anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

? In crestinism ce este isus :

a - insusi dumnezeu
b - un semizeu
c - un al 2-lea zeu

48 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Isus este Fiul lui Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

"Fiul"... deci prima varianta a picat. Mai ramane B (un semizeu) sau C (un zeu). Care este varianta corecta?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

happy
Ai vrea tu! Gaia, ti-a placut colindul?!

"Ai vrea tu"... as vrea eu ce? Sa oferi raspunsuri relevante? Da, dar stiu ca nu se poate.

Nu ascult colinde. Cu atat mai putin ce mi-ai trimis tu.

Numai tu pierzi!

Si cam ce anume pierd?

Pentru tine sunt importante "cantecele" din alte religii dedicate altor zei? Le asculti? Eu pierd exact acelasi lucru pe care il pierzi tu adica NIMIC.

Ehe! Este mare diferenta dintre zeii tai inexistenti si Singurul Dumnezeu adevarat relevat prin trei persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Singura diferenta este ca zeul tau este real doar in imaginatia ta pe cand ceilalti sunt morti pentru ca asa vrei tu sa fie. Si asta se aplica si pentru persoanele de alta religie.

Nu ai absolut nici o dovada cu adevarat buna ca zeul tau exista in realitate. Tot e ai tu este "eu vreau sa cred ca este real deci este real". Atat.

Ti-am tot cerut sa aduci dovezi cu adevarat bune si de fiecare data ti le-am "distrus". Ba mai mult, recent chiar tu ai zis ca propriile tale dovezi/argumente nu sunt valide. Deci foarte pe scurt, ai recunoscut ca nu ai NIMIC.

Zeul tau este real pentru ca vrei tu sa fie. Zeii altora sunt inexistenti pentru ca vrei tu sa fie. El este facut dupa chipul si asemanarea ta.

Totul e in imaginatia ta. Obisnuieste-te cu ideea.

Cat de bine iti cunosti zeul?

Domnul Isus s-a nascut si in inima mea. Stiu ca Dumnezeu exista pentru ca vorbesc cu El in fiecare zi. Nu Ii aud vocea efectiv, prin sunete, dar Ii simt prezenta, Ii simt calauzirea, Ii cunosc dragostea pentru mine, Ii doresc harul. Au existat lucruri care s-au petrecut in viata mea si care nu au alta explicatie posibila decat ca sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mantuit si mi-a schimbat viata intr-un mod atat de miraculos incat nu pot face altceva decat sa recunosc si sa laud existenta Lui.

"nu au alta explicatie posibila decat ca sunt de la Dumnezeu"... inseamna ca nu ai cautat raspunsul cu adevarat. Poti sa dai exemple de niste "lucruri" din viata ta care nu au alta explicatie decat un zeu? Si de unde stii tu 100% ca zeul crestin este cel care te-a ajutat? Daca au fost zeii altor religii?

Pe modelul :

X - Mersi doamne.
Y - Dar nu eu te-am ajutat, a fost...
Z -... lasa, m-am obisnuit deja.

Cum sa nu stiu cui i-am adresat rugaciunea mea, in mana cui mi-am incredintat viata si destinul?

Intrebarea ramane valabila. De unde stii tu 100% ca in locul zeului tau nu te-au ajutat zeii altor religii? De unde stii ca multumesti zeului corect daca el nu vorbeste cu tine?

Ce am zis mai sus ramane valabil :

X - Mersi doamne.
Y - Dar nu eu te-am ajutat, a fost...
Z -... lasa, m-am obisnuit deja.

* in cazul in care nu te-ai prins, X esti tu, Y este zeul tau iar Z este zeul altei religii (sa zicem politeiste).

Dar El vorbeste cu mine prin Cuvant, prin oameni si prin glas launtric.

Chiar tu ai zis mai sus ca "nu ii aud vocea efectiv"... dupa cum am mai zis, totul e in imaginatia ta. Nimeni nu vorbeste cu tine... doar ai impresia ca o face pentru ca asa vrei tu sa crezi.

