In Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Matei la capitolul 5 versetele 43-48 spune Mantuitorul : "„Aţi auzit că s-a zis: Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăşmaşul tău. Iar eu vă zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştrii, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru celui din ceruri, că El face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru? Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştrii, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru? Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este"(Mt. 5, 43-48).
Se mai gasesc in Sfanta Scriptura multe cuvinte atat de intelepte ca acestea. Intrebarea mea este urmatoarea.Intr-o lume atat de rea si de egosita si ma opresc aici pentru ca nu vreau sa judec pentru ca nici eu nu sunt mai bun; deci intr-o astfel de lume,daca Dumnezeu "nu exista" cum spun unii,sa imi spuna mie cineva, cine ar putea sa graiasca asemenea cuvinte pline de iubire si de bunatate? La cum este lumea si in ziua de astazi va garantez eu ca ori cat ar fi un om de viclean sau de rautacios sau de priceput in a scrie basme nu ar putea sa scoata asemenea cuvinte
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Dumnezeu este dragoste. Cine nu are dragoste este un chimval zanganitor. daca Dumnezeu locuieste in noi, atunci dragostea Lui se va rasfrange si in exterior in relatiile interumane.
Nu este drept sa iubim pe cei care fac rau.Dar Dumnezeu vrea de la noi ca sa aratam lumii ca facem binele, chiar daca nu e drept.Si paganii ii iubesc pe cei care le fac bine.Noi suntem diferiti, daca Isus este in inima noastra.
Au fost oameni intelepti care au cunoascut o parte de Adevar, dar adevartul Adevar este Isus.
Dumnezeu nu este o certitudine, existenta sa nu poate fi pusa la indoiala.Cei care refuza sa creada in Dumnezeu se considera "cu capul pe umeri", oameni care "gandesc cu adevarat", dar nu vad ca in spatele lor stau niste maini care-i ghideaza spre inselaciune.
Este cel mai aiurea argument pe care l-am auzit vreodata. Tu esti un nimeni si un nimeni poate ca nu reuseste sa scrie astfel de lucruri. Dar de asta exista scriitori! Iar ei pot sa scrie variante mult mai reusite si convingatoare ale Bibliei in timp ce-i sta gandul la sex.
Din punctul meu de vedere, e destul de usor sa scrii astfel de lucruri: Sa-i iubim pe cei ce ne urasc, sa-i binecuvantam pe cei ce ne blesteama. In clasa a VI-a am invatat ca figura de stil folosita pentru a crea astfel de structuri se numeste antiteza: http://ro.wikipedia.org/wiki/Antitez%C4%83
Nu trebuie sa-ti arat; daca as avea chef (dar n-am) as scrie chiar eu ceva asemanator. Citeste un roman de-al lui Jules Verne. Ai vazut si tu ce descrieri a facut unor masinarii la care nici nu se visa pe vremea aceea. Descrieri atat de bune si de ingenioase, incat oamenii de stiinta au reusit sa le inventeze cu adevarat. Tu crezi ca daca individu' asta ar fi vrut sa scrie sa-l IUBESTI pe cel ce te URASTE sau alte bazaconii formate pe baza celor mai simple antiteze nu ar fi reusit?
Eu nu ma refer la masinarii si treburi de astea lumesti.Mie arata-mi niste scrieri ale unor oameni care sa fie mai minunate decat cuvintele Domnului cu privire la mantuire.
Nu am de gand sa rascolesc tot netul pentru a-ti demonstra tie ca nu este nimic special in acest citat dat de tine. Ti-am si explicat cum gandeste cel care a scris toate acestea. Nu e nici o diferenta intre ''lumesti'' si ''spirituale''. Asa cum iti vin idei despre masini, iti vin si idei despre mantuire. Cuvinte asemanatoare cu cele pe care le-ai cules tu gasesti in orice religie, inclusiv la cele moderne despre care se stie ca sunt scrise de oameni. Adolf Hitler tinea cele mai minunate discursuri despre democratie, dar el s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari dictatori. Tu observi cat de ''crestini'' sunt politicienii nostri prin vorbe? Dar prin fapte cum ti se par?
Pana acuum tot ce mi-ai spus sunt doar convingeri proprii si personale.Iar cu privire la ultima intrebare cine esti tu ca sa judeci ce face x si y? Te-a pus pe tine cumva Dumnezeu judecatoare? Nu cred.
Dar tu cine esti? Calugar? Intrebarea ta este atat de penibila, incat incep sa cred ca Biserica va da sa beti ceva cannabis in vinul ala...
Pot sa-ti dau citate din Biblie cate vrei. Ma intreb, daca, totusi, lumea e civilizata si oricine declara ca uraste cruzimea, violenta etc. (oameni falsi, asa ca tine!), cum este posibil sa scrie in Biblie asemenea aberatii, mai ales cu citatele din Noul Testament, pe care il folosesti tu, fara pic de rusine, pentru a ne demonstra tuturor ce suflet bun si curat ai (''Intr-o lume atat de rea si de egosita si ma opresc aici pentru ca nu vreau sa judec pentru ca nici eu nu sunt mai bun'' - ar putea cineva sa fie mai ipocrit de atat?). Daca chiar te-ncrezi in religie, atunci citeste articolul acesta (cu ''cuvinte pline de iubire si de bunatate''): http://oareeasa.wordpress.com/2013/03/06/dumnezeuiubire/
Si nu trebuie sa-mi dea nimeni voie sa-i judec pe Hitler, Stalin sau pe politicienii nostri actuali (mai ales pe Sfanta Treime de Ciobani Crestin-Ortodocsi, Preafericitu' Victor, Atotstiutoru' Mafiot Giovani si Sfantu' Gigi, pe care presupun ca ii/il apreciezi pentru credinta de care dau dovada!).
Pentru cultura ta generala, sunt baiat: se vede chiar din nume. Sa-ti explic: in gramatica nemteasca, ''ß'' inlocuieste un ''s'' dublu. Deci ßirGagaWelch este, de fapt, SirGagaWelch. Ai inteles acum?
Indiferent ce esti.Lasa-ma pe mine cu blogurile ateiste si cu argemente care sunt niste simple pareri personale lipsite de dovezi clare.Pe mine nu ma intereseaza ce zic niste oameni care sunt lipiti de materia asta pamanteasca si nu vor sa vada adevarul.
''oameni care sunt lipiti de materia asta pamanteasca si nu vor sa vada adevarul.''. Nu ma face sa rad! Tu intelegi macar ce scrie acolo.
Sa-ncerc sa convingi un crestin ca adevarul nu este neaparat asa cum il vede el e ca si cum as juca sah cu-n porumbel. Indiferent cat de bune sunt miscarile mele, porumbelul nu va face alt ceva decat sa dea toate piesele pe jos si sa se plimbe tantos, ciripind de parca tot el ar fi castigat! Din cate vezi, tu nu ai ascultat ce ti-am spus eu, sub pretextul ca opiniile mele sunt ''ateiste''. Cand ai pus intrebarea, cam ce raspunsuri vroiai s-auzi? ''Asa-i, @Omi1! Acum hai sa mergem sa ne binecuvantam urechile ascultandu-i pe copii de la corul Sfintei Biserici a Sfantului Apostol si Evanghelist Matei!''.
Vorbiti cu atata scarba despre atei, despre orice persoana care nu-i crestina... De parca aveti dovezi CLARE ca voi stiti adevarul. Nu-i asa ca nu te-ai pus niciodata in pielea homosexualului, a adeptului altei religii, a ateului? ''argumente care sunt simple pareri'' - Atotstiutorule, ''parerea'' ta este ca nimeni nu poate scrie ce-a scris Matei. Cu ce e ''parerea'' ta mai presus decat ''parerea'' mea? Doar fiindca te-a crescut maica-ta cu crucea de gat si cu Biblia in gura? Intreaba si tu o persoana normala (persoana normala, adica nu o taranca de 60 de ani sau vreun calugar care nu se spala, nu-si rade barba, nu-si taie unghiile, nu face sex, nu-si face familie ca, vorba ta, ''e pacat de moarte'') si o sa vezi ca primesti aceleasi raspunsuri. Sunt destul de siur ca si tu, si EmaS si multi altii traiti in ''dracu'' stie ce sat si ca de mici v-ati dus in in fiecare Duminica sa-l ascultati pe popa cum vorbeste ''...'' si nu pune nimic in aplicare. Asa faceti si voi acum, dar nu-n Biserica, unde v-ar asculta cineva, ci pe un site public.
In bisericile Ortodoxe nu exista coruri de copii care sa cante la slujba.In al doilea tu numesti un om normal care nu crede si face paacte pe care nici porcul nu le face? spune Psalmistul "Zisa cel nebun intru inima sa : nu este Dumnezeu! ". Sunt dovezi cate vrei, sute ca Dumnezeu exista.Cate vrei! Dar de fiecare data cand cineva vi le pune in fata ochilor nu vreti sa le vedeti, le nesocotiti, le batjocoriti si le injurati.Bine spune Domnul Hristos in pilda cu bogatul nemilostiv : nici de ar invia toti mortii nu ar crede lumea, daca de prooroci nu asculta.Si asa si e.Chiar au fost cazuri reale in care s-au trezit unii din morti.Cazuri nemincinoase (evident nu a sectelor care isi fac reclama) si ce zic unii "normali", ca tipu e nebun, ca a visat sau ca i sa parut.Sunteti vrednici de tot plansul.
Bine, amice! Eu sunt dispus sa te cred daca imi arati aceste ''sute'' de dovezi. Dar vreau site-uri de incredere care sa ateste cele spuse (exemplu: Wikipedia)! Nu poti sa te juri din spatele unui ecran c-au inviat mortii si eu s-o iau de buna! Vreau dovezi plauzibile, adica NU citate din Biblie (fiindca nu exista dovezi ca Biblia este mai mult decat o simpla carte).
Apoi, treaba cu coru' de copii: eu am spus in bataie de joc asta si, sincer, ma mir ca nu e-ai prins.
In fine,, revenind la subiect: da-mi dovezi incontestabile care sa demonstreze existenta lui Dumnezeu!
Eu sunt din Maramures.Vino la Inalt Preasfintitul Iustinian de aici care a spovedit un tanar care a inviat din morti si l-a chemat pe dansul sa il spovedeasca pentru ca s-a intors sa isi spuna un pacat, dupa care a murit iar.Marturia se gaseste scrisa si aici http://www.razbointrucuvant.ro/......ian-chira/
Insa ca dovada sa fie atat de contestabila cum vrei tu, te invit sa vi aici in Maramures sa mergi la Episcopie si sa stai de vorba cu el.Sa iti spuna fata catre fata. :)
Asa cum tu nu ai citit site-ul ''ateist'', as putea sa nu-l citesc nici eu pe asta. Insa, l-am citit, totusi. Te intreb si eu, nu ti se pare ca e cam de basm toata treaba asta? Deci, tanarul era ''curat, fără păcat'' (ca Iisus) si a murit de boala (ceva ce nu tinea de el, ceva ce i s-a intamplat unui credincios nevinovat). Dar, inainte sa-si dea duhul l-a injurat si blestemat pe Dumnezeu. Apoi, conversatia ingerilor (sau ce erau aia doi care vorbeu): «Nu-l putem primi la noi, pentru că ne-a blestemat şi s-a lepădat de noi. Dar nu-l putem arunca în iad, pentru că e tânăr şi e curat, fără păcat. Duceţi-l înapoi, să se spovedească şi să se împărtăşească, şi apoi va veni la noi!». Biblia este plina de metafore din care d-abia intelegi ceva, dar astia vorbeau de parca stiau ca erau filmati cu camera ascunsa; propozitii atat de clare si de la obiect, in asa fel incat sa le inteleaga toti prostii. Apoi, se subliniaza faptul ca tanarul terminase 2 ani de medicina (asta dupa ce textul mentionase deja acest detaliu): ''terminase doi ani de medicină, deci nu era un om fără carte'' - Vor cu tot dinadinsul sa demonstreze ca afirmatiile vin de la un om citit, cu studii superioare, ca sa nu se gandeasca nimeni ca poate sa fie vorba de vreun taranoi beat. Remarcabile sunt vorbele baiatului, foarte bine gandite si structurate, bunatatea oglindindu-se in cuvintele sale intelepte. „Şi aşa m-am pomenit din nou aici, pe pat. Şi de aceea am trimis după dumneata să vii, să mă spovedesc, cum auzit porunca. Să mă spovedesc, să mă împărtăşesc, şi apoi mă voi întoarce înapoi la lumea pe care am văzut-o dincolo de orizont".
Şi eu, ca oricare om, am încercat să-l mângâi:
„Lasă, Alexandru, o să te faci sănătos!"
Şi atunci, m-a refuzat şi a spus:
„Nu! Eu nu cer să mă fac sănătos! Nu aceasta o cer! Eu îţi cer dumitale, părinte stareţ, să vii să-mi faci înmormântarea. Şi am o rugăminte, pe care ţi-o fac" — mi-a spus Alexandru — „după ce o să-mi faci înmormântarea, întotdeauna să le spui oamenilor, în toată viaţa ta, şi mai ales la tineret. Întâi, să creadă în Dumnezeu. Doi, să creadă că are suflet nemuritor. Trei, să creadă în viaţa veşnică, în lumea cealaltă."
Cu adevarat induiosator! Mai-mai c-ar putea convinge pe oricine ca povestea e prea trista pentru a fi inventata! Poate pentru ca tocmai asta este scopul ei(?)
Apoi, scena inmormantarii: o atmosfera feerica, de basm, de parca intraga natura sarbatoreste faptul ca Alexandru s-a intors pe calea cea buna! Adverbul ''intr-adevar'', subliziaza ideea ca nu a fost vorba de o farsa, ci de un incident adevarat. Se precizeaza, din nou, ''Facultatea de medicina'' accentuandu-se ideea ca, de aceasta data, erau mai multi intelectuali prezenti, ''studenti'' si ''profesori'', dovada ca au acceptat cu totii aceasta minune. Textul se incheie cu un discurs sfaraitor impotriva ateilor, ''nebunilor'' asa cum ii porecleste batranul: ''Acest lucru încerc să îl vestesc eu de 70 de ani. Şi pe timpul regimului comunist am vorbit împotriva ateismului, aşa vorbesc şi acum împotriva nihilismului, împotriva nebuniei. Necredinţa, ateismul este semnul ignoranţei supreme. Şi cerul şi pământul se cutremură de individul care tăgăduieşte şi spune că nu este Dumnezeu. În cei 70 de ani de când slujesc ca preot am văzut neîncetat puterea lui Dumnezeu. Şi această putere sunt dator să o vestesc toată viaţa mea.''. E ca si cum ar spune: ''Iata, vedeti ce putre are Dumnezeu?! Ateii sunt nebuni daca nu cred ca a inviat Alexandru din morti, avand in vedere ca preotul nostru a trait 70 de ani cu aceasta convingere si ca atat de multi intelectuali s-au convins de acest lucru!''.
Imi pare rau, dar acest document nu atesta nimic! Sti de ce-mi aduce aminte? De emisiunea ''Fenomene stranii'' de pe Discovery Channel, bazata tot pe marturii ce nu pot fi verificate. Preotul asta este exact ca oamenii care se plang ca fantomele au incercat sa le ia viata si asta doar findca se atasasera emotional de o casuta. De asemenea, in numita emisiune, problema este mereu rezolvata de un ''oracol''. Totul este, de fapt, un scenariu bine pus la punct, exact cum este si povestea preotului tau.
Sunt sigur ca, daca as vorbi cu el, ar fi destul de convingator, intocmai ca plangaciosii de la ''Fenomene Stranii''!
Dar, pana la urma, ce stiu eu? Iti recomand sa scrii o intrebare separata in care sa dai acest link si sa vezi care este opinia generala despre astfel de marturii; ar fi chiar interesant sa vad ce raspunsuri primesti si cat de asemanatoare cu ce ti-am spus eu sunt!
Am citit tot ce mi-ai scris.Si chiar m-am convins pentru ca nu am vrut sa cred ce spunea mantuitorul si ce ti-am spus si tie in celalalt raspuns " Nici de ar invia mortii nu vor crede ". Ai vazut ca e asa cum ti-am zis eu? Interpretari peste interpretari personale si nimic mai mult.Iar din toate astea ce rezulta? Mandrie, infumurare, slava desarta. O zi buna sa ai.Chiar m-am convins si nu mai am nevoie de alte lucruri care sa ma incuvinteze ca asa este cum spune Iisus.
Daca tu crezi in Dumnezeu dar nu crezi in biblie care este cuvantul lui Dumnezeu asta nu te ajuta la mantuire.Citeste in biblie cand a murit Iisus pe cruce s-a facut cutremur de pamant, catapeteasma templului s-a stricat si mortii au inviat din morminte incat umblau pe strazi si vorbeau cu cunoscutii lor.In mod sigur acei morti care au inviat atunci le-au spus celor in viata ce este dincolo si fariseii si carturarii si oamenii toti au ramas orbi ca in ziua de azi.In fine.
Asta inseamna indoctrinare religioasa. ''Ori crezi EXACT ca mine, ori esti un pacatos afurisit care o sa arda in cele mai negre flacari ale Iadului!'' - Cam asa-i tratezi tu pe toti ce-i care nu te-au pupat in [...] la aceasta intrebare! Ma intreb: asa ar vrea Dumnezeu?!
Apropo, nu te enerveaza poza mea? Asta mai lipseste!
Gandesti gresit.Nu am vrut niciodata sa firm prin ceea ce am spus eu, idioteniile pe care tu le subliniezi.Problema sta in felul urmator.Degeaba ai tu o credinta in Dumnezeu daca nu o ti dupa niste Legi pe care el ni le da prin Biblie si plus de asta degeaba crezi tu in Dumnezeu daca nu asculti de invatatura Bisericii. Opera lui Hristos pe pamant este Biserica (adica invatatura si nu zidul asa cum socotesc unii).Si ce spune Hristos "Cel ce nu asculta nici de Biserica (adica de propovaduirea ei) sa ti fie ca un pagan si vames" (Matei 18, 17).Nu te obliga nimeni sa crezi ce propovaduieste Biserica insa atunci creinta ta nu aduce mantuire.La fel si cu sectantii care s-au rupt de Biserica, degeaba talmacesc ei biblia si o citesc toata ziua si fac fapte bune cu carul ca tot la iad se duc.Ascultarea de invatatura lui Hristos este mai puternica ravna pe care o are un om pentru anumite osteneli (postiri, rugaciuni, privegheri). Cu privire la poza din partea mea poti sa iti pui si un fund de maimuta.Prea putin ma intereseaza
Priveste asta; ti-ar mai destupa mintea http://www.youtube.com/watch?v=1IAhDGYlpqY
Apropo, pe avatarul tau e un simbol satanic; sigur o sa arzi in Iad daca nu ti-l schimbi cu un inger si daca nu-ti faci 100 de matanii in fata icoanei plangacioase!
As aprecia daca nu ai vorbii urat de credinta mea pentru ca eu nu te-am facut tampit pentru ca esti ateu.Insa asa sunteti voi prost-crescuti cu totii, va bateti joc de credinta voastra si daca cineva se ia de voi fiind ca sunteti atei repede faceti pe victimele. Poate de aia e si raspindit ateismul asta asa in lume pentru ca multi copii nu sunt educati cum trebuie.Li se permite libertate toatala sa fie curvari, betivi, fumatori si aasa mai departe.In fine. Punem punct aici.Nu vreau sa ma cobor la nivelul tau O zi buna
Cum am vorbit urat de credinta ta? Amice, si eu tot crestin sunt... Dar asta nu inseamna ca iau de buna tot ce scrie intr-o carte scrisa acu' 2000 si ceva de ani doar cu gandul ca ''o sa ma ajute la mantuire''. Sa fac bine doaar pentru mantuire? Serios?
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.188.245.152) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro