Toata Biblia este insuflata de Dumnezeu, scriitorii ei au scris-o manati de Duhul Sfant. Daca Dumnezeu a creat Pamantul este firesc sa stie totul despre el.
Ei si tu, DE UNDE, de pe net, a citit wikipedia.
Iov, prima carte scrisa din Biblie consemneaza multe adevaruri cosmice si nu numai dar avem aici "o turma" de atei ce nu il vor pe Dumnezeu asa ca nu mai pune asemenea intrebari care le produc arsuri stomacale.
Din pacate unii se incapataneaza sa nu creada in ciuda dovezilor evidente.
Imediat ce am postat aceasta intrebare s-a gasit si craiul Timisoarei la miezul noptii sa spuna ca e Biblia lui Cornilescu contrafacuta, de parca traducatorul a vrut asa sa scoata din burta un termen.
Traducerea cea mai fidela a termenului ebraic din original este „o treime de masura", orice poate verifica pe net parerea expertilor in limba ebraica, las si link-urile atasate sa se vada ca minciuna are picioare scurte:
https://www.studylight.org/commentary/isaiah/40-12.html
„In a measure - (בשׁלשׁ bâshâlı̂sh ) Properly three; and then the third part of anything"
„and comprehended the dust of the earth in a measure; the word used signifies the third part of some larger measure, as of a sextarius, as some; or of an ephah, or bath as others;"
„dust of the earth — All the earth is to Him but as a few grains of dust contained in a small measure (literally, "the third part of a larger measure").
http://kingjamesbibledictionary.com/StrongsNo/H7991/measure
Brown Driver Biggs Definition:
1. third part
a. name of a measure
2. a musical instrument
a. maybe three-stringed, triangular shape, or three-barred
b. perhaps a sistrum or triangle
3. shield carrier, adjutant, officer, captain
Să știi că cosmogologia religiei hinduse e izbitor de asemănătoare cu percepția actuală. Deci ce religie e corectă, dacă ambele au inspirații "dumnezeiești"?
De la Dumnezeu stia. Oricum scepticii o sa-ti spuna ceva de genu: Biblia e falsa, ea a fost scrisa prin sec n dupa Hristos...
Cercetătorii Bibliei consideră că a existat un Proto-Isaia, care a scris capitolele 1-39, conținând cuvintele din sec. VIII î.e.n. ale unui profet, amplificate în secolul al VII-lea î.e.n., care conform autorilor evanghelici ar fi creat o adevărată școală de gândire în perioada 740 – 701, un Deutero-Isaia (cap. 40-55) care a scris în secolul al VI-lea î.e.n., spre sfârșitul captivității babiloniene și un Trito-Isaia (cap. 56-66), care ar putea fi de fapt mai mulți autori, a/au scris la Ierusalim după întoarcerea din exil.[3][4][5][6]:pp. 558–562