| ahileintaiul a întrebat:

In crestinism exista Dumnezeu, Iisus, Sfantul Duh, Fecioara Maria si o gramada de sfinti (printre care si Stefan cel mare, care era cam curvar, printe altele).

Lamuriti-ma e o religie monoteista sau politeista?

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Desigur ca e monoteista, la fel cum e un cuplu format dintr-o gagica si 3 masculi care i-o trag. Aia 3 pot fi comparati cu sf treime, iar gagica... bietu' credincios.

18 răspunsuri:
| Allrc24 a răspuns:

Monoteista pentru ca iti pui credinta in Dumnezeu pentru mantuire,adica in Iisus Hristos. Dumnezeu=Sfanta Treime=Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Sfantul duh=Exista un singur Dumnezeu nu 3 dumnezei diferiti in 3 persoane distincte. Sfintii sunt oameni care sau invrednicit de sfintenie pe pamant prin viata lor curata si mijlocesc neincetat pentru noi oamenii in fata lui Dumnezeu adica se roaga pentru noi.Dar repet este monoteista pentru ca iti pui credinta in Dumnezeu pentru mantuire si nu in sfinti.ei ne ajuta dar numai Iisus ne mantuistehappy

| Angel0 a răspuns:

Ti-as explica, dar imi este teama ca uit sa pun vreo cratima si nu mai intelegi nimic.

| ahileintaiul explică (pentru Angel0):

Nu era pentru tine, iar o cratima lipsa se poate considera accident, insa uita-te si tu aici: "Daca esti o copila s-au un copil e clar ca nai de unde sa stii Cine este Stefan cel Mare si Sfant a fost Domnitorul". Asta e lipsa de educatie, lipsa mare

| KlaraWeiss a răspuns:

Monoteista. Dumnezeu e Unul, o singura Fiinta, in trei ipostasuri (Tatal, Fiul si Sfantul Duh). Este singurul pe care il adoram. Nascatoare de Dumnezeu e prea-cinstita, iar sfintii sunt cinstiti ca niste oameni care au facut voia lui Dumnezeu cat au trait. Nu ii consideram Dumnezei pe acestia. " Crestinii ii cinstesc pe sfinti si le inalta rugaciuni. Insa, inchinarea, rugaciunea, are doua forme: a) inchinarea sau rugaciunea catre Dumnezeu: (Matei IV, 10); este o inchinare desavirsita, absoluta (latrie) si b) inchinarea sau cinstirea sfintilor este o inchinare relativa pe care o adresam sfintilor numita dulie, pentru ca ei sint fiinte marginite ca si noi. Gestul este acelasi: cind ne inchinam lui Dumnezeu si cind ne rugam sfintilor, dar sentimentul interior este altul." http://www.biserica.ch/docs/Invatatura_Ortodoxa/cinstirea_sfintilor.htm. Stefan cel Mare a facut pentru tara asta si pentru crestinism lucruri pe care cei care il critica nu le-au facut nici in proportie de 0, 000001 %. Numai bine!

| Rapunzell a răspuns:

Despre Stefan cel Mare iti zic asa: vezi faptele, nu barfele! Ce a lasat in urma sa? Biserici si un neam liber! Asta trebuie sa vedem. De judecat, nu suntem noi in masura.

Cat despre religie, Dumnezeu este unul singur.

Răspuns utilizator avertizat
| secretsisecret a răspuns:

Daca esti o copila s-au un copil e clar ca nai de unde sa stii Cine este Stefan cel Mare si Sfant a fost Domnitorul Moldovei daca nu stii a fost si el om dar a fost infrant numai de 2 ori si restul niciodata cum crezi ca facut asta ducanduse si facand ce zici tu acolo daca eram admin iti dadeam ban la cont pentru ca ori cine stie cine este Stefan cel Mare si de ce a ajuns Sfant! citeste aici> http://www.stefancelmare.info/viata.php dupa ce citesti toata pagina vreau sa vad ec mai zici daca mai indraznesti sa scoti un cuvant spor la citit!

| ahileintaiul explică (pentru secretsisecret):

A fost un individ care si-a aparat statul in evul mediu. Nu e singurul din epoca respectiva. Inainte de a vorbi de ban la cont si de a ma face copil, invata sa folosesti cratima si virgula.

| secretsisecret a răspuns (pentru ahileintaiul):

Da nu e singurul. Dar din pacate nu pot vorbi cu tine pentru ac e clar ca esti un copil stricat cum vezi acasa asa faci cu siguranta o sa vrei sa devi ateu dupa comportament asta da roada. citez,, Copilul lasat sa creasca de aiurea, aduce scarbe mari parintilor " asa scrie in carti daca parinti tai nu te au contrazis e normal sa ai un astfel de comportament! dar nu imi mai zbat capul cu tine pentru ca ori cum nu nu o sa intelegi nimic!

1. Nu sunt copil.
2. Tu chiar nu te descurci cu limba romana in scris

| secretsisecret a răspuns (pentru ahileintaiul):

Pai nu sunt de aici sunt de un an aproape si stiu de la pr si din carti deci e norml la m dar stiu cum sa obtin ce vreau si cum sa scot gargauni din capul altora dar mai bien nu ma mai cert pentru ac tot nu o sa ma mai asculti!

Vad ca ai vrut sa-mi arati ca stii sa folosesti cratima, insa ai folosit-o prost - "m-a mai cert"

| 12alex12 a răspuns:

Politeista,si da exsista si stefan cel mare care si-a dat viata pentru romanie si pentru noi daci prin 2042 el poate va fi duh el acum traieste in rai fundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?/

| psiholoaga a răspuns:

Vrei varianta oficiala sau underground? In teorie, e monoteista, ca e doar un zeu (cu multipla personalitate, dar totusi unul). In practica, un zeu mare si mai multi mici (sfintii, ingerii etc) mie imi suna a politeism. Mai ales ca, precum zeii olimpului, si sfintii nostri sunt specializati: te rogi la unul pentru sanatate, la altul pentru protectie, la altul pentru ferirea de accidente etc.

| robyiyo a răspuns:

Logic ar fi monoteista, deoarece Dumnezeu este divinitatea suprema, care nu are egal, restul sunt un fel de "slujitori" ai lui.

| ahileintaiul explică (pentru robyiyo):

Pai si Zeus era ala smecher, iar restul un fel de slujitori

| robyiyo a răspuns (pentru ahileintaiul):

Da, bun argument, dar din ce am citit eu, Zeus cica a avut si "dusmani" pe masura, pe care s-a chinuit sa-i invinga. Dar Dumnezeu a spus dracului "pleaca din Rai" si nu a stat prea mult pe ganduri, deci Dumnezeu era un smecher, dar Zeus putea sa o ia pe cocoasa.

| ahileintaiul explică (pentru robyiyo):

Asa este, insa Zeus i-a invins si a devenit seful. D-zeu l-a invins pe Lucifer si a ramas seful. O chestie de nuanta, doar.