Si apoi ii spune femeii ca drept pedeapsa pentru ca a ascultat de sarpe, va suferi in timpul nasterii si, cel mai improtant, va fi sluga permanenta a barbatului. Deci de aici se evidentiaza faptul ca ea alt rol nu are pe lume. Cu ea nici macar nu mai conteaza ce se intampla dupa ce moare. De aceea ii spune D-zeu doar barbatului ca se va intoarce in pamant, ca si cum ar fi vorbit cu intreaga specie umana, nu doar cu barbatul. Apropo de asta, in satul in care mergeam eu la bunici cand eram mic, barbatului i se spune "om" in cele mai multe cazuri, iar femeii, "femeie". De parca femeia nu ar fi om. Cam asta era si gandirea celor care au scris geneza. Genul masculin e identificat automat cu intreaga specie, pe cand femeie e parca doar asa un fel de umplutura. Un fel de rau necesar. De aceea e barbatul primul creat, de aceea e femeia creata din el (ca si cum barbatul ar fi creat-o), si de aceea nu a avut D-zeu o fiica, ci un fiu.
Sa fim, oare, atat de insignifiante?
Asta doar daca vrei sa crezi ce scrie in biblie. Eu insa te-as sfatui sa n-o faci. Nu stiu cum poate o femeie sa citeasca biblia si sa nu simta ca acea carte isi bate pur si simplu joc de ea.
Eu nu, dar priveste in jur si vei vedea cum femeia este invinuitata de pacatul originar, cum e tratata ca o sclava, ca doar pentru asta s-a nascut, nu?
Asta nu e decat consecinta raspandirii crestinismului pe meleagurile astea, si a faptului ca la noi la romani el este inca atat de important, si dupa 2000 de ani. Nu stiu, poate daca am fi avut alta religie ar fi fost mai bine, dar sunt sigur ca cel mai bine ne-ar fi fost fara nicio religie.
Si atunci, care-i meritul crestinismului?
"Meritul" lui a fost ca ne-a aruncat in peste o mie de ani de intuneric, din care unele tari inca se chinuie sa iasa. Cunosti acea perioada sub numele de Ev Mediu.
Da,ce pot zice... unii si acum folosesc scrierea sumeriana.
Cel mai trist e ca multe fete/femei cred in prostia asta. Am avut o discutie recent cu o fata in tren (drum spre casa) si ea credea ca femeile nu pot fi egale cu barbatii nici macar din punct de vedere intelectual deoarece in istorie nu exista femei drept cap de afis.
Trist, foarte trist... I-am explicat eu acolo ce I-am explicat, dar trebuie sa se convinga singura.
Ar fi bine sa distrugem mai repede influenta asta negativa crestina... si nu numai.
Inseamna ca nu prea cunoaste istorie. E destul sa ne uitam la numarul mare de regine influente din Europa ultimului mileniu. Sunt foarte multe, de la regina Elisabeta a Angliei la regina Isabella a Castiliei, sau tarina Ecaterina a 2-a a Rusiei. Au fost mai mult decat "cap de afis" in perioadele in care au trait. Au avut un impact asupra intregii lumi.
Eu sper sa se renunte la interdictiile in privinta incinerarii si sa ma reintegrez in absolut pe calea vantului.
"Vantul spiritului meu
A suflat peste viata
Si tot ce era efemer
S-a dizolvat si ai ramas doar Tu, ca esti etern!"
Frumos
Mi se pare normal, pentru un Demiurg...
Cred ca "tot in pamant" ar fi prea... evident raspunsul.
Desi ea fiind parte din el, el fiind pamant, si ea este tot pamant. Scuza-mi expresia.
Deci tot in pamant se pune problema.
Eu as privii totul ca pe un intreg. Un intreg la inceput, dupa care s-a divizat. Si astfel s-au format doua jumatati, avand aceeasi structura, astfel incat ambele tind spre acelasi lucru.
Ma tem, ca nu avem un loc al nostru bine stabilit
Pai daca stam sa ne gandim barbatul nu ar fi mare lucru fara femeie. Iar daca vedem totul din punct de vedere religios, Dumnezeu a facut totul cu un motiv, deci femeia are locul ei.
Si oricum... daca ar fi altfel, e mai bine decat pamant ca noi
Oh, în aproape toate religiile și miturile lumii bărbatul a fost creat înaintea femeii.
Există și excepții: mitologia persană, unde zeul primordial ar fi fost un hermafrodit, sau bineștiutul „ying și yang", sau și mai bine: Mitul Androginului. Aici nu se face neapărat o distincție între bărbat și femeie; ei cum de s-au gândit așa?
Dacă barbatul își are sorgintele în pământ și femeile sunt făcute din carnea lui, deducem că femeile n-au decât să-l urmeze peste tot, chiar și în țărână, pentru că alt loc, în versete, ea nu are.
Nu e cam tragic? Revin, alte confesiuni ale lumii oare de ce au pus problema diferit?
Ma declar bisexuala.
Acum nunta noastră are sens, să nu mai zică lumea...
"unde ne vom dormi somnul de veci?"... voi o sa fiti transformate inapoi in coaste si o sa va petreceti eternitatea in forma respectiva.
E ora pranzului, e firesc sa gandesti asa.
No acum nu trebuie sa te superi pe "realitatea" din spatele acelei povesti. Priveste partea buna, chiar daca vei ajunge o coasta, cainii o sa te placa.
Nu,ca acum am simtit lovitura in plexul solar!
Pai, daca trupul barbatului "este pamant", si daca femeia este luata din barbat, atunci si femeia este tot "pamant". Cred ca e ca si cum ai avea un bulgare de pamant si l-ai rupe in doua. Deci, si femeia e pamant.
Tot in pamant fiindca Adam a fost facut din pamant si coasta lui, la fel, adica se va face si femeia cand va murii pamant, desigur ca sunt intelesuri duhovnicesti, ca Scriptura este o carte inspirata de Duhul Sfant si nu poate fi talcuita orisicum, asadar exista si intelesuri mai profunde.
Am inteles,insa eu ma refer la faptul ca Dumnezeu a luat una din coastele lui Adam,dupa ce la adormit,si a inchis carnea la loc(asa spune Scriptura).Din acea coasta a facut femeia.S-a dus cu ea la Adam,iar acesta a exclamat:"In sfarsit,aceasta este os din oasele mele si carne din carnea mea,ea se va numi femeie!". Asadar, eu, femeia, nu sunt din tarana, ci din carne si oase.Nenascandu-ma din tarana, unde ma intorc?
kaynmaincallme întreabă: