Aproape o noapte.
Prima fază a noptii:
"Moise şi-a întins mâna spre mare. Şi Domnul a pus marea în mişcare printr-un vânt dinspre răsărit, care a suflat cu putere toată NOAPTEA";
Ultima fază a noptii:
"Moise şi-a întins mâna spre mare. Şi ÎNSPRE DIMINEAȚA, marea şi-a luat iarăşi repeziciunea cursului, şi..."
Pai poate au ales locul mai îngust al mării, si vântul a suflat mult mai tare decât am crede noi.
Nu stiu, cauta pe internet să vezi unde Marea Rosie se îngusteaza.
Da, din Egipt plecau, mai precis din Ramses.
După cum îmi aduc aminte, semințiile lui Iacov au primit în stăpânire de la faraon toata partea Gosen, dar acestia s-au întins cu timpul până la Ramses.
Nu cunosc distanta, dar exista un instrument de masurare a distantei pe aplicatia Google Earth.(poate îți va fi util)
33 de km în 4-6 ore nu stiu daca ar fi parcurs lent pe jos prin mare, dar având în vedere că ceata de faraoni a fost vazuta înainte ca poporul evreu sa intre în mare, ar fi mers fuguta-fuguta pana la celalalt mal cu camile cu tot.
Dar se prea poate si cu o viteza medie în mers, având în vedere ca omul ar parcurge aprox 5-6 km pe ora
5 ore fiind suficiente pentru 30 km
Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Kilometru_pe_or%C4%83
Omul face 5 km pe ora
Improvizau si ei, nu erau babalaci ca noi. Se urcau pe camile si ce mai ramanea veneau din urma.
Si ti-am mai zis eu ca, 5 km pe ora la un pas moderat, dar crezi ca mergeau normal cand filistenii erau înapoia lor?
Daca mai întreba pe mine, aș zice ca bătrânimea pe care o aduci tu în discutie, a ramas în Egipt, cealalalta bătrânime mai în vlagă, au fost suiți pe camile. Na, ca nu te las sa fie ca tine ))
Hai sa vorbim si de copii acum )
OctavianDanielMaria întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: