| catalino200 a întrebat:

In opinia ta, ce a fost inainte :Sfanta Scriptura sau Sfanta Biblie? Va rog sa argumentati si sa explicati de ce.

9 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

Biblia sau Sfanta Scriptura sunt una si acelasi lucru big grin

| catalino200 explică (pentru Exilee):

Da bro dar nu stiu ce a avut netul, am vrut sa scriu Sfanta Scriptura sau Sfanta Traditie ...Nu mi-a aprobat intrebarea corecta si a pus aiurea...

| zurick a răspuns (pentru catalino200):

Cred ca sfanta traditie, pana cand intr-o carte numita Sfanta Scriptura s-au scris cele 64 de carti canonice

| oprescudorin11 a răspuns:

E acelasi lucru! Nu trebuie argumente! Voi care va indoiti, nu va mai intrebati! Urmati-va calea voastra si nu ne mai bombardati cu intrebari cretine!

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, Sfanta Scriptura, este aceeasi cu Sf Biblie. Sf. Scriptura poarta aceasta denumire pentru ca scrierile facute in ea sunt inspirate de Dumnezeu >intelegem asadar ca cei 40 de barbati alesi de Dumnezeu, au scris condusi de Spiritul Sfant a lui Dumnezeu, ceea ce Dumnezeu a dorit sa scrie. Au scris 66 de carti, de care Dumnezeu s-a ingrijit sa nu fie distruse de catre dusmanii sai, si au fost adunate intr-o singura carte ce azi o numim Biblia. Atunci spunem ca Biblia = mai multe carti adunate la un loc. Sau compilate. `Daca doresti citeste in 2Timotei 3:16, 17. si 2Petru 3:20-21. Cat despre Sf. Traditie? ce Este aceasta? Traditie? Suna bine? Suna ca ceva de la Dumnezeu, sau de la oameni? Sfanta? Cine a avut autoritatea de a sfinti? Careparte din ea spune ca este inspirata de Dumnezeu? Cei care au facut-o au facut-o dupa bunul lor plac, cu tot ceea ce fac lupta inpotriva adevarului, inpotriva lui Dumnezeu.Gandeste-te poate aceea carte de traditie sa fie folosita de toate neamurile. Anunta ea scopul Adevaratului Dumnezeu? Vorbeste despre Zilele din urma ale acestui sistem? Vorbeste despre Scopul lui Dumnezeu cu privire la om si pamant, despre Regatul intemeiat in cer, despre regalitatea lui Isus? Isus a afirmat ca pentru a avea viata vesnica este nevoie sa asimilam cunostinta exacta despre Dumnezeu si despre Isus, si sa permitem ca aceasta cunostinta sa ne modeleze viata pentru a fi competenti pentru orce lucrare buna, si ca doar cine v-a infaptui vointa lui Dumnezeu, v-a avea privilegiul vietii vesnice! Scrie asa ceva in cartea Traditii? Este important sa fii atent la mesajul Bibliei, si sa poti face deosebirea. Daca doresti citeste din Biblie daca ai (daca nu intra pe net), in Matei 7:21, 22.

| Dandanache a răspuns:

Nu tot oamenii au stabilit ce e sfant si ce nu cand au legat cartile neotestamentare in ceea ce numim azi Sfanta Scriptura? Nu oamenii au stabilit ce e canonic si ce nu? Si totusi suntem convinsi ca au fost inspirati de Dumnezeu. Respingeti Sfanta Traditie, ca nu ar fi inspirata de Dumnezeu, dar acceptati canonicitatea Bibliei, deja cere acelasi proces de credinta. Vrei sa spui ca episcopii, dupa 3 secole de ratacire prin Sfanta Traditie, dupa ce au predat Evanghelia pe cale orala in mod schimonosit si neinspirat, au fost prima data luminati doar la Conciliul de la Niceea? Sfanta Traditie a stat la baza Sfintei Scripturi, a oferit fundamentul intelectual in dezbaterea si statuarea Sfintei Scripturi.

| milan9 a răspuns (pentru Dandanache):

Exact. Scriptura a aparut in spatiul Bisericii, al Predaniei (Traditiei) Bisericii.

Sf. Predania ("Tradiţie" neschimbată ) a generat Scriptura şi nu invers. Dacă "Tradiţia neschimbată" nu le oferă încredere unora dintre persoane atunci nici Biblia nu ar trebui să le ofere încredere. Aceeasi Biserica le-a facut consemnat pe amandoua incepand cu aceeasi perioada.

Până la apariția scrisă a Evangheliei lui Matei, Vestea cea Bună a fost propovăduită din aproape în aproape prin tradiţia orală, termenul biblic păstrat pentru acel mod oral fiind "predanie"="tradiţie".

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Biblia şi Scripturile se referă la aceeaşi carte: colecţia celor 66 de cărţi care au fost scrise sub inspiraţia lui Dumnezeu.

| robroy a răspuns:

Sfanta Traditie, de ce? pentru ca orice om care crede in Dumnezeu nu ii citeste copilului despre Dumnezeu ci ii spune prin viu grai, si pe timpurile alea scrierile nu erau asa raspandite.