Sa nu uitam ca El mai zice mai departe si aceste cuvinte:
3. Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei, dar, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea.
4. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau.
5. De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului.
6. Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta.
7. Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.
8. Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.
9. De fapt: "Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nicio marturisire mincinoasa, sa nu poftesti" si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."
10. Dragostea nu face rau aproapelui: dragostea deci este implinirea Legii.
11. Si aceasta cu atat mai mult, cu cat stiti in ce imprejurari ne aflam: este ceasul sa va treziti in sfarsit din somn; caci acum mantuirea este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut.
12. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Sa ne dezbracam, dar, de faptele intunericului si sa ne imbracam cu armele luminii.
13. Sa traim frumos, ca in timpul zilei, nu in chefuri si in betii; nu in curvii si in fapte de rusine; nu in certuri si in pizma;
14. ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele.
In concluzie aici este vorba de stapanirea celor inalte, adica de stapanirea facerii binelui, adica de glasul acela care iti sopteste in minte, bai, nu ai facut bine, du-te si indreapta ce ai facut rau, bai ajut-o pe femeia asta sa treaca strada ca nu poate, bai, da-i sarmanului astuia o paine, aceasta este constiinta, adica glasul Domnului, stapanirea cea inalta. Iar stapanirea de jos este glasul acela repede si usor de urmat: hai sa il ocaram p-asta ca e vai de el, hai sa ne batem joc de prostu asta, hai sa radem de ceilalti ca eu sunt mai shmecher.
Nu stii sa citesti? "nu este stapanire care nu vine de la Dumnezeu." De unde le scoateti bai fratilor, auzi la tine, stapanire de sus si de jos.
Mai, biblia si cuvintele Domnului nu sunt pentru toti. Sunt doar pentru cei ce vor sa auda si pentru cei ce vor sa vada. Restul nu vor intelege scripturile. Asa cum scrie si in Sfanta Evanghelie după Matei:
11. Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat.
12. Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua.
13. De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.
14. Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: "Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea".
15. Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.
Eu va zic doar ceea ce inteleg eu, daca inteleg corect, asa sa fie, daca nu inteleg, poate intelegi voi mai bine, este parerea mea, nu dati cu pietre.
Si uiti o fraza "Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte.". nu poti lua fiecare cuvant mot a mot, pentru ca iti lipseste subiectul, in fraza asta e vorba de stapanirile celor mai inalte, nu doar de stapaniri. Ce crezi tu ca inseamna stapanirea celor mai inalte? Dar stii ce facem noi acum? fiecare cu interpretarea lui, asa cum tu fiind pesimist zici ca jumatatea paharului este goala, iar eu fiind optimis iti zic ca jumatatea paharului este plina. Deci degeaba ne batem in pilde, ca oricum nimeni nu castiga. Asa cum am scris si mai sus, fiecare are opinia, dreptul lui la libera exprimare, liberul arbitru si la ceea ce crede el ca este viata, teorii, fiolosofii...etc. Eu mi-am exprimat opinia pentru ca am vazut subiectul, daca am gresit cu ceva, te rog sa ma ierti. Este adevarat, in felul tau, orice ai scris tu. Dumnezeu sa te lumineze!
Corect, inca un motiv ce le-ar da in nas credinciosilor crestini de a se indoi de religia lor.
Am ras cu pofta )).......inca rad. E comentariul care mi-a facut seara.
Crestinii, si pre-crestinii iudaici mereu au fost numiti de acel Dumnezeu ca supusi sau robi, si trimiterile sunt nenumarate..mereu relatia a fost de supus zeu, sau supusi zei. Totusi acel dumnezeu isi incalca singur legile, pentru ca oamenii cum ai zis sunt inferiori demonilor, dar oameni vor sa ii,, invinga''..saracii demoni )