...pentru ca...ii vad pe altii mai prosti decat mine! Cam despre asta se vorbeste direct sau indirect in religia crestina!
O persoana poate fi fericita cand intelege mesajul Bibliei si are o relatie personala cu Dumnezeu.Matei5:3.Ajunge sa inteleaga scopul vietii, de ce imbatranim si murim, ce se intampla dupa moarte si chiar se bucura de o familie mai fericita pentru ca stie cum sa rezolve anumite probleme pe baza principiilor biblice.De un real folos poate fi situl www.jw.org.
In religia crestina nici nu conteaza daca esti fericit sau nu in viata asta. Pentru ei conteaza doar viata de apoi, unde cica o sa fii fericit pentru totdeauna. Iti irosesti singura si foarte scurta viata pe care o ai pentru o viata care nu exista. De aici si propoganda cu "cei ce sufera mai mult vor ajunge in rai". Scuza perfecta cand nu poti explica de ce zeul tau permite o astfel de suferinta pentru cei ce cred in el.
Incearca s-o practici, apoi vei afla! Sunt concepte inexplicabile si de nepatruns pentru neofiti.
....respecti poruncile si implicit faci voia domnului.
Facand voia domnului inseamna ca domnul e multumit si implicit esti si tu fericit ca stii ca ai multumit pe cineva si nu pe oricine, mai ales pe domnul.
La randul lui domnul iti ofera recompense pentru ca ai respectat poruncile, recompense care te fac fericit
asta cred eu ca e fericirea de baza la crestini.
Pentru ca nu exista motiv de a fi trist, toate lucrurile care cauzeaza tristete,durere,nu mai sunt. Insusi Iubirea este prezenta pentru ca ura nu mai are loc,este trimisa in chin vesnic. De ce e vesel un copil cand se intoarce tatal sau seara de la lucru? E vesel fiindca se afla in prezenta tatalui sau,cel ce are grija de el si il iubeste.
Daca stam sa ne gandim,toate lucrurile pe Pamant sunt efemere,pur si simplu e greu sa zambesti in mijlocul unor oameni atat de tristi. Si toate motivele pe care le cauti sa zambesti sunt lucruri care trec,indestulare, avutie, faima, succes, singurul motiv pentru a fi fericit care imi vine in minte este iubirea. Atunci cand iubesti si esti iubit nu-ti pasa de nimic, pur si simplu esti fericit.
La fl si in rai. Esti aproape de Creeator, cel ce ne-a facut dupa chipul Sau si asemanarea Sa pentru ca El este Iubirea.
Din pacate acest gen de fericire este accesibila doar "spiritelor mediocre", dar nu cred ca un filosof, un ganditor, sau in principiu, un om ce a reusit sa vada dincolo de superficialitatea acestor lucruri ar mai fi incantat de ele.
Iubirea este pentru om cam ce este Pedigree-ul pentru un caine, insa ceva mai profund de atat nu ai? Este demonstrat ca afectivitatea se poate manifesta si la organisme inferioare noua, atunci de ce naiba mai avem un neocortex asa dezvoltat cand am putea experimenta iubirea si cu encefalul unui caine?
Animale nu simt iubirea. Inca nu am vazut un caine care sa planga pentru ca l-a parasit femela sau sa nu poata dormi noaptea pentru ca femela visurilor lui nu-l baga in seama pe strada. Animalele simt atractie sexuala, adica dorinta de a penetra.
Iubirea e altceva. Eu nu o pot explica.
"Înţeleptul este înţelept pentru că iubeşte. Nebunul e nebun pentru că el crede că poate înţelege dragostea." -Paulo Coelho-
Un raspuns foarte frumos :
"Daca stam sa ne gandim, toate lucrurile pe Pamant sunt efemere, pur si simplu e greu sa zambesti in mijlocul unor oameni atat de tristi. Si toate motivele pe care le cauti sa zambesti sunt lucruri care trec, indestulare, avutie, faima, succes, singurul motiv pentru a fi fericit care imi vine in minte este iubirea. Atunci cand iubesti si esti iubit nu-ti pasa de nimic, pur si simplu esti fericit.
La fl si in rai. Esti aproape de Creeator, cel ce ne-a facut dupa chipul Sau si asemanarea Sa pentru ca El este Iubirea."
Poate o sa vada si cine trebuie, incat sa primesti si o funda
Poti fi fericit chiar si pentru simplul fapt de a recunoaste vietii tale un sens, si te recunosti pe tine a fi pe calea acelui sens...
Sensul acestei vieți este veșnicia, eternizarea persoanei, fericirea veșnică.
Păcat că unii nu recunosc nici un sens vieții lor, în timp ce complexitatea creației depășește orice imaginație. Într-un vârf de ac de ADN se găsește atât de multă informație codificată încât dacă ar scrisă, ar fi necesare cinci teancuri cu cărți care să se înșire de la Pământ la lună!
Și totuși unii nu dau nici un sens vieții lor...
Asa este. Oamenii orbecaie prin bezna acestei lumi,fiecare din noi cautand ceva care sa ne umple un gol in suflet. Unii isi ineaca acest gol cu alcool,droguri, femei iar la sfarsitul vietii, cand se trage linia, ramane doar praf si o viata irosita.
Suntem fericiti cand suferim pentru ca suferinta ne aduce mai aproape de regatul Domnului.Suntem fericiti cand daruim la saraci, suntem fericiti cand suntem ultimii pentru ca ultimii o sa fie primii.Ne face fericiti cand ajutam persoanele in jurul noastru si cand il facem fericit pe Dumnezeu.
Pai o fericire absoluta cred.Nu prea stiu cum e. Tata mi-a spus odata ca a visat ca Iisus l-a dus in rai si in iad sa-i arate ce se intampla daca continua cu dependentele lui.Si cand i-a aratat Raiul a spus ca era ca un oras plin de culori si oameni.Insorat mereu si raurile erau de lapte si de miere.Mi-a spus ca acolo simti doar fericire.
Mai mult nu stiu.