| Dorugar a întrebat:

In Biblie scrie ca Isus s-a facut blestem pentru noi, ca el prin suferinta sa pe cruce, sa ne scoata pe noi oamenii de sub BLESTEMUL LEGII lui Dumnezeu!

Pai ce Legea lui Dumnezeu este un blestem pentru oameni?
Daca Legea lui Dumnezeu este un blestem, sa intelegem ca faradelegea o fi cumva o binecuvantare?

17 răspunsuri:
| justadream94 a răspuns:

Schimba biblie..acea biblie este una schismatica ..interpretata de unii oameni care probabil nu erau suficient de intelepti sa o faca..biblia trebuie inteleasa nu interpretata dupa cum vrea fiecare.

am si eu biblie si nu scrie nimic dar nimic din ce spui tu

| Dorugar explică (pentru justadream94):

Eu imi iau toate citatele / versetele doar de pe Biblia ortodoxa on line.
Niciun crestin nu este atat de intelept incat sa constientizeze faptul ca Biblia inspirata de Dumnezeu NU a fost inspirata crestinilor ci rabinilor de religie mozaica, asa ca ea trebuie inteleasa in contextul religiei mozaice si nicidecum a celei crestine care este doar un FURT intelectual interpretat in mod mincinos!

| justadream94 a răspuns (pentru Dorugar):

Arata-mi si mie unde ai gasit in biblia ortodoxa online versetele acelea.da-mi un link..biblia a fost scrisa de apostoli si dupa cum bine stii unul din apostoli a increstinat aceasta tara..deci vad destul de multe legaturi care ma fac sa cred ca biblia e pentru crestini scrisa

1. Cauta si tu pe net si da Biblia ortodoxa online si imediat o ai si tu in fata nasului.
2 Este culmea ignorajntei sa spui ca Biblia a fost scrisa de apostoli cand acesti apostoli nici macar Noul Testament nu l-au scris, dara mi -te toata Biblia!
3. Ce prostie sa afirmi ca tara a fost crestinata de un apostol al lui Isus cand si Isus si toti apostolii sai NU au fost crestini ci au avut religia mozaica, asa ca daca tara ar fi fost convertita de un apostol. acesta ar fi comnvertit-o la mozaism si nu la crestinism.
Puiutule ...esti prea mic pentru probleme atat de mari, asa ca mai bine fa-ti temele la mate decat sa-ti bati capusorul cu probleme atat de complexe ca religia, istoria sau istoria religiei crestine.

PUISOR laughing nu mai citi biblia online..lasa varianta moca cumpara-ti biblia si vezi ca e total diferita de ce citesti tu

"Din Sfânta Evanghelie de la Marcu (Matei, Luca, Ioan) citire", sau...

"Din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, citire", sau...

"Din Epistola Sfântului Apostol Iacob, citire"

prietene..scrie clar apocalipsa scrisa de sf apostol...

versete de apostoli. mai informeaza-te ..iti iei inormatiile exact cum le primesti tu de la cine ti le ofera si le ofera cu un scop anume.ORI ESTI TU RAUVOITOR.

SINCER ..MARTOR AL LUI IEHOVA ESTI?

Vorbesti in necunostiinta de cauza, odata ca Biblia ortodoxa online este cea recunoscuta de BOR, apoi mai invata ca Marcu sau Luca NU au fost apostoli ai lui Isus ci niste ciuri burii de ciocoflenderi care nu l-au vazut, auzit sau cunoscut pe Isus. iar Evanghelia din Biblie NU sunt cele ale lui Ioan sau Matei ci sunt "DUPA" Ioan si Matei, adica nu sunt originale.
Si daca e vorba de Apostoli si de Evangheliile lor te intreb din ce cauza nu este in Biblie evanghelia lui Petru, evanghelia lui Iacob fratele lui Isus, Evanghelia lui Bartolomeu, a lui Iuda, a lui Filip, a lui Toma +++ ceilalti ucenici=apostoli ai lui Isus?

