| ofire25 a întrebat:

In lupta " atei vs credinciosi" sau "religie vs stiinta" cine credeti ca va castiga peste vreo 10 ani?

Răspuns Câştigător
| Norvegianul a răspuns:

Religia, fiindca prostii sunt majoritari.

16 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nimeni, fanaticul tot fanatic rămâne chiar dacă e ateu sau creștin. Oricum, religia a câștigat de mult în fata științei, pentru că omul prost are dovada în față, o acceptă dar tot la credința lui bazată pe frica de iad rămâne.

| raymusic5432 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Cand esti fanatic si ai dovezii e una, cand esti fanatic si vrei sa convingi cu basme oamenii nu-i tot la fel, religia niciodata nu va castiga nimic, ea este un cancer doar distruge, se inmulteste si inebuneste orice om normal

Timp de 2000 de ani de masacrat popoare a castigat prin sange adepti noi, a oprit stiinta din evolutie, o va opri mereu, din fericire nu suntem toti lipsiti de ratiune, lumea din prezent este rezultatul stiinteti, crimele din trecul ale religieii, a fi fanatic rational e un lucru fb daca ai ca baza doveziile

| FucktheSystem a răspuns (pentru raymusic5432):

A fi fanatic este rău în general, după mine fanatic și rațional sunt antonime, nu merg împreună. Un om rațional este echilibrat, nu fanatic, nu bagă ideile lui pe gâtul celui care poate nu vrea să le înghită, poate să își expună ideile, să le facă publice dar nu să ți le bage pe gât. Și da, religia e violență curată, și în zilele noastre există exemple concrete, dar violența mereu a fost datorată fanatismului. Noțiunea de dovadă e relativă, fiecare tabără consideră că are dovezi, ce consideri tu că sunt dovezi evidente alții le consideră doar niște tâmpenii și invers, de asta n-ai niciun drept să fi fanatic și să-l obligi pe cel de lângă tine să-ți înghită ideile.

Sunt de acord cu tine, ai dreptate

A afirma un lucru ca nu exista 100 la suta in cazul asta dumnezeu este un lucru irational ce spui?

| AxyTM a răspuns:

Daca nu vine Domnul Hristos intru Judecata de Apoi, din pacate, probabil stiinta. In general, oamenii se indeparteaza de Biserica.
Cat despre atei vs crestini, nu se poate nominaliza un castigator, in viata aceasta.
Insa bine ar fi ca oamenii sa se apropie mai mult de Biserica.
Probabil gresesc cand spun ca stiinta va avea o influenta mai mare asupra oamenirii, si chiar sper sa gresesc.

| ofire25 explică (pentru AxyTM):

Sincer, sunt atee si vroiam mai multe pareri, vroiam sa vad cati sunt de partea stiintei happy si da, oamenii chiar se indeparteaza de Biserica pentru ca au observat intr'un final ca "oamenii bisericii" ne vand vise si sperante desarte, tare raspuns oricum... :*

| 4b a răspuns:

laughing no more fight

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Satanistii.dar cine rade la urma, rade mai bine.

Răspuns utilizator avertizat
| raymusic5432 a răspuns:

Ce sa spun ai dat fundita care ne face prostii, frumoasa educatie aveti crestinilor

| ofire25 explică (pentru raymusic5432):

Am dat funda pentru ca raspunsul ala imi place, si eu nu sunt crestina, tipul/tipa a zis "religia, ca prostii sunt majoritari" adica credinciosii(prostii) sunt majoritari, cel putin asa am inteles eu happy

| raymusic5432 a răspuns (pentru ofire25):

Bine

| SergiuOsan a răspuns:

Balanta se inclina de acum inspre credinta. Ceea ce trebuie sa intelegem e ca aceste doua domenii nu trebuie puse in contradictie. Stiinta studiaza acest univers la nivel material(cel putin stiinta traditionala) iar credinta studiaza spiritul ca nivel de existenta, deci acestea nu trebuie comparate. La intrebarea ta tind sa raspund cu credinta deoarece acum oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca universul si viata au fost create, deci accepta existenta unui Dumnezeu

| MrGoGu a răspuns:

Stiinta pentru ca lumea actuala asteapta rezultate imediate, concrete, palpabile si uita de Dumnezeu.Totusi cred ca asta este si un test de al lui Dumnezeu sa vada cate ''oite'' mai raman in turma lui Hristos pe calea cea dreapta