| bluevibess a întrebat:

In ce credeti? Religie sau Stiinta? Fara raspunsuri in care sa fie incluse amandoua.Ori una ori alta.

34 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

In Domnul Hristos sunt „ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei".

| MMihai a răspuns:

O religie adevărată, nu este cazul creștinismului, nu ar trebui să fie în contradicție cu știința!
Răspunsul corect este cu și nu cu sau!
Religia adevărată este cea făcută de oameni pentru oameni, nu se pretinde de sorginte divinică, ea este dinamică fiind mereu îmbunătățită în funcție de nivelul de cunoaștere al umanității.

| Angel0 a răspuns:

"Ori una ori alta" este doar pentru fanatici ignoranti.

| bluevibess explică (pentru Angel0):

Chiar deloc, asta e opinia clara.Sau voi crestinii nu puteti sa va explicati asa-zisele "credinte" fara adevaruri stiintifice?

| Angel0 a răspuns (pentru bluevibess):

Stiinta nu este a ateilor.

| Dandanache a răspuns (pentru bluevibess):

Asta e opinia clara? A CUI? De unde scoti dualismul asta? Dar tu in ce crezi, in trup sau in minte? Amandoua nu poti, ori f..., ori scrii catrene.

| shadovv a răspuns (pentru Dandanache):

Trup si minte? De ce nu pot fi amandoua? Hardware si software!

| Dandanache a răspuns (pentru shadovv):

Eram ironic, bineinteles ca poti.

| Inferno a răspuns:

Cred ca religia greseste, stiu ca stiinta are dreptate.

| OOOLEOOO a răspuns:

In mine.

| shadovv a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Existentialism ieftin...

| alexandra2859 a răspuns:

Stiinta!

| MishuD a răspuns:

Nu "cred" religii si nici in stiinta nu pot sa "cred".
Nu e nevoie de credinta ca sa accepti niste adevaruri reale si demonstrabile. Stiintele se ocupa cu fenomene reale, religiile sunt doar basme.

| RAY a răspuns:

Eu cred in stiinta de ce? pai in primul rand o inteleg are sens, logica, ratiune si nu spune ca stie adevarul absolut, in plus stiinta poate dovedi cea ce afirma

| Mădă0611 a răspuns:

Stiinta.

| M25M a răspuns:

Stiinta.

| WhatheWow a răspuns:

Stiinta. Religia nu e decit indoctrinare si manipulare.

| Narfundo a răspuns:

Amandoua ma depasesc.Cred in bani, masini noi, dragoste la prima vede, curve.Sunt o multime de lucruri in care cred cu adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiinta! Nu mai cred in povesti de cand aveam 5 ani.

| CryChristiAN a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar stii ceva din stiinta?smug Ca voi ateii va bazati doar pe fizica de clasa a 6-a

| anonim_4396 a răspuns (pentru CryChristiAN):

Dar voi pe ce va bazati? Pe povesti de adormit copiii?

| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai exact cata stiinta cunosti?

| MishuD a răspuns (pentru CryChristiAN):

Ups, scoate'ti te rog mucul din fasole.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ambele! As spune ca crezurile mele acum sunt pseudo-stiintifice deoarece sunt foarmate din religie si stiinta avand la baza cele spuse de satanismul spiritual. PS: sunt satanist

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da tu ce esti? inger sau drac, de faci prezenta? ori magarul de servici?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi, eu nu vorbesc niciodata licentios, e o intrebare de... toata prostia! Le spun copiilor de multe ori: 'Gandeste inainte sa spui ceva!' E o problema frecventa la romana, ca nu gandesc, ii ia gura pe dinainte. E o consecinta negativa a scolii, admit. Gandeste!

| CryChristiAN a răspuns:

Iubesc stiinta pentru ca e usoara matematica, fizica si chimia, dar aleg religia.

| MishuD a răspuns (pentru CryChristiAN):

Matematica e "usoara"? big grin Fizica si chimie la fel?
Asta e ceva ce nu am mai auzit de mult. Ori nu stii destule cat sa ti se para complicate, ori esti un om cu o minte exceptionala.
Eu iti doresc totusi cea de'a doua varianta. Dezvolta'ti cunostiintele in domeniile acestor 3 stiinte, in momentul in care o sa ajungi la un nivel destul de avansat o sa realizezi ca basmele copilariei tale nu au sens.

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

Ştiinţa. Normal. happy

| Omega233 a răspuns:

Daca spun filosofie merge?

| shadovv a răspuns (pentru Omega233):

Raspunsul asta merita un premiu!

| SugarSkull a răspuns:

Stiinta. Religia e pentru cei care incurca basmul cu realitatea.

| Maria0916 a răspuns:

Religia si stiinta se bat cap in cap.Eu aleg Religia, desi nu detest stiinta, sunt lucruri care doar religia le poate explica, dar sunt lucruri pe care doar stiinta le poate explica. oameni de stiinta, consacrati prin descoperirile lor stiintifice, afirma ca nu au nevoie de Dumnezeu pentru a cerceta, tot asa cum, Dumnezeu si religia, nu au nevoie de stiinta pentru a fi legitimate.Dar religia poate fi ajutata de stiinta, reciproca fiind valabila.

| UrsuSocat a răspuns:

Mie personal imi place sa le impletesc. Eu cred ca Dumnezeu a facut lumea asta dupa principii logice si stintifice. Poate ca sunt lucruri care acum ni se par minuni dar peste 1000 de ani vor fi stiinta pura. Doar ca Domnul le-a potrivit pe toate in asa fel incat noua sa ne para ca a facut o minune.