| OctavianDanielMaria a întrebat:

In ce zi a facut Dumnezeu cerul? Scuze. In ce zi au facut zeii iudei "Cerul"? Ca Elohim e la plural. Nu mai zic ca In Geneza sunt mai multi autori. Unu zice "Yahweh Elohim" si altul zice "Elohim", chiar si pe aceeasi pagina. Deci. Fiecare cu abordarea lui. Si se deduce ca au fost lipte mai multe povesti. Si se duce acolo ca femeie nu e om.

27 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Te deranjeaza numele? Eu pentru colegii de scoala, eram Milco,, pentru apropiati eram Cristi. E ceva in neregulă aici? Nu, pentru ca ma numesc Cristi Milco. La fel e si cu numele lui Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care cer?
Ca sunt doua si trei din perspectiva crestina.https://www.tpu.ro/......-alte-cer/
Dumnezeul biblic are doar un singur nume special, cu care S-a si identificat mai tarziu, poate cel mai bine.
https://www.tpu.ro/......voi-chiar/
Celelalte denumiri ale Lui sunt atribute date de evreii din vechime.
Fiecare cu abordarea si capacitatea lui de intelegere, asta clar.
Si se deduce si se duce inapoi la sursa numita Biblia ca sa o intelegi din prisma gandirii tale, nu ale celor platiti de stat.
Te mint cu mapa in mana si tu ii crezi pe cuvant.
De la tine cer mai mult, pentru ca vad mai mult, intelegi mult mai bine cum stau lucrurile, si rumegi inainte sa inghiti.
De data aceasta nu ai rumegat totul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Trebuie sa fie 3 in 1 Dumnezeu(Elohim), deoarece altfel m-ar pune in conflict cu alte versete, si heaven cu semnificatia.
Dar nu este un nume Elohim, si nici nu se poate traduce in ebraica ce inseamna, stim deoarece numele evreilor inseamna ceva.
Dar eu te-am intrebat ceva.

Intram prea mult in amanunte si nu am timpul necesar.
Tu bate toaca pe un subiect ca sa il intelegi si dupa vei incepe si altul.

Deci, ca sa iti explic repede.
Se pare ca nu vrei sa apesi click pe link ca sa ma scutesti de raspuns.
Sunt trei ceruri
1.Atmosfera
2.Universul
3.Universul paralel, o teorie cat se poate de stiintifica si plauzibila din punct de vedere biblic.
Deci cerul lui Dumnezeu sau universul lui este raiul respectiv.
A, si este luminos, am uitat sa iti zic.
Deci nu e intunecos precum al nostru conform unor versete.

Nu e din moment ce vorbesti de manifestarea Lui Dumnezeu pe muntele Sinai.

Nu au interpretat prost, intrucat cerul 3, pe care tot l-ai ignorat in conversatia noastra, reprezinta raiul lui God.
Si daca rai=cer automat heaven mai inseamna si Rai.
Ti-a expirat timpul. Pa
Ma pun la somn ca nu am dormit noaptea trecuta. VB

Dupa cum am zis, este o teorie, ca Big Bangul
Daca vrei sa crezi ca big bang este o fictiune, atunci si multiversul este la fel.
Dar unele fictiuni stiintifice din trecut au devenit adevaruri stiintifice de azi.

Nu mai pot dormi.
Poate din cauza luminozitatii de la laptop.

Nu, e vorba de luminozitatea lui.
Nu am dat pe modul nocturn cand a trebuit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Elohim se traduce Dumnezeu, iar YHWH este numele personal al Tatălui.Și nu mai lua numele Domnului în deșert!
„Opriți-vă și recunoașteți că Eu sunt Dumnezeu, că sunt deasupra popoarelor și că dețin autoritatea supremă față de toți oamenii de pe pământ!"
Psalmii 46:10
Să nu iei în deșert Numele Domnului Dumnezeului tău, căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.
Exodul 20:7

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Zeu nu este un nume, Zeus da, dar la evrei avea o semnificatie acel nume.
Deci Elohim nu este nume.
E ca si cum ai zice ca Alexandru(Elohim) inseamna Andrei(Dumnezeu) si Andrei inseamna (Fiinta Suprema).

Ar fi prea ciudat ca Dumnezeu sa se numeasca, Zei?
Tu daca ai fi fost Dumnezeu te-ai numi asa?
Nu ti-ar fi rusine de numele tau?
Eu da.
Eu aveam un nume de manelist daca eram in Israel.
Ma numesc Beniamin aici, si acolo ma numeam fiul dreptatii.

| badpanda a răspuns:

Corect.Elohim este pluralul lui El.
Yhwh era doar unul dintre ei.Se presupune ca a fost fiul unui El.
In Biblie spune clar ca YHWH a mostenit neamul lui Yacov.

Deut 32:8. Când Cel Prea Inalt (Elyon) a împărţit moştenire popoarelor, când a împărţit pe fiii lui Adam, atunci a statornicit hotarele neamurilor după numărul fiilor lui Elohim;
9. Iar partea Domnului este poporul lui Iacov, Israel e partea lui de moştenire.

Asa cum ciobanii isi impart oile sau lasa mostenire.Pamantul a fost impartit fiilor de Elohim in functie de populatie.
YHWH a primit o mana de evrei doar.

| Motisor a răspuns:

Iti dau un sfat, nu mai gandi cu logica de grec cand citesti Biblia, gandeste cu logica de evreu, din moment ce a fost scrisa de evrei. Biblia a fost scrisa pentru oameni, de oameni, înțelesul fiind ghidat de Dumnezeu. Autorii au scris fiecare in cuvintele lor, au tradus ce li s-a aratat, ca sa putem intelege si noi ceva. Daca se punea Dumnezeu sa scrie crezi ca mai intelegeai ceva, din doua cuvinte te facea lat, nici cum te cheama nu mai stiai. Ca sa vorbesti cu furnicile trebuie sa te cobori la nivelul lor, da vorbesti pe limba lor. Dumnezeu vrea multe sa ne spună, dar noi suntem limitati. Ce ai putea sa transmiti tu unei furnici vorbind cu ea de exemplu? Si trebuie sa te gandesti din perspectiva acelor timpuri in care sa scris Biblia. De exemplu, scrie in Biblie ca toate vitele lui faraon au murit in timpul unei plagi, apoi la alta plaga, este avertizat sa isi adaposteasca vutele. Vine intrebarea care vite daca toate au murit, pai logic ca nu au murit toate, pai de ce scrie ca toate, gandesti ca un grec asta e problema, la evrei, cand spui tot, nu inseamna un tot absolut, Moise a scris cartea exodul, daca el era evreu cum ai fi vrut sa gandeasca, nu ca un evreu, tot se refera la majoritatea. Adica, daca eu te intreb, ai mancat tot? Si tu spui da, dar ți-a mai ramas firmitur, si resturi, poate chiar o lingura de mancare, ai mancat sau nu tot. Nu e chestie de a minti sau de contrazicere, asta este gandirea umana. Sa stii ca nu conteaza ce Biblie citesti, înțelesul este același, ca spui rai sau cer tot la acelasi lucru te gândești, casa Domnului, asta iti transmite textul, nu mai scoate cuvinte din context si lasa deoparte ochelarii de grec, sa stii ca nu ai ce demonsta nimanui nimic, pentru viața ta te zbati. Cat despre ziua de odihnă, chiar si un copil isi poate da seama, daca evreii, de cand sunt ei pazesc ziua a șaptea adica sambata, Sabatul, si nu s-a schimbat niciodată ce zi crezi tu ca e ziua de odihnă. Daca tot nu esti convins, cauta in istorie si vezi cine a schimbat ziua de odihna in ziua Domnului, duminica, pentru ca atunci cica s-a înălțat Dumnezeu, care e logica sa scimbi ziua nici eu nu stiu, dar lumea a cumparat galusca si merge. Cauta in intelesul limbilor si sa vezi ca de pre multe ori ai sa găsești ca sambata se numeste Sabat de fapt in limba respectivă. Daca vei cauta din toată inima ti se va descoperi, daca cauti doar sa arunci cu acuzatii si ocara, nu vei intelege nimic si vei ramane sarac si orb asa cum ne nastem fiecare.