Încearcă să mergi și la o Liturghie într-o biserică ortodoxă. Atmosfera este cu totul alta, cu adevărat sacră, nu atmosferă de firmă IT.
Cu adevarat sacra:
-5 ore o slujba.
-impartasanie copii cu aceeasi lingurita.
-femeiile nu au voie sa se uite inspre altar.
-preoti cu multe tarife pentru orice.
-multi bani investiti in biserica si nu in incercarea de a aduce pe enoriasi mai aproape de cuvantul lui Dumnezeu.
-Singurul care canta e popa si mai mult pe nas decat pe gura, lalaindu se si lungind slujba. Ce sa mai zic ca uneori nu intelegi nimic din ce zice.
-Prea multe cantece dedicate episcopiilor si prea putine rugi pentru oameni sau pentru constientizarea ca exista Dumnezeu.
-Botezuri facute la pruncie unde o gramada de preoti tin prea mult bebelusul in apa. ("cea mai handucapata chestie la un botez e sa l intrebi pe bebelus daca se leapada de satana si nu faptul ca nasul raspunde nu are niciun efect).
99% din nasii din Romania nu si respecta legamantul facut la botezul bebelusului si nu l invata despre Dumnezeu pe parcursul vietii. Fata varului meu are ca nas pe unchiul aceluiasi var. Omul tine post e credincios se roaga, dar ce sa vezi, fiind parinte spiritual in timp ce copilul e mic, trebuie sa indrume pe parinti la viata credincioasa sa i invete sa duca copilul la impartasanie, sa o invete importanta spovedirii, importanta mersului regulat la biserica, importanta citirii bibliei. Sti ce a facut din toate astea pana acum? NIMIC.Problema e ca religia ortodoxa este o gluma. Is mai credinciosi sectantii decat ortodocsii.
99% din sectanti citesc toata biblia macar odata(am sute de prieteni sectanti).
10% dintre ortodocsi citesc biblia aici am mii de cunostinte care supa caracterul lor infect se vede ca n au citit niciodata un cuvânt din biblie.
Is ateu stiu in mare ce se intampla in biblie, pe cand 90% din ortodocsi nu stiu cine i Cain
-greșit: o slujbă tine maxim 2 ore
-gresit: femeile au voie să se uite spre altar
-greșit: nu costă nimic să mergi la slujbă, sa te rogi, sa te spovedesti si impartasesti
-greșit: banii investiti in biserica nu sunt o opreliste pentru a-i atrage pe enoriasi. Nici n-ai unde să-i atragi dacă nu exista o biserică.
-greșit: mai toate bisericile au un cor sau măcar o strană. Faptul că nu intelegi ce zice e problema ta, fa-ti un control la urechi
-nu exista niciun "cantec dedicat episcopilor". Exista rugaciuni pentru ei, pentru că ei păstoresc episcopia și trebuie să ne rugăm pentru ei. De asemenea intreaga Liturgie e compusă din rugaciuni pentru oameni, aici pur și simplu minți cu nerușinare.
-asta e păcatul nașului și el o să dea socoteală pentru asta. Nu religia ortodoxă e de vină că unii nași nu-și fac treaba. Știu foarte mulți nași care-și fac treaba.
-și da, toata lumea ar trebui sa citeasca Biblia, dar păcatul asta e al lor si nu te-a pus pe tine Dumnezeu judecător peste frații și surorile tale. Nu ești superior lor ci cel mult egalul lor. Tu ai păcatele tale la care să meditezi, inclusiv cel al judecării aproapelui
Avand in vedere ce baliverne zisasi, astazi 22.06. 2022 ma pensionai din a mai da explicatii unor incuiati ca tine.
Primele 3 afirmatii mai ales.Man am fost ortodox, tu chiar asa ma iei de prost.Sa-ti fie rusine sincer.Nu am niciun pacat si nu recunosc si nici nu voi recunoaste vreodata autoritatea zeului tau.E doar unul din atatia, asa ca hai SICTIR.(apropo nu sunt incult ca zic sictir, aduti aminte ca si vadim tudor vorbea asa si cu el altfel arata Romania azi).As zice eu mai multe dar nu are rost.Nu ti doresc decat atat, sa-ti dea Universul sanatate, pe cate prostii ai balivernat sus. Sanatate si sa nu mai imi raspunzi.