| ßirGagaWelch a întrebat:

In Biblie scrie ca lumea a fost creata in 6 zile, iar in cea de-a sapte, Dumnezeu s-a odihnit. In Gradina Edenului se presupune ca fiecare fiinta era nemuritoare si nu existau notiunile de "pacat", "carnivor", "violenta", "tristete" etc.
Cum explicati atunci ca este demonstrat stiintific ca lumea NU a fost creata in sapte zile (= 168 ore = 10080 minute = 604800 secunde)?
Cum explicati disparitia dinozaurilor si a multor altor animale ce au disparut INAINTEA aparitiei omului.
Cum explicati faptul ca, dupa Biblie, omul a fost de la bun inceput o fiinta inteligenta (avea capacitatea de a vorbi si de a face deosebirea intre bine si rau), dar studiile arata clar ca, la inceput, el arata si se comporta, mai mult sau mai putin, ca un animal?

Răspuns Câştigător
| Angel0 a răspuns:

"Zilele" din Geneza sunt ere geologice.
„Cei care ştiu că ziua lui Brahman ţine până la o mie de yuga, şi că noaptea lui se sfârşeşte după o mie de yuga, aceia sunt oamenii care ştiu (ce-i) ziua
şi noaptea". (Bhagavad-Gita, VIII, 17).

45 răspunsuri:
| 7Dany a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Credeam ca e vorba despre Biblie, nu despre nu stiu ce cult/religie. Biblia afirma inaintea lui Galileo Galilei ca pamantul e rotund, Galileo doar o confirmat adevarul deja spus cu mult timp in urma. Cei care l-au ars pe rug au dovedit in primul rand ca nu erau crestini si in al doilea rand ca nu cunosteau Biblia. Deci nu vad ce legatura ar avea ei cu Biblia sau cu Dumnezeu. Exemple de contraziceri peste noapte in stiinta gasesti destule mai ales in medicina. Am studiat si eu putin teoria evolutionismului dar nu mi s-a parut deloc plauzibila ( mie personal ). Si in aceasta evolutie exista o gramada de erori sau chestii care nu se pot demonstra. Nu vad ce legatura ar avea ceea ce am zis eu cu PC-ul meu ( aici e vorba de evolutia stiintei si eu vorbeam de faptul ca in unele domenii azi zic Da si maine Nu )... Da, datorita faptului ca ii schimbatoare stau in fata unui procesor I7 si nu a unui 286.

| HueyFreeman a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Stai asa ca ai incurcat arsii pe rug. Pe Giordano Bruno l-au carbonizat nitel, nu pe Galileo.

Răspuns utilizator avertizat
| HueyFreeman a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

"După ce, mai târziu, și-a apărat din nou părerile în celebra sa lucrare, Dialog despre cele două sisteme principale ale lumii, publicată în 1632, a fost judecat de Inchiziție, găsit „vehement suspect de erezie", forțat să retracteze și și-a petrecut restul vieții în arest la domiciliu."

http://ro.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno

| 7Dany a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Interpretezi ceea ce zic dupa bunul plac. Nu am spus ca toti crestinii de atunci nu cunoseau Biblia si nici ca cei de azi stiu orice adevar. Daca nu stii sa citesti ceea ce scriu te rog sa inveti, altfel ( scuza-ma ca spun asa) dai dovada ca mintea iti lucreaza foarte putin. Nu ma refeream la medici, desi si ei fac o gramada de greseli. Ma refeream la medicina ca si stiinta, care azi descopera un medicament care ajuta stomacul si ii face publicitate si abia maine, dupa ce o murit cativa, spun ca de fapt medicamentul distrugea esofagul ( ii doar un exemplu). In mintea umana am incredere cand vine vorba de 2+2 nu cand vine vorba de viata mea. La faptul ca tie ti se pare aberant ca Dumnezeu sa fie creat lumea in 6 zile iti spun ceea ce spunea si Domnul Isus la niste saduchei care o venit cu o intrebare prosteasca : " Va rataciti caci nu cunoasteti nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu". Te rog cauta-mi citatul ala ca in Bibliile pe care le cunosc eu nu exista. In nici o traducere pe care o stiu nu scrie ca l-a dus pe munte de unde putea sa vada tot Pamantul. Si doresc sa le spun si celorlalti care stiu Biblia din auzite sa faca bine sa o citeasca daca doresc sa dovedeasca ca este ceva gresit prin ea.

| RainboyDash a răspuns:

Nu te baza pe stiinta.Stiinta e pentru a tine un oarecare echilibru in lume, cat sufletul e inca atasat de corp. Daca crezi cu adevarat vei merge cu gandul si sufletul mai departe de stiinta.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Citatul din 2 Petru 2:12 scoate în evidenţă că animalele au fost de la bun început muritoare, nu că le-ar fi vânat omul, ci pentru că aşa au fost create de Dumnezeu.
Cât ţine fotografiile ce mi le-ai prezentat nu văd în ele dovada clară că oamenii au fost primitivi sau au evoluat. De ce nu cred? Dacă omul ar fi evoluat pe parcursul la mii sau zeci de mii de ani ar trebui să existe o mulţime de dovezi fosile. Dar câte au fost descoperite? Milioane care corespund aproape exact cu forma corpului nostru şi doar câteva diferite care sunt aduse ca "dovezi" că omul a evoluat. Dar nu pot fi aceste exemple din urmă cazuri de anumite malformări? Dacă perioada de evoluţie a durat aşa de mult, nu este e logic de aşteptat ca să existe dovezi din plin care să susţină această idee? Atunci, de ce există atât de puţine? Iată de ce spun că acele fotografii sunt dovezi vagi pentru mine.