| Dumniezău a întrebat:

In geneza 1:25-27 scrie ca omul a fost creat dupa animale.Cum va explicati ca tot in geneza 2:18-19 scrie ca omul a fost creat inainte de animale.Ori e una ori e alta?

17 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Cica omul este ceva dat naiba de complex de creat, si desi a inceput inainte sa faca animalele, a terminat abia dupa. Plus ca nici nu i-a iesit tocmai cum dorea. Cica God a vrut sa faca omul perfect, dar i-a iesit ignorant, prost, nerecunoscator si vanitos. Unde mai pui ca a aparut acum mai nou si o subspecie de atei, care nu ca ar avea ei ceva in cap, dar cica e cool sa faci pe ateul.

Pana la urma, daca un zeu ar fi creat omul,. dai la pariu ca l-ar durea la basca daca tu ai crede sau nu ca el exista?

| Hombre a răspuns (pentru Purec):

"Unde mai pui ca a aparut acum mai nou si o subspecie de atei"
Pai tocmai de aceea ii doare la basca si pe atei de zeul vostru pentru ca ei nu sunt vioara intîia precum religiosii pe care ia creat zeul insusi ci au evoluat din acelasi strasmos cu maimutele.

| Purec a răspuns (pentru Hombre):

Daca tu te consideri maimuta, poti vorbii in numele tau clar. Scrie asa " Eu Hombre am evoluat din maimuta" si evoluat il poti pune intre ghilimele

| Hombre a răspuns (pentru Purec):

Citeste mai atent, avem stramos comun cu maimuta, nu am evoluat din maimuta. Maimute sunteti voi ca nu pricepeti si credeti ca v-a facut nevazutul.

| Purec a răspuns (pentru Hombre):

Atunci daca nu esti o maimuta, explica cum de omul a ajuns asa cum e, si de ce doar homo sapiens a reusit, air ceilalti nu.

Despre cei care se considera creati, nu discut, nu ma reprezinta

| milan9 a răspuns:

Nu e nici o neconcordanţă. Citeşte mai cu atenţie. Ajutorul promis nuera reprezentat de animale. Dumnezeu urma să o facă drept "ajutor" pe Eva...

| ErrorFound a răspuns:

Omul a fost creat inainte de animale. Cel putin eu asa am citit. straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După aceeași logică putem concluziona că omul a fost creat de două ori.

| Dumniezău explică (pentru anonim_4396):

Avem aceeasi logica?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumniezău):

În cazul dat, nu. happy Omul a fost creat o singură dată, chiar dacă întâmplarea este relatată de două sau mai multe ori.

Înțeleg că în capitolul 1 avem pe scurt și cronologic redate faptele, iar în capitolul 2 se revine cu detalii. Începând cu versetul 18 e vorba despre crearea femeii, versetele 19-20 fiind o intercalare - o explicație a problemei lui Adam: deși existau multe ființe create niciuna nu-i putea fi pereche potrivită, deci era singur.

Deci, nu înțelegem că Eva a fost creată mai întâi și apoi animalele, ci aflăm că Eva a fost creată din cauză că Adam nu-și putea găsi ajutor potrivit în regnul animal.

Putem căuta și o explicație mai stufoasă, dar nu cred că e cazul. happy

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Interesanta dilema Creatorului, care a produs o fiinta umana de sex masculin, dupa biologia masculina pe care o folosise tot El in cazul speciilor perechi de animale, dar a fost nevoit sa ii perinde toata zoosfera prin fata pentru a realiza ca acesta are nevoie de un partener uman de sex opus. Ai crede ca povestea e scrisa prin retrodictie, cu rolul de a explica societatii evreiesti de la inceputul primului mileniu i. d. Hr. patriarhatul social si importanta familiei happy.

| Hombre a răspuns (pentru Dandanache):

Nu sefe, aceasta e o greseala a cronologiei faptelor facuta de cei care au scris geneza, ar fi culmea ca, creatorul sa-si de-a seama ulterior creerii perechilor de animale ca si lui Adam ii trebuie pereche. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

"ar fi culmea"... nu subestima zeul crestin, la el totul e posibil laughing

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"la el totul e posibil"
Corect. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Pai la fel cum "si-a adus aminte", la fel a uitat si de partenera lu' Adam.

X - Na ba, incerac-o p'asta.
Y - straight face
X - Stai ba, tu esti "om" deci ai nevoie de ceva mai "special".
dupa 6 incercari...
X - Gata, am reusit, sunt un geniu. Iti place? Daca si acum zici ca nu te trimit in iad.
Y - Perfect sa-mi trag palme (da puteai face mai bine).
X - Ai zis ceva?
Y - Nu nenea!
X - Bun.

And that's the way the cookie crumbles.

| PhaseMorphXR a răspuns:

Mai, nu stiu... s-ar putea ca actul de Creatie al Domnului sa fie independent de vectorul timpului, deci "inainte" si "dupa" e posibil sa nu fie decat niste termeni alesi de catre cel ce a scris in "cuvinte omenesti" Geneza pentru a ilustra, hence, sa nu aiba absolut nicio importanta ordinea ordinea evenimentelor, fenomenologic vorbind, cand vine vorba de un act divin, zic eu.

| Chuchk a răspuns:

Dumniezău asta nu se mai hotaraste rolling on the floor.