Asta e o alta dovada ca zeii sunt creati dupa chipul si asemanarea oamenilor.

Te inseli.El imi vorbeste la nivelul gandului.Atunci cand medicul mi-a spus ca sotul meu va muri, Dumnezeu mi-a vorbit la nivelul gandului ca nu va muri ci va trai si va vesti lucrarile Domnului.Era ca un cadavru viu, dar Dumnezeu stia ce are in plan cu el.Si asa este cum a spus Domnul.El ma indeamna si ma calauzeste in multe situatii si imprejurari.Hai sa iti spun un secret:chiar in seara aceasta cand mi-ai raspuns ca nici nu ai de gand sa asculti colindul eu m-am suparat si primul impuls a fost sa iti dau ignore, dar Domnul mi-a vorbit sa te scot de acolo pentru ca El vrea sa iti vorbeasca.Si eu am ascultat de vocea Domnului.

| Raniia a răspuns:

El este tot ce este Dumnezeu.

| Inferno a răspuns:

Nu te mai saturi de trolling? Astept sa-mi dai ignore si de pe contul asta.

| Inferno a răspuns:

Inca ceva. Ma faci ignorant, dar tu esti cel care mi-a dat ignore de pe contul celalalt. Cine este ignorantul? Tot eu? Acum da-mi ignore si de pe contul asta si arata-mi cat esti de ignorant.

| Inferno a răspuns:

Poate-mi raspunzi si mie la intrebare. Cine este ignorantul?
Sau ai sa te ascunzi iar dand ignor si scapand de o discutie pe care nu cred ca esti capabil sa o porti?

| RAY a răspuns:

D un simplu om

| mentholinks a răspuns:

Toate enumerate de tine si in plus multe altele.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Iisus este singura lacrima de singuratate varsata pe pamant a lui Dumnezeu.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

In Realitate Iisus Hristos este Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca e sa privesti mitologia evraica din diferite unghiuri (care culmea e corupta din alte legende antice) in difere ipostaze apare in toate cele 3 stari enumerate de tine.

| Zatharra a răspuns:

Dumnezeu e împărţit în 3 persoane:Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.

| RAY a răspuns (pentru Zatharra):

E taiat in 3 sau cum? adica logic cum poate fi dumnezeu si fiu si duh si chiar el, 3 stari in acelasi timp cum se poate asa ceva omule?

| 8mariastar a răspuns:

Nici o varianta nu e corecta Iisus este Fiul Lui Dumnezeu

| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Este fiul lui D-zeu nascut din Sf. fecioara Maria, un evreu nascut in Israel, in oraselul Betleem mai exact.

| Silviuloan a răspuns:

Dumnezeu este unul in fiinta, intreit in persoane : Tatal, Fiul, si Sfantul Duh.

| anonim_4396 explică (pentru Silviuloan):

Deci mai pe scurt, raspunsul tau este A - insusi dumnezeu.

| C0nstantin a răspuns:

E 3 in 1 ca Nesscafe laughing

| EmaS a răspuns (pentru C0nstantin):

Asa cum tu esti format din trup, duh si suflet asa este si cu Sfanta Treime! Sau cum un ou este format din coaja, albus si galbenus.Dar ele formeaza un ou.Cunosc foarte bine istoria evreilor din Biblie.Din moment ce ei au refuzat harul iertarii nu stiu de ce m-ar interesa.

| Azµre a răspuns (pentru C0nstantin):

și marmota învelea ciocolata în staniol...

| tinerelul a răspuns (pentru C0nstantin):

Ma ta tac tu si tu nu sunteti o familie? Sunteti oare mai multi intr o familie? Sau ma ta nu te a invatat sa numeri?

E a 2-a oara cand te intreb : din moment ce ai zis ca cele 3 personaje sunt ca oul, prima varianta (A) cade. Mai ramane B sau C. Deci...din moment ce sunt personaje diferite, isus este un zeu sau un semizeu?

| C0nstantin a răspuns (pentru tinerelul):

1 la mana nu imi dau seama de ce trebuie sa fii atata de dobitoc si sa injuri (sau asa te invata la biserica pe care o frecventezi si nu te lasa religia sa respecti oamenii)
2 la mana una e familia si una e ca aceeasi persoana sa fie impartita in 3 persoane diferite ( logica crestina)
3 la mana pe viitor nu mai semnaliza ca esti retardat din nastere ca nu te ajuta cu nimic.

Daca ai fi inteligent ai observa ca nu te am injurat deloc. "ma ta si tac tu " sunt prescurtari de la "maica ta si taica tu ". Deci daca ai fi invatat ceva carte ai fi stiut ca nu e nici o injuratura in mesajul meu. In rest iti urez suspendare placuta a contului pentru atac la persoana si injurii adresate mie.

Daca erai atent la orele de limba romana mai ales la partea unde te invata sa folosesti cratima, ai fi invatat ca se scrie "ma - ta" si "tac-tu" dar asta e, fa tu pe geniul ala citit si invatat in continuare.
http://www.youtube.com/watch?v=ALFH3OWCvcc cu dedicatie speciala de Craciun poate primesti cadou de craciun Limba Romana

Oricum o sa dai socoteala de injuriile gratuite si o sa ai contul suspendat

Daca gandeai mai mult inainte sa mi recomanzi sa fiu atent la orele de romana, ai fi ajuns la o concluzie ca tastatura mea nu mi permite sa folosesc acea tasta pentru ca este defecta. De aceea am lasat doar spatiu. Dar e a doua oara cand dai dovada de lipsa de judecata NORMALA.

Esti genial omule. De unde vrei sa stiu eu ca ti puscata tastatura ca doar nu ti-am vazut-o. Iti fac eu o donatie sau un act de caritate ca sa iti permiti una noua?

Vroiam doar sa subliniez faptul ca nu toti oamenii sunt cum ii crezi tu si in plus tocmai de aceea nu e bine sa ii judeci dinainte fara sa iei in calcul toate probabilitatile si posibilitatile. In rest Craciun fericit.

| RisenLight a răspuns:

Varianta a (cu specificare :Iisus Hristos este Dumnezeu deodata si egal in fiinta cu Tatal si Duhul Sfant.Ei au aceeasi fiinta, aceeasi esnta divina insa aceasta fiinta acestora se manifesta diferit insa in concordanta una cu cealalta in 3 ipostasuri Tatal Fiul si Sfantul Duh)
Alte nelamuriri - trimite raspuns big grin

| Thethinker30 a răspuns:

Iisus Hristos este: "Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut..." (Crezul, sau Simbolul de credinta). Dumnezeu este Unul in fiinta si intreit in persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Sfantul Spiridon este cel care a explicat unitatea şi diversitatea Sfintei Treimi la primul Sinod Ecumenic in anul 325 ţinînd în mână o cărămidă şi spunînd simplu că este formată din trei elemente esenţiale, şi anume foc, pământ şi apă. În timp ce vorbea, s-a aprins focul în partea de sus a cărămizii şi a început să curgă apa din partea de jos.

| Ermer a răspuns:

Am sa raspund la intrebare intr-un mod mai ciudat.
Imagineaza-ti Soarele. Iisus este caldura, Duhul sfant este lumina, iar Tatal este corpul ceresc.Niciuna nu poate exista fara cealalta.
"Dumnezeu este unul in fiinta, intreit in persoane : Tatal, Fiul, si Sfantul Duh. "
Aceasta este DOGMA Sfintei Treimi.Este imposibil ca mintea umana sa o inteleaga.

| DeNeinlocuit a răspuns:

A - insusi Dumnezeu

Sarbatori fericite!