Eu imi iau informatiile exact din Biblie si le interpretez exact asa cum au fost ele inspirate de Dumnezeu rabinilor deci in contextul original, si nu asa cum le prezinta crestini care prezinta intr-un context mincinos Biblia pe care au furat-o de la religia mozaica!

Aha.tu esti atat de capabil incat interpretezi atat de corect..cred ca esti un fel de profet laughing

si poate le iei din biblie dar nu din cea car trebuie.ti-am zis discutam cand imi arati chestii nepauzibile in biblia ortodoxa laughing am si eu biblie acasa si nu are nici o treaba cu ce zici tu

1.Isus nu a avut frate laughing rolling on the floor asta e cea mai buna. daca nu a avut cum sa fie?
ia arunca o privire cine a scris apocalipsa?
si nu nu e recunoscuta de BOR! laughing vorbesti in necunostiinta de cauza
Iuda s-a spanzurat cum sa scrie s el?laughing

imi place ma amuzi

| Lucică1998 a răspuns:

Blestemul legii este acela ca mantuire vine numai traind o viata dupa mii de reguli imposibil de indeplinit in totalitate. Nu se afirma ca legea este un blestem, ci doar ca lege contine blestemul, la fel cum contine si binecuvantaraea daca reusesti performanta enorma de a o indeplini in totalitate.

| Dorugar explică (pentru Lucică1998):

Sa inteleg ca ala care a inspirat Biblia, a(dica mniezeu) e prost si nu stie ce vorbeste sau poate ca tu esti mai dashtept ca el.
Pai nu vezi ca scrie clar "ca ne-a rascumparat de sub BLESTEMUL Legii"?
Pai daca nu intelegi asta atunci vezib ca mai sunt si alte texte din Biblie care confirma afirmatiile mele de ex.:
Romani 10, 4 Caci HRISTOS ESTE SFÎRSITUL LEGI! ...adica inceputul nelegiuirii!
In Filipeni 3:3-6 suntem invatati ca Legea lui Dumnezeu este un GUNOI fata de inaltimea invataturilor falsului Christos slavit la Vatican cu numele de Lucifer.
3 Poti sa-mi spui si mie ce valoare are binecuvantarea Diavolului slavit la Vatican cu numele de Lucifer= Christos?

| sebi333 a răspuns:

Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Sa,asta inseamna ca omul era sfant si nu cunostea pacatul,dar el era de asemenea liber sa decida daca va ramane sfant, sau va alege incalcarea poruncilor lui Dumnezeu; cu mentiunea ca omul putea sa traiasca fara nici macar un pacat pentru eternitate, daca el alegea bine. Dar, din nefericire, omul a incalcat porunca lui Dumnezeu. (Geneza 3 ) Plata pacatului (incalcarea poruncii lui Dumnezeu ) este moartea (Romani 6:23). La finalul mortii de pe pamant, se afla iadul. Poate spui : "Daca Dumnezeu e dragoste, cum a putut sa faca asa ceva?"
Uite, Dumnezeu e dragoste, e bun, dar e si drept.Si aceste atribute : dreptatea, bunatatea, dragostea I-L fac pe El sa nu accepta nelegiurea si pacatul.
Sa presupunem ca incalcai grav legea pamanteasca, si la judecata te va judeca un om drept; crezi tu ca el iti va zice " Pentru ca sunt un judecator iubitor, te iert de incalcarea legii ca si cand tu nu ai fi facut nimic, si nu voi trimite pedepsele legii asupra ta" ....eu nu cred ca iti va zice asa un judecator drept, ci mai degraba : "Pentru ca sunt un judecator drept, trebuie sa trimit ceea ce legea spune ca trebuie sa platesti pentru incalcarea ei!"
Vezi tu, Dumnezeu e drept, asta e o certitudine!

