"Ce imi place cand va prind." M-ai facut sa zambesc. Pai cine se ascunde? De mult am spus ca sunt crestin.
"Ete ca tu esti credincios. De ce nu se arata?" Aceasta este o intrebare care ma pune pe ganduri. Nu in sensul ca nu stiu de ce nu Se arata, ci pentru ca nu stiu cum sa-ti explic. Dar ca sa fiu pe scurt: toate la timpul lor.
"Tu zici ca Dumnezeu a distrus Sodoma si Gomora pentru ca au crezut in el?" Nu. Ci Sodoma si Gomora au fost distruse pentru ca erau cetati in care imoralitatea ajunsese pana la cer.
"Dar nu se culcasera inca, si oamenii din cetate, barbatii din Sodoma, tineri si batrani, au inconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colturile.
Au chemat pe Lot si i-au zis: "Unde sunt oamenii care au intrat la tine in noaptea aceasta? Scoate-i afara la noi, ca sa ne impreunam cu ei."" (Geneza.19:4,5)
"Iata care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era ingamfata, traia in belsug si intr-o liniste nepasatoare, ea si fiicele ei, si nu sprijinea mana celui nenorocit si celui lipsit." (Ezechiel.16:49)
"Si acum nu este imoralitatea mai mare? Exemplu: ''Imoralitatea'' de a fi homosexual."
Deocamdata nu este la nivelul celei din Sodoma si Gomora. Cand va fi, va fi imposibil sa nu vedem acest lucru.
Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu va pedepsi popoarele si indivizii pentru legalizarea imoralitatii.
La fel stau lucrurile si cu pagina despre situatia incestului din lume. Cat le vezi de dezvoltate si infloritoare aceste state, in curand o sa miram de nenorocirea care va cadea peste ele. Nu se poate sa traim in pacat si sa fim si fericiti.
Dumnezeu nu este o persoana care de-abia astepat sa pacatuim ca sa ne pedepseasca. El ne ofera timp si ca individ si ca natiune pentru ca sa traim normal, sanatos la trup, suflet si minte, asa cum a lasat El. Dar lipsa pedepsei ar fi o incurajare pentru ceilalti sa traiasca si ei nesanatos.
In liberul arbitru vorbim strict de posibilitatea alegerii.
Dar liberul arbitru nu ne scuteste de pedeapsa sau de consecintele alegerilor noastre.
Tot pământul era pustiu și gol pentru că era numai apă pe fața pământului. Nu era uscat