul lui Israel. Pe de alta parte, vei zice ca, de la Cristos incoace, oricine poate deveni crestin cu drepturi egale, indiferent de tara sau nationalitate.
"Dacă referirea la cei 12.000 din fiecare seminţie este pur SIMBOLICA (simbolica in privinta numarului DAR si in privinta nationalitatilor- sinectoca- exprimarea unui "intreg" printr-o parte a acelui intreg),
atunci, şi suma celor douăsprezece numere este tot simbolică, 144.000"
Prietene ce scrie in biblie de martorii lui iehova care au aparut prin 1800? ca eu nu am citit nimic
Paradisul trebuie sa fie binele absolut, iar pentru om ce este binele absolut? De obicei este o familie fericita, asa ca erau cam mari sanse sa apeleze la o astfel de propaganda, uitand ca in biblie nu scrie asa ceva. Oricum, de la martorii lui Iehova te poti astepta la absolut orice stupiditate de proportii epice. Ei sunt campioni la prostie si ignoranta.
Martorii lui Iehiva nu cred in existenta sufletului. Ei zic ca dupa sfarsitul Pamantului, Dumnezeu va face un Pamant Nou si ii va invia pe ei ca sa locuiasca in el. In realitate sunt niste minciuni nerusinate. Societatea "Turnul de veghe" nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Biblia spune ca omul, dupa moarte, va fi judecat iar sufletul sau va fi salvat sau pierdut.Salvat inseamna rai, alaturi de Dumnezeu, iar pierdut inseamna iad, loc fara pace sau fericire. Sufletul nu are nevoie de hrana sau de alte lucruri materiale. Eu concep raiul ca pe o un loc de pace profunda si de odihna.
Organizatia "Martorii lui Iehova" debiteaza niste porcarii exclusiv pentru propiile interese. Si-au facut traduceri speciale ale Bibliei, au reguli ciudate, is din alt film. Daca ii iei la bani marunti vei observa ca sunt foarte indoctrinati.
P.S. Imi cer scuze daca cine se va simti jignit in urma comentariului meu.
Crezi ca ei mai stiu ce spun, de multe ori nici nu trebuie sa ii contrazica cineva ca o fac ei singuri. e si firesc sa iti arate imagini asociate cu frumosul din conceptia noastra, ca doar nu ar arata cum stam toti singuri ca autistii si o frecam pe la colturi
Toti sectantii astia au interpretat cum a vrut "muschiul lor " biblia. Daca asa scrie in biblie asa este. In plus daca ai sa fii atent la taina sfintei cununii ai sa observi ca juramantul de casatorie suna asa:... pana cand moartea ne va desparti. Nu i obligatoriu ca ambii soti sa intre in rai si nu e obligatoriu ca ambii soti sa intre in iad. Cretinii de la turnul de veghe prin imagile "familiilor " fericite din rai pur si simplu il fac mincinos pe Hristos. Pentru ca Hristos a spus ca oamenii vor fi ca ingerii. Acum alege sa crezi pe cine vrei : fie pe Hristos fie pe martorii din turnul de veghe.
alexandrurap întreabă:
Rizztheseballs6969 întreabă: