Dumnezeu e Dumnezeu tatal iar Iisus este Dumnezeu fiul, iar in cea ce priveste rugaciunea cred ca important e sa te rogi orcaruia dintre Ei. Si din nou doar parerea mea este ca nu exista un rang intre ei doi
Rang (cum spunea cineva mai inainte) nu exista dar exista RESPECTUL Fiului pentru Tata.
Ioan 14, 8. "Doamne", i-a zis Filip, "aratã-ne pe Tatãl, si ne este de ajuns." 9. Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vãzut pe Mine, a vãzut pe Tatãl. Cum zici tu dar: "Aratã-ne pe Tatãl?"
Intre Dumnezeu Tatal Dumnezeu Fiul si Duhul Sfant exista o asemenea unire incat la oricare din Ei te-ai ruga te rogi la toti in acelasi timp, fiecare dintre Ei reprezentandu-i pe toti in acelasi timp.
Dumnezeu este CREATORUL a tot ce are viata inclusiv al lui Isus Cristos (apocalipsa 4:11 si coloseni 1:15)
apoi Isus insusi a afirmat ca "Tatal este mai mare decat mine" Ioan 14:28b si in Filipeni 2:5-8 spune clar ca Isus nu s-a gandit sa fie EGAL cu Dumnezeu ci sa umilit.
iar in ce priveste rugaciunea, cui trebuie adresata, Biblia ne invata ca numai lui Iehova Dumnezeu, care este Dumnezeul cel viu si de temut, care, conform cu Psalmul 65:2 mai este numit si Ascultatorul rugaciunii.
Chiar si Isus s-a rugat. nu inteleg, ce sustii tu, emaS, cum s-a rugat Isus lui insusi? si nu ma aburi ca Isus ca om sa Rugat la Dumnezeu Tatal care de fapt ii aceiasi persoana cu el numa ca era in cer. nu ii valabila explicatia asta.
Este o singură divinitate, un singur Dumnezeu, dar care, se Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.
Aceasta este cea mai profundă taină a creștinismului, faptul că Tatăl, Fiul și Sfântul Duh au aceeași Ființă sau natură divină. O singură natură divină care nu se împarte dar este proprie în totalitate tuturor celor trei Persoane divine!
O asemănare în ordinea lucrurilor create nu se poate găsi, decât în mod parțial și limitat!
O asemănare în acest sens s-ar putea găsi cu următorul exemplu:
Dacă am avea trei lumânări aprinse (distincte) dar pe care le ținem foarte apropiate una de alta (strânse la un loc), s-ar forma o singură flacără, unică, imposibil de delimitat pe criteriul surselor. Este imposibil să delimităm, să trasăm limite: de
unde până unde ține flacăra de la lumânarea 1, de unde până unde ține flacăra de la lumânarea 2, de
unde până unde ține flacăra de la lumânarea 3!
Flacăra ar fi astfel un simbol al unității de "de neseparat", deși, sunt trei surse.
În cazul divinității, există o singură "Sursă", o singură natură divină, manifestată prin trei "ipostasuri" sau Persoane, clar prezentate în Sfânta Scriptură: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
Noul Testament atestă în mod transparent divinitatea fiecăreia din cele trei persoane divine: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt! În acest sens există sute de versete în Noul Testament!
Iată doar o mică parte din citatele care atestă spre exemplu, divinitatea Fiului, a doua Persoană din Sfânta Treime:
Ioan 1, 23 – "El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: "Îndreptaţi calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul.,, Domnului" este aici traducerea pentru Iahve, Dumnezeu! Isaia Îl identifica pe Mesia (Mântuitorul Hristos) cu Dumnezeu.
Ioan 1, 34 – "Şi eu am văzut şi am mărturisit că Acesta este Fiul lui Dumnezeu. " Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (Mântuitorul Hristos) -,, Dumnezeu-Tare, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să vină’’
Sfântul Ioan Evanghelistul spune despre Mântuitorul Hristos: Ioan 1, 3 -,, Toate prin El s-au făcut şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut’’. El nu face parte din "creaţie", pentru că El este "Creatorul"!
Facere 1, 1 - "La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul. În textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-o formă de plural, Elohim. Acest plural este întâlnit în Vechiul Testament în sute de locuri! Şi ştim foarte bine că deşi evreii nu ştiau că pluralul se referă la treimea de Persoane divine, ei nu au îndrăznit să modifice Revelaţia lui Dumnezeu!
Matei 28, 19 - "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh’’. Fiului şi Duhului Sfânt Ii se acordă aceeaşi importanţă ca şi Tatălui.
Evrei 1, 1 - "După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. - În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile;"!
Evrei 1, 3 - "Care (Fiul), fiind strălucirea slavei şi chipul fiinţei Lui şi Care ţine toate cu cuvântul puterii Sale (!), după ce a săvârşit, prin El Însuşi, curăţirea păcatelor noastre, a şezut de-a dreapta slavei, întru cele prea înalte,"
Evrei 1, 4. - "Făcându-Se cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un nume mai deosebit decât ei.
Evrei 1, 5. Căci căruia dintre îngeri i-a zis Dumnezeu vreodată:; şi iarăşi:?"
"Fiul Meu eşti Tu, Eu astăzi Te-am născut" (Psalmul 2, 6) şi "Din pântece mai înainte de Luceafăr Te-am născut!" (Psalmul109, 3) conţin un limbaj figurat şi se referă la Dumnezeu Fiul. "Astăzi" şi "mai înainte de Luceafăr" sunt două expresii care, aşa cum reiese din contextul lor original, se referă la veşnicie!
Crestinismul este o religie monoteista.la ora de istorie am invatat ca Iisus Hristos este cel caruia trebuie sa ne rugam.sincer nu stiu raspunsul exact dar eu cred in Dumnezeu.acuma ai sa vezi "inteligenti" care iti dau citate din bibilie dar nici ei nu stiu raspunsul cel corect, deoarece nimeni nu cred ca il stie."Cui trebuie sa ne rugam?"
complicat..in unele rugaciuni incepem cu "Tatal nostru care este in ceruri"
"Doamne Isuse Hristoase Tu Cel Ce Esti Fiul Lui Dumnezeu" dupa cum poti observa uneori chiar si religia se contrazice.religiile sunt facute pentru.a manipula o masa de oameni.numai bine! nimeni nu iti va da un raspuns corect dar fii buna la suflet si crezi in Creator deoarece nu suntem singuri!
Te afli intr-o oarecare confuzie, nedorita, dar confuzie. Dumnezeu Tatal este tatal Dumnezeului Fiu, pana aici este corect dar faci cateva confuzii (probabil datorita "orientari" spirituale). Creatorul a vietii pe pamant, Iehova cum Il numesti tu ESTE ISUS HRISTOS si nu Dumnezeu Tatal. Deci atunci cand te rogi lui Isus te rogi si Tatalui. Dumnezeu Tatal nu a fost niciodata pe planeta noastra, numai Dumnezeu Fiul a fost. Studiaza Biblia si vei vedea cat de simplu si usor este sa descoperi adevarul. EmaS are dreptate, Isus s-a rugat Tatalui cat a fost pe pamant deoarece avea doar natura umana cat a fost aici. SImtea nevoia unei continui comunicari cu Tatal Sau si totodata si al nostru. Explicatile sunt valabile atata timp cat sunt CONFORME cu Biblia.
Ca tot spuneai de explicatii din biblie... Isus spune tatal este mai mare ca mine ioan 14:28 si despre Isus se spune ca nu s-a gandit sa fie egal cu Dumnezeu filipeni 2:5-8 si vii tu si spui ca Iehova ii Isus.
cum sa fie Isus creatorul?
Apocalipsa 4:11 spune ca Iehova Dumnezeu este creatorul si el merita toata cinstea si gloria din partea noastra, nu Isus, nu "sfintii" nu maria, nu preotii sau alte personaje. cum vii tu si spui lucrurile astea. inseamna ca voi nu ganditi logic, voi ganditi abstract. aaa
stiai ca mai nou 4+4=7?
Nu este vorba de trei Dumnezei diferiti, ci despre un triplu acord de vointa, actiune si esenta a lui Dumnezeu.,, Sunt felurite daruri, dar este acelasi Duh;
5. sunt felurite slujbe, dar este acelasi Domn;
6. sunt felurite lucrari, dar este acelasi Dumnezeu, care lucreaza totul in toti.,,
sau Efes.1:17,,. Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui,,
sau Evrei 9:14,,. cu cat mai mult sangele lui Hristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui Viu!,,
Cum ma dumnezeu tatal si dumnezeu fiul? de ce mai ii tata si fiu daca sunt aceiasi persoana?
"Sfântul Ioan Evanghelistul spune despre Mântuitorul Hristos: Ioan 1, 3 -,, Toate prin El s-au făcut şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut’’. El nu face parte din "creaţie", pentru că El este "Creatorul"!"
asta in fals fals fals!
coloseni 1:15 spune ca Isus ii inceputul creatiei lui Dumnezeu, apoi spune ca prin el s-ai creat toate lucrurile, nu el a creat.
iar Creatorul este Dumnezeu, nu fiul. (apocalipsa 4:11)
Spune in apocalipsa ca "Tu" ai creat TOATE lucrurile, si vii tu si zici ca Isus este creatorul
imi place de tine
anonim_4396 întreabă:
PorumbRodica1965 întreabă: