1 Cor. 11:3–10: „Capul oricărui bărbat este Cristos, capul femeii este bărbatul şi capul lui Cristos este Dumnezeu... Orice femeie care se roagă sau profeţeşte cu capul descoperit îi aduce ruşine capului ei... Fiindcă bărbatul nu trebuie să aibă capul acoperit, deoarece el este chipul şi gloria lui Dumnezeu, dar femeia este gloria bărbatului. Căci nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat şi, mai mult decât atât, nu bărbatul a fost creat pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. Din această cauză şi din cauza îngerilor, femeia trebuie să aibă pe cap un semn al autorităţii asupra ei". (O femeie creştină care îşi acoperă capul când împrejurările o cer dovedeşte respect faţă de principiul autorităţii stabilit de Dumnezeu. Cristos respectă autoritatea teocratică; bărbatul şi femeia au obligaţia să facă la fel. Adam, primul bărbat, nu a fost născut de o femeie, ci a fost creat de Dumnezeu. Apoi, folosind o coastă luată din Adam, Dumnezeu a format-o pe Eva şi a declarat că ea va fi un ajutor pentru Adam. Astfel, bărbatului, care a fost creat primul, i s-a încredinţat poziţia de cap. Bărbatul nu îşi acoperă capul când „se roagă sau profeţeşte", fiindcă, în ce priveşte autoritatea, el este ‘chipul lui Dumnezeu’, adică nu are un superior pământesc în chestiunile legate de familia sa. Dar o femeie care ‘s-ar ruga sau ar profeţi’ fără să-şi acopere capul ar dovedi lipsă de respect faţă de poziţia acordată de Dumnezeu bărbatului şi i-ar aduce ruşine capului ei. Chiar îngerii, care sunt membri ai organizaţiei cereşti a lui Iehova comparată cu o femeie, observă ‘semnul autorităţii’ pe care îl poartă femeile creştine fidele şi îşi amintesc de propria lor supunere faţă de Iehova).
Ar fi o treaba sa fie cele intr-o relatie cu capul acoperit si cele single cu capul descoperit!))
Eu am sunt cu prietenul meu de un an. nu mai sunt cum m-a facut mama. asadar trebuie sa port pe cap nu?
Eu port de obicei casca de protectie (din cea pentru mineri, cu lampas) ca uneori mai cade ceva de sus (in jos).
Dar nu mai intreba daca sunt maritata - e secretul meu.
Cind o sa se inaugureze Catedrala Poporului, atunci ar fi bine sa-si acopere cu totii capul cu ceva pentru ca Bucurestii au seismicitate.
Capul acoperit, privirea in pamant si gura inchisa, cam tot asa ar trebui sa fii si in societate.
Atentie, porunca de acopereala se refera la cap (pe cap, adica nu in cap - interiorul poate fi lasat gol dupa dorinta) nu la trup.
Pentru acoperit (capul) se permite orice obiect. Poate fi o cusma, un turban, o casca de pilot militar sau motociclist. Poate fi o palarie facuta din par uman sau animal (atentie, parul el insusi de cap nu se pune - daca vrei sa-l folosesti trebuie sa il dai jos si sa confectionezi o protectie de cap ca mai sus).
Deci e OK sa se intre si in pielea goala dar atentie la umbra si racoare.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: