anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În Matei 2:11 se relatează că magii s-au închinat Pruncului...nu și mamei.
Dacă Dumnezeu ar fi dorit să ne închinăm mamei Domnului, nu ar fi lăsat în Scriptură că magii i s-au închinat și ei?
Nu instig la ceartă de argumente, doar vă invit, în special pe cei ai ortodoxiei, să meditați puțin împreună cu mine asupra acestui aspect.

46 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar... lumea nu se inchina si ei, oricum?

PS: inca astept ^_^

| Celcestietot a răspuns:

Cum sa lase Dumnezeu in scriptura asta, scrie Dumnezeu Biblia?!

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Sigur că da... Ca un director care dictează secretarei. Nu el pune mâna pe pix, dar el e autorul. Așa și aici...

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Amuzant! rolling on the floor
Daca scria Dumnezeu Biblia, se lega totul.

Dar se leagă totul, deși aparența spune altceva. Biblia are mai mult sens decât ne putem noi închipui...winking Dacă ți-ar cădea fularul de la ochi, ai rămâne cu gura căscată... De ce ne jucăm de-a Baba oarba cu Dumnezeu? big grin

Nu mi-ai putut raspunde la o chestie (mai demult) legata de Dumnezeu, cum sa spui ca se leaga totul? Daca aveam bandaje de mumie legate la ochi nu mai dadeam de Dumnezeu, vorbesc strict de mine.

Nu îmi amintesc despre ce este vorba...probabil nu am știut răspunsul sau pur și simplu am considerat necesar să mă retrag din acea conversație.
Și iartă-mă, dar trebuie să îți spun: Cine nu are pe Fiul, nu are nici pe Tatăl. sad

Fereasca Dumnezeu, de pot purta cu voi fanaticii dogmelor vreo discutie normala laughing. Atunci (adica mai demult), nu, mi-ai mai dat si seen de nenumarate ori (ca de cat de multe ori s-a intamplat, am pierdut si numaratoarea laughing ), printre altele intorci spatele si celor care vor sa afle despre Dumnezeu... eh, concluzia imi spune ca mai ai de lucrat la credinta si caracterul tau, ca nici macar conform sistemului tau de recompensa divina (Raiul) nu esti capabila sa o atingi cu o asemenea atitudine. Ai nevoie de pocaire la greu...

Știu că am nevoie de pocăință.

Da, de pocainta, de un nou caracter, de lucrat la credinta, sunt multe. Lupii in pielea de oaie - oamenii ca tine (la ce tine de cercul tau religios ma refer aici).

Omule drag...ți-am spus pentru binele tău, mântuire fără Hristos nu există. E fals să spui că Îl cunoști pe Dumnezeu, dacă nu vrei să auzi de Hristos...

Exista, citeste din Biblie pana iti va fi vizibila, ca momentan nu ai obtinut decat un tip de mantuire si doar pe ea esti fixata. Fals este in mintea ta de dogmatica, smchero. Incerci sa faci pe sfanta cu mine acum, dar tot nu uit cum te-ai comportat in trecut cu persoana mea, iar oamenii lui Dumnezeu nu fac asta. Preconceptii vad in comentariul tau, de ele trebuie sa scapi primele si mai apoi SA POTI purta o conversatie normala, nu ca tipii cu pliante care te alearga sa te spele pe creier.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Fara iisus nu exista mantuire dar inainte de iisus toti mergeau in iad, ce aiureala

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Pe unii Dumnezeu îi judecă după Lege (evreii de dinainte de Hristos), pe alții după Conștiință (cei care n-au auzit de Hristos, cum ar fi triburi sau alte categorii de oameni)... Dar nu poți să negi Dumnezeirea Lui Hristos, să nu te pocăiești de lucrul ăsta și, totuși, să ajungi mântuit. sad

| CostinAlamariu a răspuns:

Depinde ce intelegi prin cuvantul "inchinare". Intotdeauna protestantii sunt ABSOLUT complet lipsiti de nuanță. Pentru protestanti nuanță nu există, ei știu una și bună. Hai sa vedem, este inchinarea complet rea si bleasfemitoare daca o faci in cinstea unui om? Nu. Exista regi, regine si asa mai departe in fata caruia o gramada de oameni s-au inchinat, din respect. E asta un pacat? Bineinteles ca nu. Mai exista genul de inchinaciune care se acorda doar lui Dumnezeu, iar cu asta si ortodocsii si catolicii sunt de acord.
In alta ordine de idei vreau sa stiu si eu ce zic protestantii in ceea ce privesc unele pasaje din biblie:

"Bucura-te cea plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei" (Luca 1, 28).
Mergand apoi Maria la Elisabeta, rudenia sa, si salutand-o, aceasta, inspirata de Duhul Sfant, ii spune: " Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse de la Domnul". Iar Maria inspirata rosteste imn de slavirea lui Dumnezeu: " Mareste sufletul meu pe Domnul, si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile." (Luca 1, 41-48). De atunci au fericit-o toate neamurile spunand lui Iisus: " Fericit este pantecele care te-a purtat si sanii pe care i-ai supt" (11, 27).

Maica Domnului este o femeie speciala dupa cum spune si biblia, si daca nu e niciun pacat sa aratam respectul cuvenit imparatilor pamanteni atunci nu e cu atat mai mult un pacat sa aratam respectul cuvenit femeii care a profețit spunand "ma vor ferici toate neamurile" si femeii care i s-a spus "binecuvantata esti tu intre femei" si "Maica Domnului meu".

| Panamax a răspuns:

Dumnezeul biblic nu are nicio treaba cu scriptura.A fost scrisa de oameni.
Iisus nu a fost fiul zeului biblic, si nici Mesia.
Trebuia sa fie descendent pe linie paterna din David.

| bettybetty a răspuns (pentru Panamax):

Este descendent pe linie paternă din David... De aia și era numit "Isus fiul lui David".
Era din seminția lui Iuda, ca și David...

| Panamax a răspuns (pentru bettybetty):

Pai Maria nu a ramas insarcinata cu Iosif.

| anonim_4396 explică (pentru Panamax):

Nu, dar Iosif Îi era tată pământesc...iar pe linie paternă era urmaș al lui David.

| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Tata vitreg care nu a participat la actul procrearii ca sa fie descendent pe linie de sange.De ce crezi ca evreii nu l-au recunoscut ca Mesia?
Cand teologii si-au dat seama de gafa au inventat repede o alta genealogie pentru Maria.Dar fiind ignoranti nu stiau ca evreii nu iau in seama genealogia materna.
Daca un barbat adopta un catel inseamna ca este descendent direct din stramosii lui?
Despre ce naiba vorbim.
Credeti ca oile orice tampenie fara sa ganditi.

| anonim_4396 explică (pentru Panamax):

Hristos trebuia să se nască din fecioară, cum a fost profețit. În consecință, niciun tată biologic. Dar, după cultura evreiască, se lua în considerare genealogia pe cale paternă. Iar Iosif I-a fost Domnului un fel de tată.

Iosif nu a fost tatal lui

Nu sa profetit asa ceva, sa profetit sa aiba un tata pamantesc din david, esti tare iosif i-a fost un fel de tata

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ray, da' uită-te oleacă la Isaia 7:14..."fecioara va rămâne însărcinată". Știi ce este o fecioară, nu? happy

Teologi evrei au versiunea lor

| Panamax a răspuns (pentru anonim_4396):

Traducerea exacta spune" tanara fata" nicidecum fecioara.Asta au inventat teologii crestini.
Savantii evrei au zis de la inceput ca "ha-almah" inseamna tanara femeie, nicidecum virgina.Pentru virgina se foloseste cuvantul "betulah ".
https://ro.wikipedia.org/wiki/Isaia_7:14

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Maria la fel era din familia lui David.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu daca închinarea magilor a fost un semn de respect mai mult pentru Dumnezeu Tatăl decât Fiul, dar stiu ca Domnului Dumnezeului nostru trebuie să ne închinam cu adevarat și numai Lui să-I slujim, asa cum însusi Fiul a recunoscut si a practicat aceasta închinare la ispitirea pe Munte: https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/MAT.4.10.VDC

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Domnul Isus a refuzat să i Se închine lui Satan.
Dar ca să I se aducă închinare (Lui, Domnului Isus) a acceptat.

Dar să I se aducă *

Dar de ce ai șters comentariul? happy
Uite un exemplu care arată că Hristos a acceptat închinarea: "După ce I s-au închinat, ei s-au întors în Ierusalim cu o mare bucurie." Luca 24:52
Și mai poți arunca un ochi și la Evrei 1:6
Așadar, Lui I se închină și îngeri, și oameni. big grin

Da, am certat acum cu deamantul și am înțeles că Dumnezeu Tatăl a dat Fiului autoritatea ca orice neam și seminție sa i se închine Lui, dar, atentie, în numele lui Dumnezeu.
Iar cuvintele Lui de pe Munte "Domnul Dumnezeului tău sa te închini" este adevarata, daca ne referim si cu sensul ca Domnul este Isus și Dumnezeul este Tatăl.
De aceea este zis: „S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor."

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Cine a creat pe cine?

Si pe om cine?

Pun pariu ca daca nu era o teorie o inventai smd.
Bun, cum începe evoluția și unde se termina?

Bun, ai auzit de teorie, și ca e adevarata, dar nu stii sa o explici?
Atunci nici ca te-ai informat suficient de mult sa spui ca e adevarata.

Da-ne dovezi că evoluționismul este adevărat și de ce maimuță a evoluat în om așa a vrut ea? Când am ieșit din mare aveam branhii sau plămâni? In ce vom evolua? Dumnezeu în ziua a 6ea a spus că tot ce a creat e bun. Daca ne uitam la toate animalele păsările reptilele vedem că toate sunt perfecte nu le lipsesc nimic, in ce sa evolueze? Nu au nici ochi neevoluati, nici ceva care este incomplet etc. Înainte să avem ochii cum vedeam mâncarea? Ce a evoluat mai întâi inima sau vasele de sânge?

Da-mi o dovadă

| pacatosulBogdan a răspuns:

Magii s-au inchinat lui Hristos, ca unui Dumnezeu intrupat din Sfanta si Preacurata, de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria.
Hristos are intaietate la cinstire, fiindca El este Dumnezeu. Inchinarea pe care trebuie sa i-o aducem se cheama adoratie. Pe Hristos il cautau magii, Lui i-au adus daruri, aur ca unui imparat, tamaie ca unui preot si Arhiereu in veac, si smirna, profetind ingroparea Lui.
Hristos este figura centrala si dumnezeiasca din aceasta icoana a inchinarii magilor. Lui i se cuvinea bineinteles inchinarea!
Dar magii n-au spus ca se inchina numai lui Hristos, si pe cea care il poarta pe bratele sale (dupa ce l-a purtat si in pantece si s-a impartasit cu El timp de 9 luni, cat a durat sarcina) n-o pot suferi, asa cum e cazul cu unii neoprotestanti care o hulesc pe Maica Domnului. Asa a numit-o si Sfanta Elisabeta, mama sfantului Ioan Botezatorul, si asa ii spunem si noi: Maica Domnului:
Luca 1:42-43
"Şi de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu? Binecuvantata esti tu intre femei"
A cinstit-o sau nu? A cinstit-o Arhanghelul Gavriil pe Maica Domnului cand i-a spus: "Bucura-te cea plina de har, Domnul este cu tine! Binecuvantata esti tu intre femei!" Si Sfanta Fecioara raspunde cu smerenie: "Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?" - Luca 1, 28-29 Deci, Arhanghelul Gavriil i-a adus inchinaciune Maicii Domnului. Iar Dumnezeu i-a facut marire Maicii Domnului:
"47 Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48 Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49 Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui."

Deci, daca Dumnezeu i-a facut marire Maicii Domnului, Arhanghelul i-a adus inchinaciune, toate neamurile o fericesc, dupa profetia ei, atunci Maicii Domnului i se cuvine cinstire. Si inca o cinstire mai mare ca cea adusa sfintilor lui Dumnezeu, deoarece ea a nascut pe Dumnezeu dupa trup. Maica Domnului este Theotokos, adica Nascatoare de Dumnezeu. Din Maica Domnului s-a nascut Hristos, mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii.

| Onisim10 a răspuns:

Și eu m-am certat cu Dascălul și cu Popa(apropo, eu nu sunt ortodox), pe multe teme din Biblie, și ei doar le ocoleau.
Da, am incercat sa conving mulți despre asta, dar nu prea am reușit.