O lege cand este data ea contine atat :
1.binecuvantarile de care te bucuri indeplinind-o ( libertate, corectitudine, siguranta ca raufactorii sunt pedepsiti )
2.blestemele drepte pe care le vei lua daca nu indeplinesti legea.(inchisoare, inchisoare chiar pe viata, in unele tari chiar moarte, etc)

Dumnezeu a dat si El o Lege (cunoscuta noua ca si "Cele 10 Porunci " ), aceasta se afla in cartea Exod din Biblie.
Si in Deuteronom 27 si 28 gasim tocmai ce ziceam mai sus : binecuvantarile si blestemele drepte ale Legii Sale.
Uita-ti ce zice Domnul in Scriptura :
> ( Levitic 18:5 )
( Romani 10:5 )

Vedeti ce zice in Romani 10:5? Ceea ce vrea sa spuna Pavel acolo este ca vom trai vesnic daca respectam Legea.
Deci iata binecuvantarea suprema a Legii lui Dumnezeu : viata vesnica cu Dumnezeu.
Acum problema, noi toti am incalcat Legea.Lucru invederat, caci :
> ( Romani 3:10 )
> ( Romani 3:23)

Dar dacă toţi oamenii sunt păcătoşi, cum atunci vorbeşte Biblia despre unii care vor ajunge în Rai? Uite asa :
În dragostea Lui nemărginită faţă de oameni, Dumnezeu S-a întrupat pe pământ în persoana lui Isus Hristos, Fiul Său. Isus a trăit o viaţă fără păcat, apoi a murit pe cruce pentru a plăti pedeapsa pe care noi ar trebui să o plătim pentru păcatele noastre. A luat asupra Lui pedeapsa pentru păcatele care ar trebui să te condamne pe tine la Iad. Apoi a înviat din mormânt învingând moartea! Biblia ne spune: "Pentru că atât a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică" (Ioan 3:16). Mântuirea este o favoare, un dar de la Dumnezeu, ceva nemeritat: "Căci PRIN HAR aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este DARUL LUI DUMNEZEU. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8-9) Dacă noi ne-am putea obţine mântuirea prin fapte bune, părere de rău etc, ar fi fost inutilă suferinţa şi moartea lui Hristos: "căci dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos" (Galateni 2:21).

Ce ar trebui sa faci pentru a avea viata vesnica si a nu fi judecat de Dumnezeu?

In Fapte 3:19 este scris : " Pocaiti-va si intoarceti-va la Dumnezeu,ca sa vi se stearga pacatele..."
Adica sa iti para atat de rau de pacatele tale incat sa renunti la ele si sa te increzi in Isus Hristos. Daca faci asta, Dumnezeu spune ca iti va ierta pacatele si iti va darui viata vesnica pe baza sacrificiului lui Hristos. Daca te pocaiesti(iti marturisesti Lui Dumnezeu si iti veri de la El iertare, apoi lasandu-te din a mai pacatui cu voia ) si daca iti pui credinta in Isus Hristos, nu vei mai merge in Iad, pentru ca Isus Hristos a platit pentru tine pe cruce.Citeste Biblia zilnic si fa ce te invata Dumnezeu prin ea. Apoi fi recunoscator Celui care se ofera sa te salveze si onoreaza cum se cuvine jertfa Lui in locul tau,iubind ceea ce Dumnezeu iubeste (credinciosia,sfintenia,o viata curata,adevarul) si urand ceea ce Dumnezeu uraste(pacatul).Nu-ti spune "da, o sa ma mai gandesc", in loc sa raspunzi acestei chemari. Daca ai fi in sala de judecata si nu ai cu ce plati pedeapsa, cat de mare este insulta pe care o aduci Celui care se ofera sa te elibereze, spunandu-I "o sa ma mai gandesc "!
(Evrei 3)

Dacă doreşti să Îl accepţi pe Isus Hristos ca Mântuitor personal şi să fii mantuit de pacatele tale, iată un model rugăciune simplă care te va ajuta(in caz ca nu stii cum sa te rogi). Totuşi ţine minte: rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te va mântui. Numai credinţa în Hristos si pocainta te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a-ţi exprima credinţa în El şi de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că ţi-a dăruit mântuirea.
"Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Cred că Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu, astfel ca eu să pot fi mântuit prin credinţa în El. Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul Tău minunat şi pentru iertarea de păcate – darul vieţii veşnice! Amin!"

( Romani 5:8 )

> (Efeseni 2:8-9 )

Mai multe pe www.arfdm.pagix.ro

| sebi333 a răspuns (pentru sebi333):

Nota sadversetele care nu au aparut )

> ( Levitic 18:5 )
( Romani 10:5 )

> ( Romani 3:10 )
> ( Romani 3:23)

( Romani 5:8 )

> (Efeseni 2:8-9 )

| Dorugar explică (pentru sebi333):

Vezi ca le cam incurci, si anume faci greseala ca interpretezi crestineste textele Tanahului (VT) ceea ce este o minciuna diabolica, un text din scriptura(adica sfant) trebuie citit si inteles in contextul natural al religiei in care a aparut, si nu asa cum le convine sarlatanilor!
2 Nu ai tu competenta sa stabilesti ce este o Lege data de Dumnezeu si nici cand ea este data de Dumnezeu!
3 Legea lui Dumnezeu este Tora si nu doar cele 10 porunci pe care voi crestinii le calcati in picioare
4 Dupa Pavel nu te poti lua pentru ca el NU este un Dumnezeu ci mai degraba un Diavol, el fiind acela care l-a ucis pe Sfantul Stefan, asa ca nu stabilesc criminalii cine si cand primeste viata vesnica. ca doar nu Dracu conduce lumea asta ...sau cine e "dumnezeul" tau, nu cumva Lucifer?
5 Daca tu ca si crestin esti pacatos pentru ca slavesti o creatura in loc de Creator, este treaba ta, dar asta nu inseamna ca ateii sunt pacatosi pentru ca Legea dupa care se ghideaza ei (Codul Penal) nu contine notiunea de Pacat, asa ca retine ...ateii nu sunt pacatosi.
Nu stiu cine e Isus Christos si nici ce poedeapsa a luat, pentru ca in Biblie nu scrie decat ca Dumnezeu l-a aruncat in Iad si in Apoc 1:18 el christosul se lauda ca a devenit Dracu, adica seful cheilor Mortii si seful cheilor Iaduluii!
Nu uita sa-i amintesti Creatorului ca ai slavit o creatura amarata in loc sa-l slavesti pe Creator, pentru acest pacat cred ca te va "binecuvanta" si EL cu o viata vesnica in IAD!

| CrissBarbu a răspuns (pentru Dorugar):

Salutare!
Tu interpretezi textele biblice asa cum vrei si cum crezi.
2. Toti oameni cunoastem Legea lui Dumnezeu pentru ca este in Biblie. E vina fiecaruia in parte pentru ca nu vrem sau nu acceptam adevarul, ca intreaga Biblie este insuflata de Dumnezeu.
3. O parte din Cuvantul lui Dumnezeu este Tora (Geneza, Exod, Numeri, Leviticul, Deuteronom), dar si celelalte parti din Biblie. Intregul Vechi si Nou Testament.
4. Tu doar iei ce vrei din Biblie, Pavel a fost un criminal, dar a fost iertat si apoi el a fost un om al lui DUmnezeu.
Dumnezeul meu este Isus Hristos, Dumnel zeu Creatorul, singurul Dumnezeu.
5. Nu vreau sa te jignesc, cu nicio intentie, dar tu nu stii despre ce vorbesti (Creator-Creatura) si practic tu reformulezi Biblia si spui ce vrei, ceea ce este complet gresit.
Iar, tu ai luat un verset din Apocalipsa, pe care de altfel nu ai inteles-o, si restul ai exclus. Tu stii ca in apocalipsa se vorbeste despre Mielul, care este Isus Hristos?
Tu interpretezi totul. Ai citit despre Pavel ca a fost un criminal si te-ai oprit acolo, restul nu te-a mai interesat.
Dumnezeu nu te vrea in iad, te vrea langa El, e alegerea ta, dar sa stii ca exista un singur Salvator, un singur Mantuitor, Isus Hristos.

| CrissBarbu a răspuns:

Salut!
Unde in Biblie scrie asta? Ai putea sa lasi un verset ca sa stim sigur?

| Dorugar explică (pentru CrissBarbu):

Cu cea mai mare placere! Uite aici:
Galateni 3:13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi!